Tekemisen meininki säilynyt

IMG_7988

Huomenna lienee luvassa fyysistä vääntöä, kun FC Santa Claus AC ja PK-37 kohtaavat Ounashallissa.

Iisalmen Pallo-Kerho 37 valmistautuu huomiseen Suomen Cupin kohtaamiseen FC Santa Claus AC:tä vastaan rauhallisin mielin. 2-4 voittoon viime lauantaina päättynyt harjoitusottelu KPV:tä vastaan tyydytti pelaajavalmentaja Mika Lähderinnettä pelillisessä mielessä.

– Näin siinä pelissä juttuja, joita haluan: aktiivista ja aggressiivista puolustuspeliä sekä monipuolista hyökkäyspelaamista – välillä nopeaa suunnanmuutospelaamista ja välillä hitaita, pitkiä hyökkäyksiä. Pelissä oli kuitenkin vielä vuoristoratamaisia piirteitä, joten tekemistä riittää, Lähderinne arvioi.

KPV-ottelu oli ennen kaikkea kokoonpanollisesti askel parempaan suuntaan. Ensimmäiset harjoitusottelut olivat iisalmelaisille haastavia. Joukkueen ennestään kapea rinki lisättynä loukkaantumisilla ja työesteillä aiheutti Lähderinteelle päänvaivaa.

– Se oli haastavaa aikaa, jouduin tekemään paljonkin kompromisseja pelipaikkojen suhteen. Harjoituksissa ja treenipeleissä on näkynyt hyvä ilme alusta asti, joka on se tärkein asia, Lähderinne korostaa.

Ensimmäinen virallinen peli

FC Santa Claus AC:n kohtaaminen Suomen Cupin 3. kierroksella on PK:n kauden ensimmäinen virallinen kilpailuottelu. Lähderinne tietää millainen joukkue on vastassa, vaikka monimutkaisemman nimen lisäksi rovaniemeläisten pelaajisto on vaihtunut paljon viime kauden kohtaamisista.

– Vaikea peli on luvassa, vastaan tulee nuori ja yritteliäs joukkue, joka totta kai pyrkii kotonaan pelaamaan aktiivisesti. Pitää olla keskittynyt ja säilyttää hyvä tekemisen meininki, Lähderinne korostaa.

Ottelu pelataan suhteellisen ahtaassa Ounashallissa, Lähderinne ei näe siinä ongelmaa.

– Varmasti tilaa tulee olemaan vähän ja syntyy taistelutilanteita. En tuijota kuitenkin siihen, jalkapallossa loppujen lopuksi parempi joukkue voittaa.

PK pääsee otteluun hyvällä kokoonpanolla, vaikka ryhmässä on muutamia poissaoloja. Sivussa pohjoisen reissulta ovat Tuomas Halonen, Joonas Väisänen, Erno Nissilä ja Ciro Francis. Joukkueen mukaan on liittynyt reservijoukkueesta varsin tuttu toppari Juho Ruotsalainen. Myös uransa jatkoa miettinyt Anssi Lipponen on harjoitellut joukkueen mukana pari viikkoa, mutta ei ole vielä mukana Rovaniemellä.

”Jokunen pelaaja lisää”

Pallo-Kerholla on nyt kasassa 16 sopimusta, kun KuPS-taustainen puolustaja Teemu Tirkkonen teki sopparin. Tirkkonen on monipuolinen puolustuspään pelaaja, joka pystyy pelaamaan niin topparina kuin laitapakkina.

Lähderinne haluaa joukkueeseen lisää vahvistuksia.

– Rinki on vielä kapea. Tarkoitus on saada oma rosteri sellaiseksi, jolla pystyy hyvin pelaamaan. Jokunen pelaaja on siihen vielä tarkoitus saada.

Farmisopimuksen nojalla PK:lla on mahdollisuus saada jokaiseen peliin 1-2 KuPSin pelaajaa. Huominen antaa suuntaviivoja oman kokoonpanon riittävyydestä, kun iisalmelaiset matkaavat Rovaniemelle ilman Veikkausliigaseuran apuja.

Pelaaminen tärkeää molemmin puolin

KPV-ottelussa mukana KuPSista olivat kokenut kehäkettu Tero Taipale ja hyökkääjä Juha-Antti Rissanen. Lähderinne näkee tärkeänä, että pelaajat käyvät tutustumassa PK:hon jo harjoituskaudella. Se helpottaa sopeutumista huomattavasti.

– On hyvä, että näen pelaajia harjoituspeleissä ja toisaalta he näkevät meidän pelisapluunan, joten kesällä ympäristö ja tavat eivät ole täysin uusia.

PK:lla on suunnitelmissa lisätä harjoitusotteluiden määrää ennen Kakkosen kauden alkua.

-Näillä näkymin useampi peli tiedossa, mitä ei vielä kalenteriin ole merkattu. Toivotaan, että mennään Suomen cupissa mahdollisimman pitkälle, Lähderinne tähtää.

Huomisen Suomen Cupin taiston jälkeen joukkue jää viikon lomalle. Maaliskuussa joukkue kohtaa vielä MP:n vieraissa. Huhtikuussa ovat luvassa harjoitusottelut kotikentällä AC Kajaania ja AC Oulua vastaan.

Mainokset

Posted on maaliskuu 1, 2013, in PK-37 and tagged , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: