KuPSin roolijako tulee olemaan selkeämpi

IMG_4133

Kuopion Palloseuran toimitusjohtajana jatkava Jarmo Heiskanen voi katsella perjantaina alkavaa harjoituspelikautta hieman rauhallisemmin mielin. Kymmenkunta pelaajaa viime kaudesta menettänyt KuPS on saanut kasaan 16 pelaajasopimusta. Varsinkin tammikuu on ollut kuopiolaisten kannalta huojentava, sillä joukkue sai rinkiinsä kaksi laadukasta vahvistusta, Jussi Kujalan ja Rami Hakanpään.

Kuopiolaiset tulevat näin ollen saamaan jo harjoitusottelukauteen laadukkaan avauksen, joka ei ole ollut itsestään selvyys viime vuosina. Heiskasen mukaan kokoonpanon roolijako tulee olemaan nyt selkeämpi kuin viime vuonna. Joukkueen avauskokoonpanosta löytyy sopiva sekoitus omia kasvatteja ja kokemusta, kun taas penkiltä kärkkyy nuoria ja tarmokkaita haastajia. Liigacupin kokoonpanoon on muun muuassa nimetty monta junioria antamaan näyttöjä tulevaa kautta silmällä pitäen.

– Viime kausi opetti, että  roolijako aiheutti epävarmuutta, kun penkille jäi kovia pelaajia. Joukkueen kokoonpano näyttää hyvälle, vaikka vaihtuvuutta on ollut viime vuodesta paljon. Joukkue on saanut hyvin harjoiteltua ja henki vaikuttaa hyvältä, Heiskanen kertoo harjoituksien tunnelmista.

Vahvistuksia tarkastellessa katse kääntyy oitis rutkasti liigakokemusta omaaviin Hakanpäähän ja Kujalaan, jotka tulevat olemaan isossa roolissa niin pelillisesti kuin henkisesti.

– Heitä kohtaan on meillä kovat odotukset. Pelaamisen lisäksi he tulevat näyttämään nuorille pelaajille mallia oman esimerkin ja kokemuksen kautta, Heiskanen tähdentää.

Pelintekijäksi hankittu Kujala on tehnyt saman tien vaikutuksen, saavuttuaan tammikuun alussa harjoituksiin.

– Harjoitusten perusteella Kujala tuo uuden elementin meidän pelaamiseemme. Hän on älykäs ja pallovarma pelaaja, joka muuttaa pelaamistamme nopeammaksi, Heiskanen kommentoi.

Hakanpää ei ole vielä mukana harjoituksissa, mutta on joka tapauksessa pelaavassa kokoonpanossa mukana Liigacupin kotiavauksessa Vaasan Palloseuraa vastaan.

Colleyn ja Holopaisen jatkot lähellä

Kuopiolaisten leiristä voidaan odotella lähipäivinä lisää pelaajauutisia, sillä vakuuttavasti esiintyneen testipelaajan Omar Colleyn kahden vuoden pelaajasopimus on enää sinettiä vaille valmis. Heiskasen mukaan kyse on enää yksityiskohtien hiomisesta. 20-vuotiaaseen gambialaiseen on kohdistettu myös isot odotukset.

– Colley on kookas ja taitava pelaaja. Hän tuli harjoituksiin mielettömän hyvässä kunnossa, ja olikin testien kärkitasoa. Kyse on nöyrästä ja hyvän työmoraalin omaavasta pelaajasta, Heiskanen kehuu.

Colleyta kaavaillaan ensisijaisesti keltamustien viimeisten kausien ongelmapaikalle, vasemmaksi pakiksi. Lahjakas gambialainen pystyy myös pelaamaan keskikentän pohjalla ja topparina.

KuPS-ikoni Pietari Holopainen on nimetty myös mukaan KuPSin liigacupin miehistöön. Jatkosopimusta ei ole kuitenkaan vielä allekirjoitettu.

– Toivon, että Pietari saadaan mukaan pelaajavahvuuteen, hänen kanssaan on käyty neuvotteluja pelikauden päättymisestä alkaen. Lähinnä kyse on enää pelaamisen ja työelämän yhteensovittamisesta, Heiskanen valaisee neuvotteluja.

Haussa kookas toppari

Joukkueen selkein ykköskohde siirtomarkkinoilla on edelleen keskuspuolustaja. Jarosta tuttu venäläistoppari Maksim Vasiljev lähti testijakson päätteeksi kotiin ilman sopimusta.

– Etsimme oikeajalkaista topparia vasuri Hakanpään rinnalle. Kokoa saisi olla, sillä joukkueen keskimitta on pienentynyt viime vuosina. Kaipaamme erikoistilanteisiin lisää pääpelivoimaa. Vasiljev oli kookas pelaaja, mutta ei tarpeeksi räväkkä, Heiskanen toteaa ja listaa toiseksi kriteeriksi monipuolisuuden.

Seuraavien pelaajahankintojen kanssa seura ei kuitenkaan pidä ylimääräistä kiirettä.

– Silmät ovat auki koko ajan, mutta ei tässä ole hirveää hoppua. Pitää muistaa, että tässä vaiheessa emme ole vielä pelanneet peliäkään, joten hankintoja tehdään sen mukaan, kun pelit lähtevät sujumaan. Pelit kertovat sitten mahdolliset heikkoudet, joiden jälkeen tilannetta katsotaan uudestaan. Tammikuun siirtoikkunan päättyessä pelaajia on paljon tarjolla, Heiskanen arvioi.

Jatkuvaa kehittymistä

Toimitusjohtajalle aika on kiireistä myös pelaajasopimuksien lisäksi, kun talveen kuuluvat myös sponsorisopimuksen solmimiset. Heiskanen pyörsi eilen päätöksensä siirtyä Pohjois-Savon Liikunta aluejohtajan paikalle, koska koki KuPSissa olevan vielä mielenkiintoisia haasteita. Heiskasen arvolistalla kaksi haastetta nousee selvästi esiin yli muiden: talouden vakauttaminen ja KuPSin maineen lisääminen.

–  Minulla on halu tehdä plusmerkkinen tulos ja saada seuran talous terveelle pohjalle. Lisäksi on tärkeää saada yleisön palaamaan katsomoihin ja kehittää ottelutapahtumaa. Viime kauden suurin pettymys olivat meidän Veikkausliigapelien yleisömäärät. Tarkoitus on vankistaa jalkapallon asemaa:  saada KuPS mielenpainuvaksi seuraksi ja kahvilakeskustelujen puheenaiheeksi, Heiskanen korostaa.

Kunniahimoiset tavoitteet vaativat kuitenkin työtä ja jatkuvaa kehittymistä.

– Tässä hommassa ei voi pysähtyä paikalleen. Toimistolla tehdään jatkuvasti ajatustyötä, miten saadaan esimerkiksi enemmän yleisöä katsomoon. Ideoita pitää olla paljon, jos niitä ei ole, kaikki jatkuu samanlaisena. Pysähtyminen merkitsisi, että toiminta alkaa hiipua,  elokuusta 2010 KuPSin toimitusjohtajana palvellut Heiskanen linjaa.

Mainokset

Posted on tammikuu 15, 2013, in Kuopion Palloseura, Veikkausliiga and tagged , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: