Liikkuva PK-37 kellisti FC YPA:n

Iisalmen Pallo-Kerho37 jatkoi vakuuttavia kotiotteluitaan, kun se kaatoi ylivieskalaisen FC YPA:n 4-1. PK:n voiton tae olivat vahvat jakson alut. Voitto oli kuitenkin vasta alkulämmittelyä kohti sarjakärjen haastamista.

PK:n ja FC YPA:n kohtaamisen käsikirjoitus oli tyly vieraiden kannalta. PK iski kahteenkymmeneen minuuttiin kolme maalia ja peli oli käytännössä taputeltu. Lopullinen sinetti voitolle tuli toisen jakson alkuun, kun Jyri Leinonen varmisti rankkarista hattutemppunsa ja PK:n neljän maalin karkumatkan. Jarmo Junnon kavennus kulman jälkitilanteesta oli pelkkää kosmetiikkaa.

”Jaksojen alkuun olen tyytyväinen. Olimme liikkeellä hyvällä jalalla ja pallo liikkui mallikkaasti. Nyt kentällä alkaa näkyä asioita, joita olen halunnutkin”,  PK:n pelaajavalmentaja Mika Lähderinne iloitsi voiton jälkeen.

Lähderinnettä hymyilytti erityisesti hyökkäyspään terävyys. Kahdessa viimeisessä kotitottelussa valkopaidat ovat laukoneet nyt kahdeksan osumaa.  Hyökkäyspeli oli ihailtava sekoitus: liikettä, ajatusta ja päättäväisyyttä.

Suurinta tahtopuikkoa heilutti energinen Jyri Leinonen, joka pääsi nautiskelemaan hattutempulla. PK:n peli avausjaksolla perustuikin vahvasti oikean laidan kautta pelaamiseen. Toisella jaksolla hyökkääminen oli huomattavasti monipuolisempaa. Kiitosta saivat koko yläpään nelikko.

”Leinonen oli tänään pirteä, myös Anssi Lipponen, Teemu Leskinen ja Arttu Siira onnistuivat”, Lähderinne luetteli.

 Passiivinen vastustaja

Jälleen täydet minuutit uurastanut toppari myönsi kuitenkin, ettei voitosta  kannat iloita liikaa. Kokoonpanohuolista kärsinyt FC YPA oli yllättävän aneeminen ja siten jatkuvasti askeleen jäljessä niin liikkeessä kuin kaksinkamppailuissa.

”Ensimmäisen puoliajan loppu meni pelailuksi ja kuten myös toinen jakso maalimme jälkeen. Vastustaja oli passiivinen kuten Ylivieskassa”, Lähderinne arvioi.

PK sai pelata toisen jakson ylivoimalla, kun vieraiden Aleksandar Vuletic hölmöili itsensä suihkuun kahdella varoituksella. Ensin toppari liukui takaapäin Teemu Leskisen jaloille ja myöhemmin potkaisi Arttu Siira kung-fu tyylillä rintaan.

 Todellinen testi vasta edessä

YPA:n kaataminen oli hyvä lämmittelyvaihe kohti todellista testiä. Lauantaina Sankkurille saapuu lohkon ykkösjoukkue AC Kajaani, joka on mättänyt maaleja huimaan tahtiin. Lähderinne tietää, että vastustaja tulee painimaan eri mittaluokassa. Kokonaisuudessa on aina varaa parantaa.

”Silloin on aivan eri tason vastus. Se on meille hyvä mahdollisuus mitata, mihin todella pystymme. Totta kai kun kotona pelataan, mielessä ei ole muuta kuin voitto”, Lähderinne painotti.

PK nousi voitolla lohkon kakkoseksi ja kuuden pisteen päähän kajaanilaisista.

Ottelun tilastot

PK-37 – FC YPA 4-1 (3-0) Kakkonen pohjoislohko 11. kierros

Maalit

1-0 Jyri Leinonen 5 (Teemu Leskinen)

2-0 Leinonen 19 (Leskinen)

3-0 Jani Vidgren 21 (Arttu Siira)

4-0 Leinonen rp 48

4-1 Jarmo Junno 54

Kokoonpanot

PK-37 4-4-2: Jyri Junnilainen, Joni Rissanen, Mika Lähderinne, Juho Ruotsalainen v (Olli Valto 46), Olli-Pekka Kärkkäinen, Arttu Siira, Simo Sirviö, Jani Vidgren v, Jyri Leinonen (Olli Huttunen 73), Anssi Lipponen, Teemu Leskinen (Juho Huttunen 53)

FC YPA: Kalle Rönkkö, Tomi Honkala, Aleksandr Vuletic v+v = PK 42, Aki Vähäsyörinki, Rami Tirkkonen, Timo Rauhala v, Marcus Kåla (Henri Heikkilä 73), Topi Vellonen (Tatu Ahonen 53), Jarmo Junno, Tapani Yrjölä

Ottelun tuomari: Kalle Mäkinen

Yleisöä: 209

Veikkauspörssin tähdet: 3 Jyri Leinonen, 2 Jani Vidgren, 1 Mika Lähderinne

Mainokset

Posted on kesäkuu 27, 2012, in PK-37 and tagged , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: