PK-37 nousi voittoon fyysisessä väännössä

Tiukkoja tilanteita – PS Kemin maalilla riittää ruuhkaa, mutta PK:n Teemu Leskinen ja Juho Huttunen eivät saa palloa  vielä tästä sisään.

Iisalmen Pallo-Kerho 37 jatkoi yhdeksän pelin tappiotonta putkeaan kaatamalla PS Kemin 2-1.  Kakkosen pohjoislohkon kärkikamppailu tarjosi yleisölleen fyysistä vääntöä ja tiukkoja tilanteita.

”Arvokas voitto. Pidän PS Kemiä edelleen yhtenä lohkon ennakkosuosikkeina. Oli hyvä päättää härkäviikot voittoon”, PK:n pelaajavalmentaja Mika Lähderinne iloitsi, kun hänen suojattinsa nousivat tappioasemasta 2-1 voittoon kemiläisistä.

PK on pelannut juhannuksesta lähtien kaksi peliä viikossa. Se on selvinnyt rankasta putkestaan kerrassaan mainiosti, sillä iisalmelaisilla on allaan nyt yhdeksän pelin tappioton putki. Saldona on viisi voittoa ja neljä tasapeliä.

PK pysyi voitolla myös erinomaisissa asetelmissa pohjoislohkossa. Sarjakärki AC Kajaani pysyi kuuden pisteen tuntumassa, kun taas ero takana tuleviin kasvoi entisestään. Kakkospaikka on iisalmelaisten hallussa kolmen pisteen turvin.

Ei tuumaakaan periksi

PS Kemi oli Iisalmessa  vierailleista joukkueista ehdottomasti fyysisin. Yleisö sai nauttia Sankariniemen liukkaalla nurmella kovasta fyysistä väännöstä ja taistelusta. Kaksinkamppailuissa ei annettu tuumaakaan periksi. Myös Lähderinne yhtyi mielipiteessään pelin hengestä samaan.

”Tänään ei nähty pelillisiä hienouksia ainakaan meiltä. Kentällä nähtiin sen sijaan kovaa taistelua”, Lähderinne kiteytti ja nosti suurimmiksi ilonaiheiksi tiiviin joukkuepelin ja loppuun asti pelaamisen.

Tuhlaajapojasta sankariksi

PK osoitti keskiviikkoisen Warkaus JK-ottelun tapaan henkistä kanttia nousemalla tappioasemasta voittoon. PS Kemi pääsi yllättämään isännät jo yhdeksännellä minuutilla, kun jenkkihyökkääjä Christian Eissele laukoi sähäkän vastahyökkäyksen päätteeksi pallon maalin.

Maali ei hetkauttanut PK:ta, joka hallitsi peliä avausmaalin jälkeen. Tulosta tuli puolen tunnin kohdalla, kun Jyri Leinonen siirsi Olli Huttusen keskityksen maalin edustalta sisään. Maali oli Leinoselle jo kauden viides, jolla heltiää joukkueen sisäisen maalipörssin kärkisija.

Todelliseksi sankariksi nousi kuitenkin Teemu Leskinen, joka kahdeksan minuuttia ennen päätösvihellystä riisui tuhlaajapojan viittaansa. Hyökkääjä oli kärkkäänä Sami Mäkipörhölän torjumassa paluupallossa ja tuikkasi pallon varmasti sisään.

Leskisen intohimoisesta tuuletuksesta ja helpottuneesta huudosta huomasi, kuinka paljon maali merkitsi. Tarina kun olisi voitu kirjoittaa hyökkääjän kannalta toisin, sillä Leskinen oli ennen maaliaan tuhlannut useita maalipaikkoja. Parhaassa paikassa vieraiden Juha-Pekka Juvonen peitti Leskisen laukauksen lähes maaliviivalta, kun Mäkipörhölä oli pelattu tilanteesta jo ulos.

”Leskiseltä jo ties mones peli peräkkäin, kun hän tekee maalin. Hän seurasi oikeaoppisesti paluupallon loppuun”, Lähderinne kehaisi suojattiaan, joka on osunut nyt kolmessa peräkkäisessä pelissä.

PK:n pelit jatkuvat lauantaina Sankariniemellä sarjajumbo TP-47:n kohtaamisella.

”Pikkasen keritään tässä levätä ja parsia miehistö kuntoon”, Lähderinne suuntasi katsettaan jo tulevaan viikkoon.

Ottelun tilastot

PK-37 – PS Kemi 2-1 (1-1) Kakkonen Pohjois-lohko 14. kierros

Maalit

0-1 Christian Eissele 9

1-1 Jyri Leinonen 31 (Olli Huttunen)

2-1 Teemu Leskinen 82

Kokoonpanot

PK-37: Ville Kosonen, Joni Rissanen, Mika Lähderinne v, Juho Ruotsalainen, Olli Huttunen (Joonas Väisänen 90), Arttu Siira, Simo Sirviö, Juho Huttunen (Ciro Francis 76 v), Jyri Leinonen, Anssi Lipponen, Teemu Leskinen (Olli Valto 82)

PS Kemi: Sami Mäkipörhölä, Teijo Kälkäjä (Petri Toivainen 76), Juha-Pekka Juvonen (Anssi Rimali 74), Arto Hakala, Jere Moilanen, Tommi Siekkinen v, Jerome Ogbuefi, Joseph Spivack, Harri Kurkela (Sami Hyvärinen 46), Christian Eissele, Daniel Stevens

Ottelun tuomari: Anton Mustonen

Yleisöä: 237

Mainokset

Posted on heinäkuu 8, 2012, in PK-37 and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: