PK-37 näytti asenteen mallia KPV:lle

Iisalmen Pallokerho 37:n pirteät esitykset harjoituskaudella saivat jatkoa kun se kaatoi Kokkolan Palloveikot 5-1 Iisalmen jalkapallohallissa. Päävalmentaja Mika Lähderinne ei ollut täysin tyytyväinen peli-esitykseen,vaikka voittolukemat eivät jättäneet jossiteltavaa.

Viikko sitten Ykkösessä pelaavan AC Oulun vauhti oli liikaa iisalmelaisille, mutta tulevalla Kakkosen kaudella samassa lohkossa pelaava KPV kaatui vakuuttavasti 5-1.Ratkaiseva ero joukkueiden välillä tuli asenteessa ja liikkeessä.

’’PK tuli ahtaassa hallissa suoraan jaloille ja me jäätiin pallon kanssa liian hitaiksi. Tämä oli meille loisto-opetus äijäpelaamisesta’’, KPV:n pelaajavalmentaja Henri Myntti tunnusti seuran verkkosivuilla.

Vaikka voitto tuli iisalmelaisille täysin ansaitusti, päävalmentaja Mika Lähderinne löysi pelistä parannettavaa.

”Vaikka voitto maistuu aina hyvälle, niin peliesitykseen en ole täysin tyytyväinen. Peli oli rikkonaista ja emme saaneet pallollista peliä toimimaan missään vaiheessa.Tänään oli tärkeintä saada loukkaantumisistaan toipuneille sekä muille vähälle peliajalle jääneille pelaajille tärkeitä peliminuutteja alle”, Lähderinne summasi ja kehui  ennakkoluulottomasti esiintynyttä B-juniorikäistä maalivahtia Joonas Piippoa.

KPV pysyi kyydissä avausjakson

Kokkolalaiset aloittavat pelin  hyvin, ottamalla  tilan pois kotijoukkueelta ahnaalla prässillä. Avausjakson jälkeen lukemat olivatkin vielä jännittävät 2-1.  Anssi Lipponen avasi kamppailun maalihanat todellisella unelmavedolla. ’’Lipin’’ vapari kaarsi täydellisesti takayläkulmaan. KPV kavennuksesta vastasi Joni Vanhakangas, joka tuikkasi pallon maalin pilkun tietäviltä. Pian Simo Rönkkö kuittasi Joonas Väisäsen mainion syötön jälkeen.

Toisella jaksolla PK puhkoi helpohkosti vihreäpaitojen puolustuslinjaa, vaikka useat vaihdot aluksi sekoittivat isäntien peliä.  Pienen hakemisen jälkeen yhteiskuviot löytyivät ja PK teki vielä kolme täysosumaa. Vaihdosta sisään tullut Tuomas Halonen oli terävällä pelipäällä ja viimeisteli kaksi maalia. Toisessa osumassaan Halonen otti  Rönkön keskityksen  sametinpehmeästi alas ja kirmasi maalintekoon oikealta laidalta.

PK:n kärkipelaajista vaarallisuuttaan osoitti myös Teemu Leskinen, jonka nopeus oli myrkkyä KPV:n puolustuslinjalle avausjaksolla. Leskinen pääsi kahdesti läpiajoon, mutta Aki Lyyskin erinomaiset vastaantulot pitivät hyökkääjän maaleitta.Viime kaudella Ykkösestä tippuneen KPV:n rakennustyö on vielä kesken. Mynttiä ja maalivahti  Lyyskiä lukuun ottamatta rinki on nuori ja kokematon. Toisella jaksolla nuoren joukkueen otteista paistoi turhautuneisuus.

Yksilötaidot tarkkailussa

PK on voittanut kaikki kolme Iisalmen jalkapallohallissa pelaamaansa harjoitusottelua. Pelit ovat olleet Lähderinteen mielestä tärkeitä yksilötarkkailun kannalta.

”Pienessä hallissa tilanteet tulevat todella nopeasti ja yksilötaidot korostuvat. Seuraavissa peleissä pääsemme normaalikokoisille kentille ja voimme lähteä kehittämään enemmän joukkuepelaamista”, täydet minuutit topparina luutinut Lähderinne tuumi.

Vahvasti iisalmelainen

Lähderinne on peluuttanut pelaaja-arsenaaliaan laajasti.Lisää kilpailua kokoonpanoon ovat tuoneet reserveistä nousseet pelaajat muun muassa paljon vastuuta saaneet Olli Huttunen ja Jyri Leinonen.

” Pojat ovat tulleet edustusjoukkueen ryhmään todella hyvällä asenteella ja taistelevat peliminuuteista kokeneiden pelaajien tapaan”, hän kehuu.

Joukkueen runko ei ole muuttunut paljon viime kaudesta. Lähderinne myöntää, että PK:n tavoitteena tulee olemaan ajaa oman paikkakunnan nuoria sisään ja pitää joukkue vahvasti iisalmelaisena.

”Ulkopuolisten pelaajien suhteen pidetään korvat auki, mutta edetään harkiten”

Ottelun tilastot

PK-37 – KPV 5-1 (2-1)

Maalit:

1-0  Anssi Lipponen

1-1 Joni Vanhakangas

2-1 Simo Rönkkö

3-1 Tuomas Halonen

4-1 Tuomas Halonen

5-1 Samu Vidgren

Kokoonpanot

PK-37:n kokoonpano (vasemmalta oikealle): Joonas Piippo, Jani Vidgren, Mika Lähderinne, Juho Ruotsalainen, Matti Mikkonen (Joonas Väisänen 68), Jyri Leinonen (Joonas Väisänen 22, Joel Hyvönen 46.), Juho Huttunen, Simo Rönkkö, Niklas Aminoff (Olli Huttunen 46), Anssi Lipponen (Tuomas Halonen 46), Teemu Leskinen (Samu Vidgren 46)

KPV:n kokoonpano: Aki Lyyski , Aleksi Paavolainen ( Lauri Hakala 46), Teemu Mäki ( Tony Mäki 28), Harri Hujanen, Oskari Hinkkanen, Aleksi Kangasvieri, Konsta Tastula, Joni Vanhakangas, Arttu Seikkula , Henri Myntti ( Samu Laitinen 46), Mikko Venetpalo (Mikko Laitala 46)

Mainokset

Posted on helmikuu 4, 2012, in PK-37 and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: