Kovat treenipelit osa kehitystä

IMG_0906

Iisalmen Pallo-Kerho 37:n pelaajavalmentaja Mika Lähderinne lähtee luottavaisena ja motivaatiota uhkuen talven harjoitusotteluihin. Toisen kautensa iisalmelaisten vastuuvalmentajana aloittavan Lähderinteen mukaan harjoituspelit ovat tärkeää valmistautumista pelikautta ajatellen. PK panostaakin harjoitusotteluissa koviin vastustajiin, jotta joukkue omaksuu kovan pelitempon ja se siirtyy jouhevasti myös viralliselle pelikaudelle.

–  Haluan mahdollisimman hyviä ja kovia treenipelejä alle. Harjoitusottelut ja tulevat Suomen cupin pelit ovat talvikauden tärkeämpiä tapahtumia. Niissä peleissä on tarkoitus tehdä tulosta, mutta myös viedä peliä eteenpäin, Lähderinne korostaa.

Pallo-Kerho kohtaa harjoituskaudella kahteen otteeseen Ykkösessä pelaavan AC Oulun,  myös Ykkösessä pelaavat OPS ja AC Kajaani asettuvat vastaan kertaalleen.

– On hieno homma päästä pelaamaan ylemmän sarjatason joukkueita vastaan, niissä peleissä joudumme pelaamaan kykyjemme ylärajoilla, Lähderinne arvioi.

Pallollinen pelaaminen kehittymisen ydin

Jo viime kaudella Kakkosen ystäviä ihastuttaneesta pelavaasta pelityylistä pidetään vahvasti kiinni. Pallollinen pelaaminen nouseekin Lähderinteen ykköstarkkailun kohteeksi harjoitusotteluissa.

– Sen kehittäminen tulee olemaan tärkeää, pyrimme olemaan aktiivinen joukkue. Hyvä pallollinen pelaaminen joukkueena kehittää eniten pelaajia, vaikka se vaatii myös paljon.

Hyvä syke päällä

Viime kaudella joukkueen suurimmaksi vahvuudeksi nousi saumaton joukkuehenki ja palava halu kehittyä, jotka välittyivät saman tien ensimmäisistä treeneistä alkaen. Täksi kaudeksi joukkueeseen on tullut hieman vaihtuvuutta, mutta sama tekemisen meininki on vastuuvalmentajan mukaan säilynyt ennallaan.

– Vaihtuvuus on jalkapallossa normaalia joka kauden jälkeen. Treeneissä on ollut hyvä syke päällä, se on kaikista tärkeintä. Laadukkaalla treenaamisella saadaan peleissä paras irti, pyrimme treenaamaan vielä laadukkaammin kuin viime kaudella. Fysiikkatesteissä kestävyysarvot olivat viime vuoteen verrattuna hyvät, joten pystymme vetämään harjoitussuunnitelman mukaisesti, Lähderinne tähdentää.

Lähderinteelle joukkuepelin kehittäminen on nyt helpompaa viime vuoteen verrattuna, kun lähes kaikki pelaajat ovat jo ennestään tuttuja. Sen vuoksi  harjoituspelien määrä on vähentynyt viime vuodesta.

Debyytit luvassa

PK pääsee lähtemään harjoitusotteluihin mainiossa terveystilanteessa. Ainoastaan Juho Huttunen on lauantaisesta AC Oulu-ottelusta varmasti sivussa. Myös Joonas Väisäsen pelaaminen on toistaiseksi epävarmaa.  Uudet hankinnat Marko Kivilä ja Erno Nissilä tulevat sen sijaan tekemään debyytin PK:n paidassa.

Lähderinteen mukaan on mahdollista, että joukkueen treenirinkiin kuuluneet B-juniorit saavat peliaikaa jo lauantaina. Peluuttaamista kuitenkin hillitsee sunnuntainen  B-poikien SM-karsintasarjan ottelua KuPSia vastaan.

–  Tulen päästämään talven aikana B-junioreita kentällä haistelemaan miesten vauhtia. Karsintasarja on kuitenkin erittäin tärkeä pelaajille kuin seuralle, Lähderinne sanoo.

Lauantain vastustaja, AC Oulu, on Lähderinteelle tuttu ja seuran riveistä löytyy edelleen  ”Diegolle” tuttuja pelitovereita.  Lähderinne pelasi oululaisten riveissä kaudet  2010-2011 ennen siirtymistään iisalmelaisten pelaajavalmentajaksi.

Lähderinne odottaa ex-seuransa kohtaamista innolla myös pelillisessä mielessä – AC Oulu on tunnettu hyvästä pallollisesta pelaamisestaan.

– Se on erittäin pelaava joukkue, jossa on nuoria kavereita.  Meidän pitää pystyä ylittämään rajamme taistellaksemme voitosta, Lähderinne perään kuuluttaa pelirohkeuden nimeen.

PK:n harjoitusottelut kaudella 2013

19.1 AC Oulu – PK-37 16:00 Arina Arena

26.1 OPS – PK-37 14:00 Arina Arena

9.2 GBK – PK-37 18:30 Kippari-halli

23.2 KPV – PK-37 16:30 Kippari-halli

16.3 MP – PK-37 13:30 Urpolan tekonurmi

6.4 PK-37 – AC Kajaani 14:00 Kankaan tekonurmi

20.4 PK-37 – AC Oulu 14:00 Kankaan tekonurmi

Mainokset

Posted on tammikuu 15, 2013, in PK-37 and tagged , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: