PK-37 raapi pisteen GBK:lta

Erikoistilanteet kunnossa – Mika Lähderinne puski iisalmelaisten tärkeän tasoituksen.

Periksi antamaton asenne, mutta saamattomuus hyökkäyspäässä on ollut Iisalmen Pallo-Kerho 37:n kauden ynnäys tähän mennessä. PK taisteli upeasti toisella puoliajalla 1-1 tasuriin pohjois-lohkon ennakkosuosikkia GBK:ta vastaan suoraviivaisella pelitavalla.

PK 37:n pelaajavalmentaja Mika Lähderinne saapuu lehdistön tentattavaksi varsin ristiriitaisin tuntein. Pelaajien asenne GBK:ta vastaan ansaitsi kiitettävän arvosanan, mutta pelitapa millä tasuri 1-1 irtosi, ei ollut lainkaan luotsin mieleinen. Ottelu oli hyvä summaus PK:n kaudesta: kovaa asennetta ja taistelua, mutta hyökkäyspään viimeisissä ratkaisuissa on rutkasti petrattavaa.

”Revittiin kaikki mitä saatiin. Enempään ei pystytty. Jätkät tekivät kaikkensa”, Lähderinne kehui, mutta ilmaisi samalla pettymyksensä joukkueensa pelitapaan.

”Vihaan pitkän potkimista, mutta tänään oli pakko, kun oma peli ei sujunut. Oli tärkeää saada tulos”, pelaavan ja aktiivisen jalkapallon nimiin vannova Lähderinne korosti.

Hän antoikin reilun tunnustuksen GBK:lle, joka hallitsi selvästi avausjaksoa  näyttävällä pelillä.

”GBK pelasi  hyvää jalkapalloa. Sen näköistä, jota haluaisin. Oltiin suoraan sanottuna kusessa avausjaksolla ”

Vahvoja erikoistilanteita ja suoraviivaisuutta

Vaisun avausjakson jälkeen PK paransi huomattavasti. Keskikentällä nähtiin tulta ja tappuraa kaksinkamppailuissa, välillä myös sääntöjen rajamailla. Fyysiset otteet turhauttivat vierailijat, joiden pelin paras rytmi ja ajatus katosivat suunsoittoon.

PK:n hyökkäyspeli perustui pitkän pallon pelaamiseen ja vahvoihin erikoistilanteisiin.  Iisalmelaiset käyttivät etsikkoaikansa toisen jakson alkuun, kun GBK hukkasi toisessa päässä avopaikkansa. Lähderinne puski suurella tahdolla kulmapotkusta alakulmaan Olli Valton jatkon jälkeen.

Vaihtoehtoja kärkeen luvassa

Muuten PK:n piikissä pelannut Valto jäi yksinäiseksi.  Fyysinen Valto olisi huutanut kärkeen aisaparia, joka olisi pystynyt aiheuttamaan hämmennystä pystyjuoksuilla.

”Olli jäi tänään liian yksinäiseksi. Poissaolot eivät ole selityksiä”, Lähderinne totesi yksioikoisesti.

Viikon päästä KPV:tä vastaan pelattavaan vierasotteluun on luvassa helpotusta hyökkäyspeliin, kun Anssi Lipponen palaa pelikiellosta. Mukana remmissä ovat suurella todennäköisyydellä myös Teemu Leskinen ja Juho Huttunen. Tuomas Halosen paluuta sen sijaan saadaan odotella pitemmälle.

PK on seitsemän pelatun kierroksen jälkeen lohkossaan kolmantena.  Ennakkospekulaatioissa suurimmaksi suosikiksi nostettu GBK on kuudentena.

Ottelun tilastot

PK-37 – GBK 1-1 (0-1) Kakkonen Pohjoislohko 7. kierros

Maalit:

0-1 Tom Melarti 39

1-1 Mika Lähderinne 51 (Olli Valto)

PK-37: Jyri Junnilainen, Olli Kärkkäinen (Joonas Väisänen 73), Mika Lähderinne v, Juho Ruotsalainen, Matti Mikkonen, Ciro Francis, Jani Vidgren, Jyri Leinonen, Simo Sirviö, Olli Huttunen, Olli Valto

GBK: Valter Kangas, Dima Aho, Chris Corcoran, Lawrence Smith v, Jussi Roiko, Kim Ågren, Staffan Svenlin v (Tobias Wentin 86), Petteri Jokihaara, Tommi Halonen v (Lukas Rasmus 75), Miika Hohenthal (Ville Huuhka 80), Tom Melarti

Ottelun tuomari: Kalle Mäkinen

Yleisöä: 209

Mainokset

Posted on Touko 31, 2012, in PK-37 and tagged , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: