Vidgrenit ja Väisänen KPV:n turma

Täydellinen vapari – Jani Vidgren tykitti pallon yläkulmaan ja tuuletus on sen mukainen. 

 Iisalmen Pallo-Kerho 37 palasi voittojen tielle kurittamalla Kokkolan Palloveikkoja 4-1. Iisalmelaisten suurimmat onnistujat olivat vähälle vastuulle jääneet Joonas Väisänen ja Samu Vidgren.

PK katkaisi  kahteen otteluun venyneen tappioputkensa kaatamalla tyylillä KPV:n 4-1. Iisalmelaiset ratkaisivat pelin jo ensimmäisellä puoliajalla, mättämällä ottelun loppulukemat runsaaseen puoleen tuntiin. Valkopaitojen mainio liike ja ahnas prässi olivat täyttä myrkkyä kokkolaisille. Vaikka iisalmelaiset kävivätkin agreessiivisesti kiinni vastustajaan, eivät he rikkoneet turhaan.  Pelaajavalmentaja Mika Lähderinne olikin tyytyväinen pelisuunnitelman  noudattamiseen.

”Olen tyytyväinen siihen, että toteutettiin asiat, mistä oli puhe. KPV ei saanut erikoistilanteista vaaraa, joista se on maalinsa yleensä tehnyt. Uskoimme vahvasti omaan pallolliseen peliin, se oli pelin ratkaisu”, Lähderinne kiteytti.

Iisalmelaiset iskivät lähes kättelyssä kaksi identtistä maalia: Joonas Väisänen keskitti vasemmalta laidalta ja Samu Vidgren laittoi pallot varmasti häkkiin maalin edustalta.

Osumat olivat nuorukaisen ensimmäiset edustusjoukkueessa. Vähälle vastuulle jäänyt Vidgren vastasi kiitettävästi huutoon, kun Teemu Leskinen ja Jyri Leinonen olivat hyökkääjistä sivussa. Samat kehut voi ehdottomasti jakaa myös Väisäselle, joka haastoi ja ohitti hanakasti vastustajia erityisesti avausjaksolla, ollen suorastaan pitelemätön.

Velipoika näpäyttää takaisin

PK:n kapteeni Jani Vidgren päätti näyttää veljelleen, että osataan sitä puolustajankin tontilta. Vidgren tälläsi vapaapotkun vastustamattomasti 20 metristä yläkulmaan, ja näpäytti pikkuveljeään illan upeimmalla osumalla.

KPV sai kuin varkain kavennuksen, kun Mika Lähderinne joutui rikkomaan toista pelaajavalmentajaa, Henri Mynttiä, rankkarin arvoisesti. Myntti sijoitti rankkarin varmasti oikeaan alakulmaan.

KPV:n viimeinen toivo hiipui kun Lähderinne vapautti hienolla läpisyötöllä Anssi Lipposen, joka paukutti pallon alakulmaan. Näin Lipponen johtaa PK:n sisäistä maalipörssiä ja sekös maaleista elävää kärkimiestä varmasti ilahduttaa.

 Tasapainoinen esitys

Toisella jaksolla PK kontrolloi palloa, mutta ei päässyt yhtä hyville tekopaikoille. KPV yritti pelata lyhyellä, mutta vieraiden tekopaikat jäivät lopulta minimiin. Kokkolalaisten suurin missio olikin pitää oma pää puhtaana ja estää vielä rumemmat lukemat.

PK:n esitys oli ylivoimaisin toistaiseksi kotikentällä, mutta Lähderinne ei pitänyt sitä kuitenkaan kauden parhaana.

”Tasapainoinen esitys, ei parasta PK:ta, mutta oli erittäin tärkeää palata voittojen tiellä”, PK:n pelaajavalmentaja Lähderinne summasi.

Arvioon oli varmasti suhteutettuna vastustajan taso.

Uusi vahvistus juoksukuurille

PK:n riveissä nähtiin myös uusi vahvistus, Stuart Kelly.  30-vuotias skotlantilainen keskikenttäpelaaja toi lisää vaihtoehtoja keskikentän konehuoneeseen. Pelituntuman puutteestaan huolimatta skotti esiintyi vahvasti pallollisessa pelissä.

”Kelly on kokenut pelimies ja se näkyy rauhallisuutena pallon kanssa. KPV ei ollut paras mittari, katsotaan kun vastustaja iskee prässin kovempaa”, Lähderinne arvioi ja lupasi, että skotti joutuu vielä juoksukuurille päästäkseen parhaaseen vireeseen.

Rangersin akatemiassa lähtöisin olevan Kellyn sopimus ulottuu ainakin elokuun loppuun. AC Oulusta lainalla ollut laitapelaaja Arttu Siira ei sen sijaan jatkaa Iisalmessa.

Kakkosen pohjoislohko jatkuu loppuun asti yhden ottelun viikkotahdilla, joka sopii hyvin kapealla ringillä operoivalle PK:lle. Ryhmässä riittää huikeasti potentiaalia, kun otteluruuhka ei vie joukkueelta jalkoja alta.

PK jatkaa lohkossaan toisena, ero sarjakärki AC Kajaaniin kapeni yhdeksän pisteeseen. Seuraava peli odottaa viikon päästä, kun PK matkaa HauPan vieraaksi.

Ottelun tilastot

PK-37 – KPV 4-1 (4-1) Kakkonen pohjois-lohko 17. kierros

Maalit

1-0 Samu Vidgren 11 (Joonas Väisänen)

2-0 Vidgren 23 (Väisänen)

3-0 Jani Vidgren 27

3-1 Henri Myntti 32 rp

4-1 Anssi Lipponen 35 (Mika Lähderinne)

Kokoonpanot

PK-37 4-4-2: Jyri Junnilainen, Jani Vidgren (Ciro Francis 72), Mika Lähderinne, Juho Ruotsalainen, Joni Rissanen, Joonas Väisänen, Stuart Kelly, Simo Sirviö, Olli Huttunen (Matti Mikkonen 72), Anssi Lipponen, Samu Vidgren (Juho Huttunen 63)

KPV: Joonas Myllymäki, Teemu Mäki, Niko Kalliokoski (Riki-Pekka Kuusela 27), Henri Myntti, Oskari Hinkkanen v, Konsta Tastula, Tero Koskela, Jesse Kalliokoski (Mikko Laitala 80), Aaron Hedman, Farhan Omar, Arttu Seikkula (Samu Laitinen 46)

Ottelun tuomari: Jouni Aapajärvi

Yleisöä: 237

Mainokset

Posted on heinäkuu 28, 2012, in PK-37 and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: