KuPS-ikoni ansaitsee palkankorotuksen

Monta KuPS-seuraajaa on varmasti ihmetyttänyt, ettei seuran yksi ikoneista ja kannattajien suosikeista ole tehnyt jatkosopimusta kasvattajaseuransa.  Mielestäni esimerkillisen ja monipuolisen puolustajan jatko on erittäin tärkeää.

Pietari Holopainen on KuPSin joukkueen ehdoton ikoni Ilja Venäläisen ohella. Monipuolisen puolustajan menettäminen muille maille olisi iso virhe KuPSin seurajohdolta, varsinkin kun tavoitteena on muodostaa mahdollisimman kuopiolainen joukkue, johon tavallisten katsojienkin olisi helppo samaistua.

Viime kausi meni Holopaiselta heikosti. Niskavamma talvella sattui pahaan aikaan peruskuntokaudelle ja toipuminen huippukuntoon vei aikansa. Holopainen kärsi myös KuPSin puolustuslinjan sekasorrosta kun linjassa kokeiltiin erilaisia variaatioita loukkaantumisten takia. Holopainen sopii parhaiten toppariksi, mutta viime kaudella hän joutui kuitenkin pelaamaan  vuoroin vasempana ja milloin oikeana laitapakkina, jonka takia esitykset olivat epätasaisia.

Holopainen on toiminut KuPSin kapteenina kaksi vuotta ja pystyy pelaamaan vielä useamman vuoden huipputasolla. Hän on erittäin luotettava pelaaja, joka ohjaa joukkuetta omalla hiljaisella esimerkillä. Pietu on luonteeltan nöyrä ja on  tyytynyt pelaamaan pienellä palkalla. Esimerkiksi hopeakaudella hän ansaitsi puolet vähemmän (20  854  €) kuin ulkomaanapu Balazs Balogh. Kyseisellä kaudella hän oli Veikkausliigan paras toppari heti HJK:ssa dominoineen Juhani Ojalan jälkeen. Hopeakaudella hän pelasi mainiosti myös vasempana pakkina.

Jatkosopimus ratkaisisi samalla KuPSin vasemman pakin dilemman. Epäonninen viime kausi ei saa vaikuttaa sopimusneuvotteluissa. KuPSin täytyy rohkeasti nostaa palkkapyyntöään, sen verran tärkeästä pelaajasta on kyse.

Mainokset

Posted on tammikuu 4, 2012, in Kuopion Palloseura, Veikkausliiga and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: