Tuttu tulos – paljon positiivista

Kuopion Palloseuran oli tyytyminen jo kolmannen kerran tasapeliin. 1-1 tulokseen päättynyt kamppailu Turun Palloseuraa vastaan jätti paljon positiivista virettä. Keskuskentällä nähtiin ilahduttavasti loisto-otteita omilta kasvateilta ja tämän kauden parasta syöttöpeliä.

Lähtökohdat otteluun olivat KuPSin kannalta vähintäänkin vaikeat, kun sivussa oli peräti kahdeksan pelaajaa. Peliesityksen jälkeen sitä ei edes huomannut. Nuoret omat kasvatit Aleksi Paanasen ja Jerry Voutilaisen johdolla esiintyivät ennakkoluulottomasti edukseen näytönpaikassa. Ilahduttavaa kuopiolaisyleisön näkökulmasta oli myös lyhytsyöttöpelin rullaaminen malliikkaasti.  1-1 tasapeli ei lopun hassatuista tekopaikoista huolimatta maistunut pettymykseltä isännille.

”Tulos on oikeudenmukainen. TPS on hyvä joukkue ja tiesimme etukäteen, että jos alamme vaan potkimaan palloa, niin häviämme varmasti. Toisella jaksolla pelasimme rohkeaa peliä ja saimme syötöt hyvin omille’’, KuPS- käskyttäjä Esa Pekonen iloitsi.

TPS aloitti avausjakson positiivisesti ja Aleksi Ristola veikin raitapaidat johtoon 17. minuutilla. Peli olisi voinut ratketa varttia myöhemmin, kun vieraat saivat rangaistuspotkun. KuPS- kannattajien ivaa kuunnella saanut Petteri Pennanen halusi välttämättä ampua rankkarin, mutta yleisön suureksi hilpeydeksi pallo kajahti tolppaan. Kuopiossa ei ole vieläkään anteeksi annettu oman kasvatin viime kaudella tapahtunutta loikkaa Turkuun.

Missatun pilkun jälkeen hallinta kääntyi KuPSille. Pallonhallinta oli pitkään vain näennäistä:  viimeiseltä hyökkäyskolmannekselta puuttuivat rohkeat ja luovat ratkaisut, joilla TPS:n puolustuslinja olisi murrettu.

Rohkeus löytyi

KuPSin parempi vaihde löytyi tuttuun tapaan toisella jaksolla. KuPS loi TPS:n maalille tukun tekopaikkoja ennen kuin Aleksi Paananen sijoitti pallon ohi Jukka Lehtovaaran 62. minuutilla.

’’Se johtuu pitkälti siitä, että kentälle tulee lisää tilaa. Mieliala tahtoo rentoutua kun peli etenee pitemmälle ja väsymyksen tullessa pelissä alkaa tulla sekunnin kymmenyksen verran enemmän aikaa ja tilaa’’, Pekonen perusteli, miksi kuopiolaiset ovat esiintyneet paremmin toisilla jaksoilla.

Maalin jälkeen TPS avasi peliään, koska se oli päävalmentaja Marko Rajamäen mukaan tullut vain voittamaan.

’’ Maaleja olisi voinut tulla vieläkin enemmän. Siinä mielessä tasapeli vaikealta vieraskentältä oli ok, mutta kyllä me peliä lähdettiin voittamaan.’’

Riski meinasi myös kostautua, kun TPS:n  kova hyökkäysinto avasi KuPSille herkullisia vastaiskunpaikkoja. Ats Purjeelle tarjoutui loppu hetkillä avopaikka, mutta Jukka Lehtovaara nappasi yksinäisenä kärkenä pelanneen virolaisen laukauksen kiinni

’’Hyvä, että sain sen kiinni. Kun mennään kautta eteenpäin, uskon, että tämä piste osoittautuu tärkeäksi’’, Lehtovaara uskoi.

Europaikka tähtäimessä

Joukkueet asettuvat vastakkain jo keskiviikkona Suomen Cupin 7. kierroksen merkeissä.  Molemmat joukkueet odottavat kamppailua vesi kielellä, sillä Cupin kautta on tunnetusti lyhyin tie Eurooppaan. TPS jää odottamaan tärkeää kamppailua Kuopioon, eikä turhaan reissaa kotiin.

’’Olisimme voineet nukkua bussissa tai täällä. Täällä pääsemme treenaamaan hyväkuntoisella kentällä’’, Rajamäki mietiskeli.

Kuopiolaisten leirissä toivotaan, että sairastuvalta vapautuisi miehiä keskiviikon koitokseen ja Sander Puri saisi vihdoin peliluvan Kreikan jalkapalloliitolta.

’’Kyllähän meillä riittää A-junnuissa pelaajia’’, Pekonen hauskuutti keksimällä mahdollisen ongelmanratkaisun loukkaantumissumaan.

Ottelun tilastot

KuPS – TPS  1-1 (0-1) Veikkausliiga 3. kierros

Maalit

0-1 Aleksi Ristola 17 (Mika Ääritalo)

1-1 Aleksi Paananen 62 (Atte Hoivala)

Kokoonpanot

KuPS 4-1-4-1: Mika Hilander, Tero Taipale, Pyry Kärkkäinen, Pietari Holopainen, Atte Hoivala v, Paul Obiefule, Jerry Voutilainen v (Sami Räsänen 77), Chris James, Ali Koljonen, Aleksi Paananen (Aleksi Mäkinen), Ats Purje

TPS 4-2-3-1: Jukka Lehtovaara, Jarkko Hurme, Jani Tanska, Jaakko Nyberg, Sami Rähmönen, Toni Kolehmainen, Juho Lähde v (Santeri Mäkinen 68 v), Aleksi Ristola, Petteri Pennanen, Kennedy Eriba (Dennis Okaru 65), Mika Ääritalo (Juho Lehtonen 76)

Ottelun tuomari: Antti Munukka

Yleisöä: 1823

Mainokset

Posted on huhtikuu 22, 2012, in Kuopion Palloseura, Veikkausliiga and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: