”Jokaiselle pelipaikalle kaivataan vielä vahvistuksia”

 IMG_3956

Viime kaudella Tornion Palloa kipparoinut Marko Kivilä saa PK:n keskikentältä ison roolin.

Lauantaina harjoitusottelukauden käyntiin potkaisevalla Iisalmen Pallo-Kerho 37:llä on tällä hetkellä kasassa 15 sopimusta. Pelaajarunko täydentyi viime viikolla profiilihankinnaksi luonnehdittavalla Marko Kivilällä, ja KuPSin juniorikoulun läpi tahkonneella Erno Nissilällä. Iisalmelaiset ovat täydentäneet tällä viikolla pelaajapakkaa tekemällä sopimuksen tutun puolustajan, Ciro Francisin, kanssa.

Seuran puheenjohtaja Mikko Aminoff  myöntää, että jatkosopimusneuvotteluiden kanssa on riittänyt tekemistä, vaikka joukkueella on jo hyvä perusrunko kasassa.

– Menneen kauden jälkeen lähes kaikilta loppuivat sopimukset, joten jatkosopimukset ovat olleet työn ja tuskan takana. Olemme joutuneet aktiivisesti etsimään pelaajia – pelaajia on käyty ainakin saman verran läpi kuin meillä on sopimuspelaajia. Tavoite on päästä 18–20 pelaajaan, Aminoff kertoo.

Pelaajavalmentajaja Mika Lähderinne myöntää, että joukkueen kokoonpano ei ole vielä ollenkaan valmis.

– Jokaiselle pelipaikalle kaivataan vielä vahvistuksia. Olemme edenneet maltilla joukkueen rakentamisen kanssa, koko ajan tarkkailemme tilannetta, Lähderinne toteaa.

”Kuuntelemme pelaajia”

Liigakokemustakin omaavan Kivilän saapuminen Iisalmeen oli iso voitto organisaatiolle. Se on hyvä osoitus viime kaudella neljänneksi sijoittuneen joukkueen vetovoimasta.  Seuran pitkäaikainen puheenjohtaja Aminoff myöntää, että seurassa on tehty vuosien mittaan oikeita asioita.

– Pyrimme hoitamaan pelaaja-asiat hyvin, vaikka emme pystykään tarjoamaan isoja rahoja. Olemme aina maksaneet palkat ajallaan ja kuunnellet pelaajia. Hyvä valmennus houkuttaa myös, Aminoff viittaa tinkimätöntä kehitystä tehneeseen pelaajavalmentaja Lähderinteeseen.

Kivilä on maininnutkin, että  Lähderinne oli yksi suurimmista syistä siirtyä PK:hon. Kaksikko pelasi samaan aikaan Joensuun Jipossa.

Viime kaudella KuPSin reservijoukkueessa, SiPSissä, pelanneen Nissilän ohella Kuopiosta odotetaan mielellään lisää pelaajia.

– Olemme sinne suuntaan aktiivisesti yhteydestä. Kuopiosta on helppo tulla tänne ja jos pelaajia tulee tarpeeksi, voimme pitää treenit myös Kuopiossa. Etsimme nuoria pelaajia, joilla on halua pelata ja kehittyä, Aminoff korostaa.

– Etsin motivoituneita kavereita, jotka haluavat sitoutuvat touhuun ja treenata laadukkaasti. Totta kai haluamme viedä tämä alueen jalkapalloa eteenpäin, joten lähialueiden pelaajat ovat etusijalla, Lähderinne puolestaan listaa.

Aminoffin mukaan keskikentällä monipuolisesti operoiva Nissilä täyttää edellä mainitun vaatimukset mainiosti

– Erno on kova poika treenaamaan ja hänellä on halu mennä eteenpäin. Uskon, että Diegon alaisuudessa hänellä on kaikki mahdollisuudet kehittyä.

Myös Lähderinne yhtyy mielipiteeseen.

– Erno on erittäin motivoitunut pelaaja. Hän tuli joukkueen testiin oma-aloitteisesti ja ansaitsi ehdottomasti sopimuksen. Hänen kanssaan on mukava tehdä töitä – katsotaan, miten pitkälle hänen kehityksessään päästään, Lähderinne toteaa.

Laitapakille tilausta

Monipuolisen Francisin sopimuksesta huolimatta laitapakin tontille on tällä hetkellä suurin tilaus.

– Muutama KuPSista ulkopuolelle jäänyt pelaaja on tyrkyllä joukkueeseen, Aminoff vihjaa, viitaten viime kaudella kuopiolaisten A-junnuissa ja reserveissä esiintyneisiin pelaajiin.

PK käy tällä viikolla sopimusneuvotteluja myös hyökkääjä Teemu Leskisen kanssa. Viime kauden ykkösmaalivahti Jyri Junnilainen ja loukkaantumisesta toipuva Matti Mikkonen ovat edelleen kirkkaasti seuran mielessä.  Joukkueen sopimuspelaajiin lukeutuva Tuomas Halonen on Ykkösessä pelaavassa Jipon testissä.

Peliryhmitys muuttumassa?

Viime kauden maalikuningas Anssi Lipponen ei sen sijaan ole näillä näkymin jatkamassa seurassa, vaikka Aminoff on kovasti yrittänyt patistaa miestä pyörtämään päätöksensä. ”Lipin” mahdollinen poistuminen laittaa Lähderinteen todennäköisesti miettimään keskikentän ryhmitystä uusiksi. Viime kaudella kokeneet Jani Vidgren, Simo Sirviö ja Anssi Lipponen muodostivat mainiosti toimineen keskiakselin. Nyt akselista jatkaa vain monivuotinen luottopelaaja Vidgren.

Kuopioon kesällä muuttavaa Kivilää kaavaillaan ensisijaisesti Sirviön paikalle pelintekijäksi. Lähderinteen mukaan joukkueen lopullinen kokoonpano ja harjoituskauden ottelut tulevat määrittämään pelaajaryhmityksen todellisen kohtalon.

– Haluaisin, että jatkettaisiin samalla 4-2-3-1 muodostelmalla, mutta on mahdollista, että sitä muutetaan. Kivilä tulee olemaan tärkeä lenkki keskikentällä, mutta hän ei välttämättä tule automaattisesti  Sirviön paikalle, Lähderinne puntaroi eri vaihtoehtoja.

 

PK:n sopimustilanne (15.1.2013)

Maalivahdit:

Ville Kosonen

Puolustajat:

Mika Lähderinne

Ciro Francis

Joonas Väisänen

Olli Valto

Keskikenttäpelaajat:

Erno Nissilä

Marko Kivilä

Olli Huttunen

Jani Vidgren

Janne Rissanen

Juho Huttunen

Niklas Aminoff

Hyökkääjät:

Ilmari Niskanen

Tuomas Halonen

Samu Vidgren

Mainokset

Posted on tammikuu 15, 2013, in PK-37 and tagged , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: