KuPSin kauden pelaaja-arviot 2012

Maalivahdit:

Mika Hilander

Viime kauden selvä ykkösvahti hiipui kauas omasta tasostaan, muutamaa loistopeliä lukuun ottamatta. Hilalla oli suuria vaikeuksia erityisesti keskityspalloissa. Peitteli epävarmuutta kovalla pelinohjaamisella, huutelu vain sekoitti pakkaa entisestään.

Joonas Pöntinen

Pöntinen lunasti kovan työnteon kautta ykkösveskarin paikan. Erityisesti Suomen Cupissa esitykset olivat maagisia. Oli loppukaudella myös ratkaisevassa roolissa sarjapaikan varmistamisessa. Pöntisestä huokuu itsevarmuus tolppien välissä. Iso tilaisuus ottaa ykkösmaalivahdin paikka omakseen.

Puolustajat

Joni Nissinen

Runsaasti loukkaantumista kärsinyt laitapakki palasi keväällä tositoimiin, ja valtasi oikean pakin tontin suvereenisti itselleen. Nisu pelaa parhaillaan rohkeasti ja uhrautuvasti. Kausi päättyi ennen aikojaan jälleen harmittavaan loukkaantumiseen. Lahjoja on, mutta loukkaantumiset pilaavat lupaavan alun kerta toisensa jälkeen.

Tero Taipale

39-vuotias konkari sai painaa kovaa niin toimistolla kuin pelikentällä. Rauhoittaa kokemuksellaan ja sijoittumisellaan, mutta vauhtilaitureita vastaan ei pysy enää yksinkertaisesti mukana. Oli parhaimmillaan europeleissä vankalla kokemuksella.

Pietari Holopainen

Teki pitkän odotuksen jälkeen jatkosopimuksen. Alkukauden otteet eivät vakuuttaneet ja huilasi ranneleikkauksen jälkeen syyskuun lopulle. Teki vakuuttavan paluun ja näytti jälleen sille sankarille, joka johti KuPSin hopealle kaksi vuotta sitten. Toivottavasti ura jatkuu.

Pyry Kärkkäinen

Kärkkäinen pelasi jälleen KuPSista eniten otteluita. Oli joukkueen ehdoton luottopelaaja keskiakselilla. Kärkkäinen on vahva ja periksi antamaton taistelija, jonka tasaisuuteen voi luottaa illasta toiseen. Kärkkäisen paras taso on kuitenkin saavutettu, riittääkö se vielä jatkosopimukseen.

Markus Joenmäki

Nousi lopullisesti KuPS – kannattajien sydämiin vahvoilla ja luotettavilla otteillaan. Muodosti europeleissä Taben kanssa timantin kovan topparikaksikon. Joenmäen täytyy olla ensimmäisten joukossa jatkosopimusneuvotteluissa. Topparin jatkosopimus olisi iso askel seuran jatkuvuudelle ja uskottavuudelle.

Sami Räsänen

Ennakkoluulottoman preseasonin pohjalta lupasi odottaa enemmän. Räsänen saikin tilaisuutensa alkukaudella. Otettiin välillä vaihtoon puoliajalla, vaikka pelasikin hyvin. Sen jälkeen peliaikaa ei enää tullutkaan, vaikka vasemman pakin tontti on yhä ongelma. Räsänen kaipaisi enemmän peliaikaa kehittyäkseen.

Etchu Tabe

Jykevä toppari etsi pelikuntoaan ja motivaatiotaan alkukauden. Keskikesällä, erityisesti europeleissä oli täyttä rautaa. Kun Tabe tuli tilanteisiin, lähtivät siinä niin mies kuin pallo. Oli hätäapuna myös hyökkäyksissä vahvalla rymistelyllä. Maagisten otteiden rinnalla jokaisessa ottelussa  tulee aina yksi iso hasardi. Ei vastannut isoihin odotuksiin ja palkkapussiin nähden.

Atte Hoivala

Loukkaantumiset ja itseluottamuksen puute näkyivät karusti  peliesityksessä alkukaudella. Oli kentällä  lähinnä pujottelukeppinä. Petrasi ehdottomasti syksyä kohti, ja kentällä nähtiin jo Hoivalaa, joka tuli tutuksi hopea-kaudelta. Hoivalan kohdalla kannattaa muistaa, että laitapuolustajassa  piilee yhä potentiaalia, vaikka kehityskäyrä on hieman hidastunut.

Jan Berg

Toivalan Urheilijoiden kasvatti tuli KuPSiin hätävarana, kun Holopainen loukkaantui kauden alussa. Lopulta jätti KuPSin elokuussa, kun vastuu jäi  lähes minimiin. Ei päässyt käyttämään mainiota vasenta jalkaansa odotetusti.

Keskikenttäpelaajat

Antti Hynynen

Hynynen pelasi sairastuvalta entistä parempana, ja oli keltamustien taistelun perikuva. Oli tärkeä palanen myös monipuolisuudensa ansiosta : Hyny pelasi malliikkaasti, vaikka paikka vaihtui välillä hyökkääjästä laitapakiksi. Joukkueen ehdottomia onnistujia, vaikka peliesitykset hiipuivat hieman syksyn tullen.

Jerry Voutilainen

18-vuotias superlupaus pelasi ensimmäisen täyden liigakautensa. Väläytteli alkukaudesta jopa vakituisesti avauskokoonpanossa, loppukaudella energisen vaihtomiehen roolissa.Voutilainen ei anna  kentällä tippaakaan armoa. Kaipaa ratkaisuihinsa vielä malttia. Tulevaisuuden suuria nimiä.

Chris James

Tampere Unitedista tuttu James hankittiin pelintekijäksi. Oli harjoituskaudella vielä lupaava, mutta pelikaudella valui pysyvästi penkin puolelle. Uusi-seelantilaisen peliesitykset eivät jää yrityksestä kiinni. Itseasiassa,  yrittää välillä liiankin paljon. Pelikäsitys  liian puutteellinen liigatasolle pelintekijän roolissa.

Aleksi Paananen

Vaelteli alkukauden varjojen maille, pelirohkeus oli tipo tiessään. Sai itseluottamuksen ja pelituntuman takaisin reservijoukkueen kautta ja oli uransa huipulla loistavilla esityksillä europeleissä. Paanasesta tuli kertaheitolla KuPSin eurohistorian paras maalintekijä. Loppukaudella esitykset heitteleivät laidasta laitaan. Suurlupaus tarvitsee lisää voimaa,  sillä jää kaksinkamppailuissa liian helposti kakkoseksi. Ensi kaudella  rooli tulee olemaan iso.

Ebrima Sohna

Rovaniemen Palloseurasta tullut keskikenttäpelaaja oli enemmän kestävyysjuoksija kuin jalkapalloilija. Muuten hyvä pelaaja, mutta ei osaa kunnolla laukoa eikä syöttää. Aggressiivinen ja liikkuva keskikenttäpelaaja keräsi turhan paljon kortteja. Ei vastannut koviin odotuksiin. Sohna on parhaimmillaan, kun saa keskittyä vain puolustamiseen.

Ali Koljonen

Tarttui itseään niskasta kiinni talvella, ja hyppäsi Kolmosesta liigatason pelaajaksi. Koljosella on paras pelinäkemys KuPSin keskikenttäpelaajista, mutta sai siihen nähden liian vähän peliaikaa. Kova harjoitustalvi edessä, fyysinen kunto pitää saada paremmaksi. Lupaava alku liigauralle.

Miikka Ilo

Parin kauden takainen vuoden keskikenttäpelaaja ei päässyt samalle huikealle tasolle. Välillä Milolta  nähdään loistavaa pelaamista, toisaalta askelradat ovat liian ennalta-arvattavia vastustajan puolustukselle. Vahvalla syksykaudella petrasi huomattavasti osakkeitaan. Edelleen mainio ase erikoistilanteissa.

Sander Puri

Viron A-maajoukkuepelaaja oli kummallinen tapaus. Puri väläytteli vain ajoittain, ja ainoastaan tärkeissä peleissä. Näyttävät harhautukset ja terävyys räiskyivät lähinnä vain harjoituskentällä. Mittari kääntyy pahasti flopin puolelle.

Paul Obiefule

Nigerialaisen piti olla Pekosen ennakkohehkutuksen perusteella paras kontrolloiva keskikenttäpelaaja Kuopiossa vuosiin. Kovat puheet eivät toteutuneet. Obiefule ei pystynyt tarpeeksi nopeisiin ratkaisuihin pelinrakentelussa, eli siinä roolissa mihin hänet hankittiin. Suurissa ongelmissa, jos vastustaja prässäsi aktiivisesti.

Hyökkääjät

Ats Purje

Virolainen vauhtilaituri oli KuPSin  paras ja ainoa odotukset täyttänyt ulkomaalaishankinta. Purje aiheuttaa nopeudellaan niin pallollisena kuin pallottomana ongelmia vastustajille. Pääsee vastustajista todella  helposti ohi 1vs1 tilanteissa, mutta jää atvailemaan liikaa viimeisissä ratkaisuissaan. Loppukauden tehottomuudestaan huolimatta oli KuPSin paras maalintekijä ja tehopelaaja.

Ilja Venäläinen

KuPS-ikonin kausi oli välillä suurta tuskien taivalta selkävaivojen kanssa taistellessa. ”Syksyn lapsi” pääsi loppukaudesta mainioon vetoon ja ampui tärkeitä maaleja supervaihtomiehenä. Loppukaudesta osoitti pärjäävänsä  mainiosti topparin tontilla pääpelivoiman ansiosta. Sydämeni pohjasta toivon, että KuPSin sarjapelien ennätysmies jatkaa vielä upeaa uraansa.

Vjatseslav Zahovaiko

Zahovaiko oli yksi kaikkien aikojen floppiostoksista. Virolainen hyökkääjä tuli KuPSiin Wikipedia scouttauksen pohjalta ja ilman testijaksoa. Zahovaiko näytti kentältä intohimonsa kadottaneelta ja flegmaattiselta eläkerahojen nostajalta. Surkuhupaisuus huipentui, kun veti tyhjästä maalista yli myös Kolmosen pelissä. Luojan kiitos, että sopimuksessa oli sentään purkupykälä.

Dudu

Tuli tuttuun ja muistorikkaaseen ympäristöön elokuussa, kun oli tippunut ratkaisevasti Hongassa marssijärjestyksessä. Sai KuPSissa paljon vastuuta ykköshyökkääjänä. Nigerialainen elää maaleista, mutta tarvitsee hyvän ja oikeanlaisen syötön. Oli välillä syystäkin turhautunut, kun joukkue viljeli  pitkää palloa.

Johann Smith

Jenkkilaituri tuli Suomen Cupin alla vahvistamaan hyökkäyspeliä. Oli ensimmäisissä otteluissa puhdas turisti kentällä,  kun pelituntuma oli olematon. Smithiltä löytyy ennen kaikkea nopeutta, hyvä myös keskittämään. Jokerikortti, joka kannattaa katsoa loppuun saakka.

Mainokset

Posted on lokakuu 27, 2012, in Kuopion Palloseura, Veikkausliiga and tagged , , , . Bookmark the permalink. 2 kommenttia.

  1. Olisi myös mukava lukea samankaltaiset pelaaja-arviot PK-37 pelaajista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: