KuPSin avausvoitto irtosi tyylillä

Kuopion Palloseura avasi voittotilinsä Veikkausliigassa vasta yhdeksännessä pelissä, mutta sitäkin komeammin. Suvereeni voitto Hakasta irtosi energisellä ja vahvalla esityksellä.

KuPS sai todellisessa pakkovoiton paikassaan sen parhaan mahdollisen alun. Jerry Voutilainen avasi maalihanat kymmenen minuutin pelin jälkeen  ja vain muutama minuutti myöhemmin avausmaalin järjestäneen Miikka Ilon tarkka laukaus tuplasi johdon. Salama-alku karisti hartioilta pois pahimmat paineet, mutta lamaannutti vastustajan täysin.

”Peli oli oikeastaan niiden kahden maalin jälkeen taputeltu. Tänään ei ollut meidän päivä ollenkaan”, Hakan päävalmentaja Sami Ristilä manaili.

Ats Purje sinetöi KuPSin avausvoiton toisella puoliajalla vippaamalla pallon komeasti yli Michaly Szerovayn. Voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä, vaikka avauspuoliajan lopulla Mika Hilanderilta vaadittiinkin yksi komea venytys.  Päävalmentaja Esa Pekonen oli erittäin tyytyväinen miehistönsä asenteeseen.

”Tappiot ovat syöneet meitä ja henkinen lataus oli hyvä. Tämä oli meille henkisesti tärkeä voitto”, Pekonen iloitsi.

Energistä hyökkäyspeliä

KuPS jätti samalla jumbopaikalle hyvästit ja Pekosen mukaan joukkueen kurssi on nyt lopullisesti kääntymässä.

”Olen tuntenut jo pitkään, että nyt mennään oikeaan suuntaan. Se on näkynyt jo harjoituskentällä. Tämä pelitapa sopii meille. Pelaaminen on tällä hetkellä yksinkertaista, selkeää ja energistä”, Pekonen kuvaili.

Pelitavassa oli ihailtavasti viitteitä niin suoraviivaisuudesta kuin pallonhallinnasta. Välillä keltapaidat lähtivät salamannopeasti nopeisiin hyökkäyksiin ja vaihteeksi palloa osattiin viisaasti pitää johtoasemassa itsellä ja rauhoittaa tilannetta. Suurimman vaikutuksen teki aktiivinen ja energinen hyökkäyspeli.

”Oikeastaan ensimmäistä kertaa meidän hyökkäyksissä oli vauhtia. Ilo oli omallaan laidallan vauhdissa ja Voutilainen erinomainen.  Antti Hynynen ja Purje tekivät töitä kärjessä, jota on kaivattukin”, ”Peksa” luetteli hyökkäyspään onnistumisia.

KuPSin kova pelitahti jatkuu kun jo torstaina vastaan asettuu FC Honka. Kolmen ottelun härkäviikko päättyy kotiotteluun Vaasan Palloseuraa vastaan sunnuntaina. Näihin taistoihin on rutkasti helpompaa lähteä voitto vyöllä. Iloa riittää myös laajasta ringistä: nytkin Pekosella oli käyttää Ilja Venäläisen, Sander Purin ja Chris Jamesin kaltaisia pelaajia vaihtopenkiltään.

Haka vailla mahdollisuuksia

Jos KuPS leirissä iloittiin huolella, vieraat purkavat pettymyksen keskittymällä seuraaviin kamppailuihin.  Haka ei päässyt missään vaiheessa  hyökkäämään suunnitellusti vaan joutui heittämään korkeita keskityksiä, jotka KuPSin varmasti pelannut topparipari Markus JoenmäkiPietari Holopainen klaarasi kiitettävästi.

”Pelisuunnitelmamme mukaan meidän piti pelata palloa enemmän laitaan, mutta eteenpäin menevät hyökkääjät puuttuivat täysin”, Ristilä kritisoi ja antoi pienet kehut vaihdosta sisään tulleelle Topi Järvelle, jolta löytyi rohkeutta haastaa KuPS- puolustusta.

Ottelun tilastot

KuPS – Haka 3-0 (2-0) Veikkausliiga 8. kierros

Maalit

1-0 Jerry Voutilainen 10 (Miikka Ilo)

2-0 Miikka Ilo 13

3-0 Ats Purje 62 (Antti Hynynen)

Kokoonpanot

KuPS 4-2-3-1: Mika Hilander, Tero Taipale, Markus Joenmäki, Pietari Holopainen v, Joni Nissinen, Paul Obiefule, Pyry Kärkkäinen (Chris James 80), Miikka Ilo (Ilja Venäläinen 68), Antti Hynynen, Jerry Voutilainen (Sander Puri 61 v), Ats Purje

Haka 4-4-1-1: Michaly Szerovay, Antti Ojanperä (Topi Järvi 46), Sami Sanevuori (Juuso Salonen 46), Pauli Kuusijärvi, Marco Matrone, Obi Metzger, Shane Robinson, Dema v (Juha Pirinen 71), Claudio Matrone, Lassi Luoto v, Kastriot Kastrati

Otteluntuomari: Dennis Antamo

Yleisöä: 1789

Mainokset

Posted on Touko 21, 2012, in Kuopion Palloseura, Veikkausliiga and tagged , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: