PK-37 tuhlaili – Warkaus JK juhli

Iisalmen Pallo-Kerho 37 koki kauden ensimmäisen tappion kun paikallisvastustaja Warkaus JK haki Sankariniemeltä 1-2 voiton. PK:n kompastuskiveksi nousivat tehottomuus ja alokasmaiset virheet alakerrassa.

Ei paljon murheellisimpia ilmeitä olisi voinut todistaa kun Iisalmen Pallokerhon pelaajat marssivat kentältä taiston tauottua Warkaus JK:ta vastaan. Pettymyksellä oli syynsä: PK:lla oli kädessään kaikki avaimet voittoon, mutta vastustajan verkko heilahti vain kerran, vaikka laadukkaita maalipaikkoja oli reippaasti. Voitolla iisalmelaiset olisivat nousseet yksin sarjakärkeen Kakkosen pohjoislohkossa. Pelaajavalmentaja Mika Lähderinne ei ollut niinkään huolestunut viimeistelystä vaan puolustuspään nukahduksista.

”Tilanteita tuli ja se oli positiivista. Yritystä riitti loppuun saakka. Kokeneille pelaajille tuli alakerrassa alokasmaisia virheitä ja niistä vastustaja rankaisi”, PK:n pelaajavalmentaja Mika Lähderinne viittasi myös itseensä.

Vieraiden avausmaali syntyi kun Topi Järvinen pääsi väliin Lähderinteen huolimattomaan syöttöön ja kiersi tyylikkäästi maalivahti Jyri Junnilaisen.Varkautelaisten toisen maalin viimeisteli keskikenttäpelaaja Kalle Kautto, joka sijoitti pallon varmasti verkkoon Eero Markkasen syötöstä 59. minuutilla. PK:n ainoan maalin survoi kulman jälkitilanteesta Juho Ruotsalainen. Loppukiri jäi kuitenkin vajaasti.

Järvinen ja Viljala ratkaisuroolissa

Aktiivisesti ja sähäkästi liikkuneen Järvisen ohella varkautelaisten suurin onnistuja oli myös JJK-laina Ville Viljala, joka venyi maalillaan huippupelastuksiin. Vasta 17-vuotias veräjänvartija osoitti, että hänen lahjoistaan ei puhuta suotta.  Viljalalla oli myös tuuri puolellaan, sillä Teemu Leskisen laukaus toisella jaksolla kimmahti ylärimasta.

PK:n suurimmaksi onnistujaksi nousi laitapakki Olli Huttunen, joka  teki töitä kiitettävästi molempiin suuntiin. Vasta 18-vuotias oma kasvatti on tekemällä rytinällä läpimurtoa sarjatasolla.  Huttunen vietti vielä viime kauden suurelta osin PK:n reservijoukkueesta.

Katse eteenpäin

PK:n riveihin on tuskin tulossa vahvistuksia, vaikka joukkue olisi huutanut ottelussa kylmähermoista viimeistelyä, sillä ratkaisupaikoilla paistoi tehottomuus ja liikaa hätäily.

”Ei meillä ole hätää, nytkin oli muutama pelaaja poissa”, Lähderinne mietiskeli.

Myös varkautelaisten tilanne näytti huolestuttavalla avauspuoliajalla, kun oikea pakki Sami Uotila ja toppari Vili-Petri Vänttinen joutuivat tulemaan sivuun loukkaantumisen takia. Vaihdosta tilalle oli heittää vain hyökkäyspäänpelaajia, mutta Sami Karvonen ja keskikentällä toppariksi tippunut Marin Gjoca hoitivat roolinsa kunnialla.

Warkaus JK nousi voitolla pisteen päähän PK:sta ja samalla lohkon jaetusta toisesta sijasta. Varkautelaisilla on  yksi ottelu vähemmän pelattuna. Lähderinne ei jää murehtimaan liiaksi kauden ensimmäistä tappiota.

”Sunnuntaina on onneksi jo uusi mahdollisuus.  Kauaa ei tarvitse tätä peliä miettiä”, silmin nähden tulokseen pettynyt  Lähderinne totesi ja suuntasi jo katseensa reissuun PS Kemin vieraaksi.

Warkaus JK kohtaa sunnuntaina kotonaan lohkon ykkösen, KPV:n.

Ottelun tilastot

PK-37 – Warkaus JK 1-2 (0-1) Kakkosen Pohjoislohko 4.kierros

Maalit

0-1 Topi Järvinen 19

0-2 Kalle Kautto 59 (Eero Markkanen)

1-2 Juho Ruotsalainen 84

Kokoonpanot

PK-37: Jyri Junnilainen, Joni Rissanen, Mika Lähderinne, Juho Ruotsalainen v, Olli Huttunen, Joonas Väisänen (Joel Hyvönen 85), Ciro Francis (Matti Mikkonen 65), Simo Sirviö, Teemu Leskinen (Olli-Pekka Kärkkäinen 77), Anssi Lipponen, Olli Valto

Warkaus JK: Ville Viljala, Benno Hanslian v, Vili-Petri Vänttinen (Sami Karvonen 26), Ilari Kuitunen, Arttu Uotila (Janne Kuhmonen 26), Adil Hatni, Marin Gjoca, Kalle Kautto, Segun Ikudehinbu v (Tommi Lankinen 59), Topi Järvinen, Eero Markkanen

Ottelun tuomari: Anton Mustonen

Yleisöä: 287

Posted on Touko 17, 2012, in PK-37 and tagged , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: