Pelirohkeutta ja asennetta kehiin

Suora palaute – Mika Lähderinne vaatii paljon itseltään kuin myös pelaajilta.

Iisalmen Pallokerho 37 sai vihdoin haluamansa kun pelaajavalmentaja Mika Lähderinne johdattaa sinivalkopaidat huomenna alkavaan Kakkosen kauteen. Jämäkkä ja kokenut  ex- liigapelaaja on tuonut PK:n ryhmään asennetta ja pelirohkeutta.

“Kolmas kerta toden sanoi”, PK37:n puheenjohtaja Mikko Aminoff iloitsee ja seuraa tarkasti PK:n toiseksi viimeisiä harjoituksia ennen sarja-avausta.

Aminoff onnistui kolmannella yrittämällä hankkimaan Kiuruvedeltä maailmalle lähteneen Mika Lähderinteen pelaajavalmentajaksi, eikä valintaa ole tarvinnut katua.

’’Kun ’Diego’ on kentällä niin pojat tietävät, ettei voi löysäillä”, Aminoff painottaa.

Hän näkee, että mittavan uran ylemmillä sarjatasoilla tahkonnut Lähderinne on tuonut ryhmään eniten juuri pelirohkeutta ja itseluottamusta.  Välillä kopissa voi raikua hiustenkuivaajakäsittely, mutta suorakin palaute on kannustavaa ja rohkaisevaa. Äänekäs johtaminen pyrkii siihen, että joukkueesta saadaan mahdollisimman paljon irti.

Lähderinne on toiminut pelaaja-urallaan useassa seurassa kapteenina, koska häneltä löytyy luontaisia johtajaominaisuuksia. Pelaajavalmentajan rooli luo kuitenkin omat haasteensa,vaikka valmennuskokemusta löytyy jo rutkasti junioreista.

’’Kun pelaa ja treenaa samalla, näkee pelin eri tavalla kuin kentän laidalta. Käskyttäminen onnistuu paremmin, kun pääsee ohjaamaan peliä kentältä ja näyttämään omaa esimerkkiä’’, hän painottaa pelaajavalmentajan roolin suurinta vahvuutta.

Itseluottamusta nuoriin – intoa kokeneisiin

Lähderinne on saanut nuorille enemmän itseluottamusta, mutta myös uutta intoa kokeneisiin pelaajiin. Parhaimpana esimerkkinä Anssi Lipponen, joka on Aminoffin sanojen mukaisesti ’’pamahtanut uuteen kukkaan.” Lipponen on ollut joukkueen paras maalintekijä harjoituskaudella kahdeksalla osumalla. Lähderinne odottaa oman esimerkkinsä lisäksi joukkueen kokeneilta pelaajilta vastuunkantoa niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

”Odotan kokeneilta pelaajilta kuten Jani Vidgreniltä ja Simo Sirviöltä niin pelillistä kuin henkistä johtajuutta. He ovat isossa roolissa”, Lähderinne korostaa.

Pallollisempi peli kehittää

31-vuotias Lähderinne pyrkii kehittämään PK:n pelaamista enemmän pallollisen suuntaan. Hänen puheissaan toistuu yksilön kehitys. Entistä pallollisempi pelitapa on osa prosessia. Viime kaudella iisalmelaiset pelasivat vielä suhteellisen nopeaa suunnanmuutospeliä, jossa pallo toimitettiin nopeasti ylös. Nyt tavoitteena on hallita pelejä mahdollisimman paljon.

’’Pallollinen pelaaminen on suurin parannuksen kohteemme. Olemme talven aikana saavuttaneet suuria askelia, mutta tekemistä vielä on’’, hän huomauttaa.

Kaiken kaikkiaan hän lupaa kentälle taistelevan ja pelirohkean joukkueen. Viralliseksi tavoitteeksi seurajohto on asettanut viidennen sijan, minimitavoite on varmistaa sarjapaikka.

”Jos joukkue menestyy hyvin, myös yksilöt pääsevät paremmin esille”, Lähderinne päättää.

Kunto ei lopu kesken –  PK-37 on treenannut kovaa preseasonilla, ettei joukkueen takki tyhjene henkisesti eikä fyysisesti.

Mainokset

Posted on huhtikuu 28, 2012, in PK-37 and tagged , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: