Uitettu villakoira kaipaa maisemanvaihdoksen

Yksi jalkapalloilevan maailman surullisimmista (monen mielestä surkuhupaisemmista) tarinoista on ollut Fernando Torresin kuihtuminen Chelsean vaihtopenkille. Torres on pyytänyt viime aikoina kunnioitusta itselleen, sillä hän on sentään Euroopan – ja maailmanmestari.Vanhat meriitit eivät kuitenkaan muuta koko totuutta. Espanjalainen kaipaa maisemanvaihtoa.

Espanjan maajoukkueen päävalmentaja Vicente Del Bosque on ilmaissut huolensa Fernando Torresin maalivireestä, eikä hänen paikkansa kesän EM-miehistössä ole varma.Maaliluvut vahvistavat muutoksen pelätystä hyökkääjästä nallipyssyksi. Liverpoolissa mies tykitti 102 Valioliigaottelussa 65 maalia, Chelseassa vertailuluku on tyly 29/3. Suurin muutos verrattuna huippuvuosiin on tapahtunut henkisellä puolella.  Spanskihyökkääjä on tällä hetkellä kuin uitettu villakoira, jonka pelokkaat silmät aistivat luovuttamisesta.

Silmissä ei ole enää samaa paloa, jolla hän palautti Espanjan huippumaiden joukkoon tekemällä voittomaalin EM-finaalissa 2008 Saksan verkkoon. Nopea pyrähdys, joka jätti Philipp Lahmin lähtötelineisiin ja kylmäpäinen sijoitus ohi Jens Lehmannin, jäivät pysyvästi jalkapalloa seuraavan maailman mieleen. Nyt Torresilta puuttuu sekä sama huippunopeus, joka on eittämättä miehen ykkösase, että myös sama päättäväisyys. Loukkaantumiset ovat syöneet nopeutta. Penkkikomennukset ja valtava paine onnistua itseluottamuksen.

Viime aikoina lehdistössä on nostettu esiin Torresin mahdollinen paluu kasvattiseuraan Atletico Madridiin, lainasiirron muodossa. Mielestäni siirto tekisi kirjaimellisesti poikaa EL Ninolle. Hän palaisi Vicente Calderonille sankarina ja vastaanotto olisi varmasti suurenmoinen. Espanjassa hänellä olisi mahdollisuus saada itseluottamuksensa takaisin suuremman vastuun kautta. Eikä hänellä olisi samanlaisia valtavia paineita onnistua, kuin Chelseassa 50 miljoonan punnan hintalapun vuoksi. Mutta ehkäpä tärkein olisi pelityyli. Espanjassa mennään suoraan nokka kohti maalia, jossa Torresin nopeat pystynjuoksut pääsisivät taas oikeuksiinsa. Kukaan ei voi kieltää, että juuri siihen pelityyliin El Nino on luotu.

Mainokset

Posted on tammikuu 3, 2012, in Muu jalkapallo and tagged , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: