Taisteleva KuPS sensaatiomaiseen voittoon

Varjojen mailta sankariksi – Sander Puri juhlii ottelun ainokaista Etchu Taben kanssa.

KuPS kaatoi Eurooppa-liigan karsinnassa Turkin toissakauden mestari, Bursasporin, 1-0 kauden parhaan esityksen jälkeen. Keltapaitojen voiton avain oli tiivis ja erittäin onnistunut joukkuepeli.  Esa Pekosen missio ”kalavelkojen maksu” ei ole kuitenkaan vielä saavutettu.

Kuopion Palloseuran unohtumat hetket eurokentillä saivat jatkoa lähes täyden Keskuskentän yleisön edessä. KuPS aloitti Eurooppa-liigan karsintojen kolmannen kierroksen loistavalla esityksellä kun keltapaidat kaatoivat turkkilaisen mahtiseura Bursasporin 1-0. KuPS-leirissä ilo oli ylimmillään voiton jälkeen. Voittoa osataan arvostaan entistä korkeammalle, kun huomioidaan joukkueiden välinen materiaaliero.

”Voi olla todella tyytyväinen kun kaataa tällaisen huippujoukkueen. Kyllähän tässä on Daavid vastaan Goljat asetelmaa, mutta me luotamme itseemme”, KuPSin päävalmentaja Esa Pekonen ynnäsi kamppailun ytimen.

Sensaatiomaisen uroteon salaisuus oli tiivis ja erittäin onnistunut joukkuepeli.

”Bursaspor on erittäin hyvä joukkue, jonka kukistaminen vaati nappisuoristusta. Onnistuimme siinä, mutta siihen vaadittiin jokaisen pelaajan panosta”, Pekonen kehui suojattiensa erinomaista työmoraalia.

Bursaspor oli joukkueista taitavampi, mutta KuPS kavensi eroa umpeen vahvalla taistelulla ja kypsällä taktisuudella.  KuPSin joukkueesta ei löytynyt ainoatakaan heikkoa lenkkiä, vaan jokainen laittoi itsensä likoon ihailtavasti.

Varjojen mailta eurosankariksi

Ilahduttavaa oli alkukauden varjojen mailla vaellelleen Sander Purin nouseminen ratkaisijaksi. Virolaislaituri oli kärkkäimpänä maalin edustahässäkässä, ja teki keltamustien tärkeän voittomaalin 73. minuutilla. Puri hoiteli maalinsa lisäksi pyyteettömästi puolustusvelvoitteensa. Nähdyn kaltaisilla otteilla Puri nousee vielä Keskuskentän yleisön suosikkien joukkoon.

”Kausi on ollut minulle vaikea. Aloitin typerällä punaisella, mutta olen parantunut sen jälkeen askel askeleelta. Tänään sain mahdollisuuden ja tartuin siihen”, Puri totesi vaatimattomasti,kun hänelle aukesi paikka avaukseen Ats Purjeen oltua sivussa nivusvaivaisena.

Toinen KuPSin taistelun ilmentymä oli Antti Hynynen, joka raatoi erinomaisesti hyökkääjän tontilla.

Nollapeli tärkeä asia

KuPSin kannalta voiton tärkein anti oli, etteivät vieraat saaneet maalitiliään auki. Tosin alkuminuuteilla Bursasporin maali näytti vääjäämättömälle. Taitava joukkue puhkoi pariin kertaan KuPSin puolustusta näppärillä seinäsyötöillä, mutta Mika Hilander selvitti vaaran paikat erinomaisesti.

Jakson loppua kohden KuPS sai tilaisuutensa esimerkillisen nopeilla vastahyökkäyksillä. Aleksi Paananen pääsi Hynysen alustuksen jälkeen avopaikkaan, mutta liuku pomppivaan palloon karkasi yli.

Toisella jaksolla Bursaspor tuli vahvasti alkuun, mutta ei onnistunut erikoistilanteistaan. KuPSin itseluottamus kasvoi, ja lopulta se palkittiin maalilla. KuPSin maalin jälkeen vieraiden pelihuumori lopahti ja kentällä nähtiin palloa itsepäisesti kuskaavia taitureita.

Vieraat tunnustivat KuPSin paremmuuden ensimmäisessä osaottelussa. Toiseen osaotteluun on luvassa parannusta.

”Onnittelen KuPSia hyvästä pelistä. Aloitimme vahvasti, mutta emme saaneet hyödynnettyä sitä. KuPSilla on nyt paremmat mahdollisuudet jatkoon, mutta me tulemme vielä”, Bursasporin päävalmentaja Ertugrul Saglam muistutti luonnonnurmesta ja vahvasta kotiyleisön tuesta.

Kalavelat maksuun

Pekosenkin silmissä siintää jo ensi torstain toinen osaottelu. Silloin  Pekosen missiona on maksaa lopullisesti kalavelat takaisin  ja varmistaa jatkopaikka. Pekonen karvaat muistot turkkilaisista juurtuvat Cup voittajien cupin aikaan vuodelta 1983, kun Kuusysi koki niukan tappion Galatasaraylle.

”Ensi torstaina on edessä kovempi paikka. Haluan maksaa silloin kalavelat”, Pekonen totesi päättäväisesti.

Ottelusta on tulossa KuPSin kannalta tukalampi, mutta itseluottamusta nostattava voitto mukana on parempi matkata turkkilaisen saunaan.

”Olen pelannut urallani Turkissa ja yleisö on siellä hullua. Ottelusta tulee hankala”, ottelun sankari Puri arveli.

KuPS on kuitenkin otteillaan osoittanut, että kaikki on mahdollista.

Ottelun tilastot

KuPS – Bursaspor 1-0 (1-0) Eurooppa-liigan karsinta 3.kierros 1. osa

Maalit:

1-0 Sander Puri 73

Kokoonpanot

KuPS 4-2-3-1: Mika Hilander, Tero Taipale, Markus Joenmäki, Etchu Tabe v, Joni Nissinen v, Paul Obiefule, Pyry Kärkkäinen, Miikka Io (Ilja Venäläinen 81), Aleksi Paananen (Chris James 90), Sander Puri, Antti Hynynen

Bursaspor 4-2-3-1; Scott Carson, Hakan Aslantas, Ibrahim Öztürk, Serdar Aziz v, Michael Chretien Basser, Musa Cagiran (Adem Kocak 88), Alfred N’Diaye, Özan Ipek v (Ferhat Kiraz 62), Pablo Batella, Ismail Haktan Odabasi v (Turgay Bahadri 62), Sebastian Pinto

Ottelun tuomari: Sebastien Delferiere, Belgia

Yleisöä: 3045

Mainokset

Posted on elokuu 2, 2012, in Kuopion Palloseura, Veikkausliiga and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: