KuPS rakentaa tulevaa kautta Pekosen johdolla


Useat mediat ovat kyseenalaistaneet KuPSin päävalmentaja Esa Pekosen aseman päävalmentajana. KuPSin toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen tyrmää kuitenkin yksiselitteisesti huhut.

”Pekonen jatkaa normaalisti päävalmentajana”, Heiskanen toteaa ytimekkäästi.

Hän myös tyrmää väitteet pelaajien ja taustojen kiristyneistä välistä Pekoseen. Pekosen nykyinen päävalmentajasopimus ulottuu kauden 2014 loppuun saakka.

Jatkosopimusneuvottelut täydessä vauhdissa

Heiskaselle aika jalkapallokauden jälkeen on kiireistä. Jatkosopimusneuvottelut ovat kuumimmillaan, sillä KuPSin tavoitteena on saada joukkueen runko kasaan tämän vuoden puolella.

”Tällä hetkellä keskustelemme sekä omien että muiden pelaajien kanssa. Tarkoituksena on saada joukkueen runko kasaan jouluun mennessä ja hankkia keväällä vielä muutama täsmävahvistus”, Heiskanen kertoo.

Kuopiolaisten kaksi viime kautta ovat menneet  piloille alkukaudesta, kun joukkue ei ole löytänyt selkeää kokoonpanopermanenttia. Nyt joukkueessa tavoitteena on löytää hyvissä ajoin selkeä roolitus. Myös lukuisiin loukkaantumisiin harjoituskaudella on kiinnitetty tarkemmin huomiota.

”Loukkaantumisille ei varmasti löydy yhtä yksittäistä syytä. Meidän pitää miettiä olemmeko harjoitelleet liian kovaa ennen kautta, ja olisiko pieni rytmitys paikallaan”, Heiskanen mietiskelee.

KuPSin kauden suurimmista onnistujista Markus Joenmäki ei ole enää neuvotteluasteella, vaan toppari jatkaa uraansa ulkomailla.

”Neuvottelut hänen kanssa eivät edes kerinneet alkaa. Joenmäki ilmoitti jo kesällä, että ulkomaat ovat ykkösvaihtoehto. Hän on allekirjoittanut tietääkseni jo sopimuksen”, Heiskanen kertoo.

Muita varmoja lähtijöitä Heiskasen mukaan ei vielä ole, vaikka vaihtuvuutta on luvassa. Joukkueen sopimuspelaajien joukossa ei ole vielä yhtään topparia, joten se on selvä kuopiolaisten ykköskartoituksen kohde.

 Nuorille vastuuta

KuPS tulee leikkaamaan tulevalle kaudelle pelaajabudjettiaan kolmanneksella. Se asettaa omat haasteensa pelaajarungon rakentamiselle. Pelaajavalinnat on mietittävä entistä tarkemmin, eikä rinki tule olemaan yhtä laaja kuin viime kaudella.

”Se ei ole välttämättä huono asia. Avaus voi olla yhä kovaa luokkaa. Eikä se silti poissulje menestystä, vaikka penkki ei olisi niin laadukas. Viime kaudella pelaajien hankinnassa mentiin ehkä hieman vihkoon siinä, että samalla pelipaikalla oli kaksi tasaista vaihtoehtoa”, Heiskanen selventää pelaajavalintoja.

Yksi iso tulevan kauden tavoite on antaa omille junioreille enemmän peliaikaa. Nuorten maajoukkuepelaajat Aleksi Paananen ja Jerry Voutilainen tulevat saamaan ison roolin.

”Kun teimme pitkät sopimukset nuorten pelaajiemme kanssa, käynnistimme kolmen vuoden projektin. Ensimmäisellä kaudella on tarkoitus, että pelaaja pääsee haistelemaan liigatuulia. Toisena vuonna pelaaja saa vakituisemman paikan kokoonpanosta. Kolmannella hän on valmis astumaan johtavaksi pelaajaksi pelipaikallaan”, Heiskanen selvittää.

Omien pelaajien lisäksi vaihtoehtoja löytyy runsaasti myös muualta.

”Vapaita pelaajia on paljon tarjolla. Tämänkin päivän aikana sähköpostiin tuli 30 viestiä ulkomaalaisilta pelaajilta”, Heiskanen kertoo.

KuPSin joukkue palaa treenikentälle joulukuun alussa. Tarkkaa päivämäärää ei ole vielä merkattu kalenteriin.

Talviturnauksessa yhä kysymysmerkkejä

Helmikuulle suunnitellun talviturnauksen suunnitelma ei ole tässä vaiheessa edennyt. Heiskasta askarruttavat edelleen samat kysymysmerkit.

”Kuopio-halli tarjoaa mainiot puitteet, mutta kartoitamme  rahoittajaa, joka maksaa palkintosummat. Toinen asia on saada joukkueita sitoutumaan turnaukseen. Meille pitäisi jäädä jotain käteenkin sen järjestämisestä”, Heiskanen painottaa.

Heiskasen mukaan pääkaupunkiseudulle suunnitellaan myös vastaavanlaista turnausta.

Mainokset

Posted on marraskuu 5, 2012, in Kuopion Palloseura and tagged , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: