Pelillinen johtaja ja joukkueen selkäranka

IMG_5716

Huomenna Liigacup-urakkansa aloittavan Kuopion Palloseuran ehkäpä mielenkiintoisin pelaaja tulee olemaan rutkasti kokemusta ja pallollista osaamista joukkueeseen tuova Jussi Kujala. Huomenna  monikäyttöisen keskikenttäpelaajan kyvyt ovat ensimmäistä kertaa kuopiolaisyleisön puntarissa, kun Kujala tekee kotidebyyttinsä Vaasan Palloseuraa vastaan.  

Myös pelaajan henkilökohtaiset odotukset ovat korkealle taistoa odottaen.

– Pelaajan kannalta  on kivaa aloittaa pelit, ja aloittaa ne nimenomaan Kuopio-hallissa. Olen kuullut, että siellä oli viime vuonna mainio tunnelma. Hieno matsi on varmasti luvassa, Kujala toteaa innokkaasti.

Innostuneesta puheesta päätelleen Kujala on viihtynyt KuPSin joukkueessa kuin kotonaan. Mielikuva ei ole suinkaan väärä.

– Joukkue on ottanut loistavasti vastaan ja oma paikka joukkueesta on jo löytynyt.  Ryhmä vaikuttaa mielenkiintoiselta – on hyvä määrä sekä kokemusta että nuoruutta, Kujala arvioi.

Sopeutumisesta teki myös hieman mutkattomampaa, kun Kujala tunsi jo entuudestaan joukkueesta, Tampere Unitedin ajoilta tutut Antti Hynysen ja Mika Hilanderin.

”Iso rooli kiinnosti”

Kujala palasi viime kauden lopulla kasvattajaseuraansa Ilvekseen kahden Hollannissa vietetyn kauden jälkeen. Kausi päättyi iloisesti seuran  nousujuhliin, mutta samalla Kujala alkoi jo pohtia seuraavaa etappia urallaan. Aliarvostettu keskikenttäpelaaja yhdistettiin huhuissa useaankin liigaseuraan, mutta lopulta Kujalan valinta osui KuPSiin, eikä sitä ole tarvinnut katua.

– KuPS tarjosi ison roolin, joka kiinnosti minua. Eikä valinta ole tähän mennessä tuntunut huonolta, seura on hoitanut asiat loistavasti, Kujala kiittelee.

KuPSin päävalmentaja Esa Pekonen on myöntänyt, että Kujala on hänelle päivänselvä valinta keskikentän keskustaan. Pelillisen johtajan roolin ohella Kujala on myös henkinen selkäranka, joka toimii esimerkkinä eteenpäin suuntaaville omille junioreille.

– Treenit ovat näyttäneet, että joukkueessa on lahjakkaita junioreita. Näytän kentällä omaa esimerkkiä ja annan vinkkejä, nimenomaan omaa esimerkkiä painottava Kujala sanoo.

Pelaavuutta ja pelipainottaneisuutta

Tammikuun alussa KuPSin harjoitusrinkiin liittynyt Kujala antaa kiitosta erityisesti joukkueen laadukkaalle treenaamiselle. Treenien painotuksista ja joukkueen pelityylistä löytyy samoja elementtejä kuin hänen ulkomaan vuosiltaan.

– Treeneissä on ollut nyt paljon pelipainotteista treenaamista, johon totuin jo Hollannissa. Sillä saadaan parhaiten pelaajat ja peli kuntoon.

– Pallollinen pelitapa tuntuu omalta ja luontevalta. Pelityyli menee pelaavampaan suuntaan viime kaudesta, mutta pelaamme silti organisoidusti, arvostetun Ajaxin jalkapalloakatemian läpikäynyt Kujala korostaa.

Tervetullut kilpailu

KuPSin pelityylin hiominen on kuitenkin vielä kesken, siihen kilpailukykyisiä peliä tarjoava Liigacup antaa mainion mahdollisuuden.

– Minulle Liigacup on tervetullut kilpailu. On hienoa, että on selvä kohde, mitä kohti viikolla aina harjoitellaan. Hollannissa pre-season kesti 1,5 kuukautta, nyt pelikauden alkuun on vielä pitkä matka, joten omaa peliä on aikaa kehittää. Liigacupin pelit ovat hyviä talvipelejä, joissa pyrimme kehittämään pelaamista nousujohteisesti, Kujala alleviivaa.

KuPS aloitti harjoituspelit viime perjantaina kaatamalla Ykkösessä pelaavan FC KooTeePeen puhtaasti 0-3.  Topparin tontilla siinä pelissä pelanneen Kujalan mukaan siitä pelistä ei kannata vetää suuria johtopäätöksiä.

– Ei meillä ollut pelissä suurta hätään missään vaiheessa – tasoero oli selvä, huolellisemmalla viimeistelyllä ja syöttelyllä, lukemat olisivat voineet olla erilaiset. Olin tyytyväinen omaan ja joukkueen panokseen.

Huomenna vastaan asettuva Vaasan Palloseura tulee olemaan huomattavasti kinkkisempi vastustaja ja harjoituskauden ensimmäinen todellinen mittari kuopiolaisille. VPS:n päävalmentajana toisen kauden aloittavan Olli Huttusen pelityyli on Kujalalle hyvin tuttu aiemmilta Veikkausliiga-kausilta, joten hän tietää millainen vastustaja on luvassa.

– Vastassa on varmasti organisoitu joukkue, joka puolustaa kurinalaisesti. ”Okan” joukkueet ovat aina sellaisia, Kujala vihjaa.

Sen tyyppisissä peleissä Kujalan laadukas pallollinen pelaaminen korostuu vain entisestään.

Mainokset

Posted on tammikuu 24, 2013, in Kuopion Palloseura, Veikkausliiga and tagged , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: