”Sakoista ei voi valittaa”

Sakot harmittavat, mutta tulevaisuuden suunnittelussa riittää valoa

KuPSin toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen otti pettyneenä vastaan Suomen cupin finaalista tulleet sakot. Pelaajien jatkosopimusneuvottelut on polkaistu käyntiin, kuten  kartoitus mahdollisesta talviturnauksesta Kuopiossa.

Kuopion Palloseura sai iltapäivällä harmittavan päätöksen, kun Palloliiton kurinpitovaliokunta rankaisi seuraa 600 euron sakolla Suomen cupin finaalin järjestyshäiriöistä. Kurinpitovaliokunta määräsi sakon KuPS-kannattajien keskuudesta kentälle heitetyn  savun takia, jonka seurauksena ottelu jouduttiin keskeyttämään hetkeksi.

KuPSin toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen ei luonnollistakaan ottanut päätöstä vastaan positiivisella mielellä.

”Nämä uutiset eivät ole ikinä mukavia.  Seuran on mahdotonta valvoa vieraspeleissä, mitä siellä tapahtuu. Kuulosta erikoiselta, että meille tuntematon henkilö aiheuttaa seuralle sakkoja”, Heiskanen manaa.

Kuopion Palloseura on tyytynyt päätökseen, vaikka Suomen Cupin finaalissa järjestysmiehet ovat Palloliiton puolesta. Kaikille lienee jo nyt selvää, että sisääntulotarkastukset on tehty löysästi. Palloliiton turvallismääräysten mukaisesti seura on kuitenkin vastuussa omien kannattajiensa käytöksestä ottelutapahtumissa.

”Päätöksestä ei voi valittaa, tähän pitää tyytyä. Palloliitolla ei instanssia, johon siitä voisi valittaa”, Heiskanen kertoo.

Hän osasi odottaa sakkoja aiemmin, kun seura toimitti vastineen Palloliitolle tuomareihin kohdistuneesta tavaroiden heittelystä. KuPS sai mainitut syytteet kumottua, joten sakkoja tuli ainoastaan kentälle heitetystä savusta.

”Kaikkien kanssa keskustellaan”

Heiskasella on kuitenkin myös muuta mietittävää kuin murehtia sakkoja, sillä KuPSin ensi kauden joukkueen rakennus on jo hyvässä vauhdissa. Seuralla on tällä hetkellä yhdeksän voimassa olevaa pelaajasopimusta. Joukkueen perusrunko on tarkoitus saada valmiiksi jouluun mennessä.

”Aloitimme neuvottelut kaikkien pelaajien kanssa Haka-pelin jälkeen, kun sarjapaikka käytännössä varmistui. Lupasimme, että käymme keskustelun kaikkien pelaajien kanssa, tuli sopimusta tai ei. Lähiaikoina on luvassa lisää uutisia”, Heiskanen lupailee.

Omien pelaajien neuvottelujen yhteydessä KuPS kartoittaa myös vahvistuksia seuran ulkopuolelta. Nyt on jo selvää, että kuopiolaiset joutuvat leikkaamaan budjettiaan ensi kaudelle.

”Kaikille ei voida maksaa samaa palkkaa kuin tänä vuonna. Pelaajabudjetti suhteutetaan siten, ettei seura pelaa ensi kaudella europelejä. Sen myötä tulot tippuvat. Kun pelaajabudjetti pienenee, omat pelaajat ovat varteenotettava vaihtoehto. Rinki tulee olemaan kapeampi, kun ei ole niin paljon pelejäkään”, Heiskanen selvittää kriteerit ensi kauden joukkueen rakentamiselle.

Linjaus näkyy vahvasti jo voimassa olevista sopimuksista, omille kasvateille kuten Aleksi Paanaselle ja Sami Räsäselle, on sorvattu pitkiä jatkopestejä.

”Yleisömäärät iso pettymys”

KuPS tekee kaudesta miinusmerkkisen tuloksen, vaikka seura pääsi kolmesti kuittaamaan Eurooppa-liigan karsintojen kierrosrahan, 100 000 euroa. Tähän vahvimpina syynä ovat vaisut yleisömäärät. KuPS on jäänyt kauden 2010 keskiarvosta yli tuhat katsojaa per peli.

”Yleisömäärät ovat iso pettymys meille. Tuhannen katsojan aukko jokaisessa pelissä on iso luku taloudellisesti”, Heiskanen laskeskelee.

Vaisuihin yleisömäärin suurin syy on heikko menestys. Myös muita syitä on mietitty.

”Asiaa pohditaan, ja siinä otetaan huomioon myös lippujen hinnoittelu ja ottelutapahtuman viihdyttävyys. Pitää muistaa, että olemme pelanneet myös outoihin aikoihin. Esimerkiksi HJK-peli pelattiin heti vapun jälkeen, ja se oli yleisömäärältään todella huono peli”, Heiskanen harmittelee.

Tuolloin lehtereillä oli vain vajaat 1400 katsojaa, vaikka yleensä perinteikäs HJK vetää Keskuskentälle lähes aina tuvan täyteen.

Talviturnaus edelleen suunnitteilla

Heiskanen vihjaili helmikuussa, että  KuPS järjestää ensi talvella Kuopio-halliin jalkapalloturnauksen, kun legendaarinen Uusi Lahti cup vetäytyi syrjään kalenterista. Järjestämisessä on vielä muutamia kysymysmerkkejä, joihin palataan kauden jälkeen.

”Selvitämme ensiksi, onko halli mahdollista käyttöömme, ja kuinka paljon se maksaa. Sitten kartoittamme tukijoita, jotka maksaisivat palkintorahat”, Heiskanen valaisee.

Toimitusjohtajan korviin on kantautunut huhuja, että myös muualla suunnitellaan vastaavia turnauksia.

Heiskanen aikoo ottaa yhteyttä mahdollisiin osallistuviin joukkueisiin lähitulevaisuudessa. Alustavan suunnitelman mukaan turnauksessa pelaisi neljä kotimaista ja kaksi ulkomaalaista joukkuetta. Ulkomaalaiset seurat tulisivat lähialueilta. Yhtenä mahdollisena suuntana on Viro, jonne KuPSilla on vahvat kontaktit.

Helmikuussa Kuopio-hallissa pelattu Liigacupin JJK-peli jätti monelle positiiviset fiilikset,sillä katsomoon oli saapunut yli tuhat katsojaa. Se vahvisti myös Heiskasen turnauksen järjestämishaluja.

”Halliin on mahdollista rakentaa hieno tapahtuma.  Se peli osoitti jo, että yleisö löytää tiensä otteluihin, joissa on mukava tunnelma. Se olisi pelaajille hieno paikka valmistautua kohti sarjakautta”

Turnaus antaisi myös mahdollisuuden hioa ottelutapahtumaa viihtyisämmäksi.

”Voisimme testata uusia juttuja kuten valoja, savuja ja musiikkia”, Heiskanen suunnittelee.

Mainokset

Posted on lokakuu 15, 2012, in Kuopion Palloseura, Veikkausliiga and tagged , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: