Pelipalikat kuntoon Liigacupissa

IMG_0289

KuPSin päävalmentaja Esa Pekonen on suunnannut tiukasti katseensa perjantaina alkavaan Liigacupiin ja otteluun Vaasan Palloseuraa vastaan. KuPSilla on kasassa 16 sopimusta, joten joukkue pystyy aloittamaan pelikauteen valmistautumisen mallikkaasti.

– Tässä vaiheessa kautta voin olla luottavaisin mielin, sillä meillä on jo hyvä runko kasassa. Joukkueessa riittää kuitenkin vielä rakentamista, Pekonen muistuttaa.

Lopullinen sopimuspelaajien runko tulee asettumaan noin kahteenkymmeneen pelaajaan. Erityisesti Pekosta ilahduttaa mainio hyökkäyspään tilanne.

– Hyökkäyspäässä riittää nyt eri vaihtoehtoja, joita pystymme vaihtelemaan tarvittaessa vastustajan mukaan. Viime kaudella hyökkäyspääntilanne oli vielä hakusessa tässä vaiheessa. Dudu ja Ats Purje ovat nyt ennestään tuttuja sekä Ilja Venäläinen on pystynyt treenaamaan talven terveenä, Pekonen iloitsee.

Tällä hetkellä KuPSilla on käytössään kolme tervettä hyökkääjää, kun Dudu sairastaa malariaa. Nigerialaiskärki palannee harjoituksiin alustavan arvion mukaan kolmen viikon päästä.

Kolmosen maalikuninkuuden viime kaudella voittanut Juha-Antti Rissanen tuo hyökkäykseen uutta verta ja taistelee pelipaikasta Purjeen ja Venäläisen kanssa. Viime perjantaina pelatussa harjoitusottelussa KooTeePeetä vastaan, Rissanen aloitti taiston keskushyökkääjänä, mutta Purje siirtyi kesken ottelun piikkiin ja viimeisteli kaksi maalia, KuPSin 0-3 voittoon päättyneessä ottelussa.

Puolustaja hakusessa

KuPS keskittyykin tällä hetkellä ensisijaisesti puolustajan metsästämiseen. Viikingeissä viime kaudella pelannut Teemu Honkaniemi pelasi edellä mainitusta harjoitusottelussa täydet minuutit oikeana pakkina. Puolustajan testijakso ei kuitenkaan jatku pidemmälle.

– Hän esiintyi ihan positiivisesti. Etsimme oikeaa pakkia, joka pystyy tarvittaessa pelaamaan myös topparin tontilla, Pekonen kuvailee.

Liigacupin miehistöön nimetty Pietari Holopainen ei ole aloittanut vielä harjoittelua joukkueen mukana. Holopainen ja KuPS neuvottelevat yhä työelämän ja pelaamisen yhteensovittamisesta. Pekosen mukaan Holopaisen päätös tulee kuitenkin pian.

– Meillä on pysynyt koko ajan hyvä neuvotteluyhteys. Helmikuun alkuun mennessä Pietari tekee päätöksen, tuleeko treeneihin mukaan vai ei.

Pelipalikat kuntoon

KuPSin osalta perjantaina käynnistyvä Liigacup on tärkeää aikaa pelaamisen ja peliroolien hiomiseen. Lopulliset pelipalikat pitää olla kunnossa ennen Veikkausliigakauden alkua.

– Liigacup on mielestäni hyvää valmistautumista kauteen. On hyvä, että otteluissa on panosta, jolloin saadaan selkeää kilpailua, eikä kyse ole pelkästään vain harjoitusotteluista, Pekonen korostaa.

Pekosella on Liigacupiin sekä tuloksellisia että pelillisiä tavoitteita.

– Tuloksellisesti tavoitteena on päästä lohkosta jatkoon ja saada lisää pelejä keväälle. Pelillisesti on tarkoitus saada pelaaminen mahdollisimman valmiiseen kuntoon maaliskuun loppuun mennessä, Pekonen painottaa.

Keskiakselin johtajat

Pekonen on innoissaan KuPSin kolmesta uudesta vahvistuksesta: Jussi KujalastaOmar Colleysta ja Rami Hakanpäästä. Kujala ja Colley tekivät jo KuPS-debyyttinsä KooTeePee-ottelussa toppariparina.

– Kujala oli rauhallinen ja varma. Colley oli jäätävän hyvä – hän on fyysisesti vahva ja nopea, Pekonen kuvailee kaksikkoa.

Kujala tulee siirtymään VPS-ottelussa todennäköisesti keskikentälle, kun kolmas hankinta Hakanpää tekee KuPS-debyyttinsä. HJK:sta siirtynyt vasenjalkainen toppari on harjoitellut KuPSin kanssa maanantaista alkaen. Perjantain ottelu tulee antamaan jonkun verran suuntaa siihen, miten puolustuksen roolit alkavat muotoutua.

Hyökkäyspelaajien ohella myös keskikentän keskustaan on kova tunku. Pekosella on papereissaan kuitenkin jo yksi varma valinta.

– Kujala on selkeä johtohahmo, katsomme sitten kuka täydentää häntä parhaiten, Pekonen nimeää.

Paikasta auringossa taistelevat myös Aleksi Paananen, Ali Koljonen, Jerry Voutilainen ja tarvittaessa myös monipuolinen Omar Colley.

Pekonen korostaa, että paljon kokeneilla ja voittaneilla Kujalalle ja Hakanpäällä on tärkeä rooli joukkueessa myös henkisellä tasolla.

– He tulevat olemaan selviä keskiakselin johtajia ja meidän omille junioreille selkäranka, Pekonen korostaa.

Kujala ja Hakanpää tuovat entisestään keltamustien riveihin pallollista osaamista, sillä molemmat ovat tunnettuja laadukkaasta pelinavaamisesta. Pekonen ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa paljasta, millaista pelityyliä keltapaidat esittivät tulevalla kaudella.

– Pelityyli muotoutuu pelien ja pelaajien myötä , mutta kyllä minulla on tällä hetkellä jo pelityylistä ajatus, Pekonen avaa vain hieman salaisuuden verhoa.

Omaan peliin keskittymistä

Pekosella on hyvin tiedossa, mitä asioita hän aikoo seurata ottelussa Vaasan Palloseuraa vastaan. Keskittyminen on suunnattu tiukasti omaan tekemiseen.

– Keskitymme ensin oman pelin löytymiseen, sen jälkeen tulee vasta miten vastustaja pelaa, Pekonen painottaa vahvan peruspelaamisen nimiin.

– KooTeePeetä vastaan näin kentällä paljon hyviä asioita. Loimme paljon maalipaikkoja – viimeistely olisi voinut olla parempaakin. Olen tyytyväinen, jos pystymme luomaan saman verran paikkoja myös liigajoukkueita vastaan, Pekonen ynnää.

 Kuopion Palloseuran kauden kotiavaus Kuopio-hallissa: KuPS – VPS 25.1  klo: 18:00 

Mainokset

Posted on tammikuu 23, 2013, in Kuopion Palloseura, Veikkausliiga and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: