Tutut joukkueet, tutut numerot

IMG_7028

Iisalmen Pallo-Kerho 37 ja Jippo kohtasivat viime vuoden tapaan Suomen cupin neljännen kierroksella. Lopputulos oli viime vuotta tismalleen mukaillen 0-2 joensuulaisille. Lukemissa ei ole tippaakaan liikaa, sillä Jippo loi ottelussa myös tukun paikkoja lisämaaleihin.

Kumpikaan joukkue ei silti esittänyt Kuopion Keskuskentän nurmella kuitenkaan parastaan. Myös Jipolla oli omat huonot hetkensä, jolloin se ei saanut peliään rauhoitettua.

– Harmittaa, Jippo voitti tänään rutiinilla. Tuollainen perusero Ykkösen ja Kakkosen joukkueen välillä on, pettynyt PK:n pelaajavalmentaja Mika Lähderinne tiivisti.

Vieraat tekivät maalinsa kaukolaukauksilla avauspuoliajalla. Baboucar Jammehin veto upposi kolmesta kympistä ohi haparoineen Ville Kososen. Toisessa maalissa Kososella ei ollut sanansijaa, kun Samuel Chidin veto heilahti upeasti takaylänurkkaan.

PK pyrki toisella jaksolla pelaamaan aktiivisemmin, mutta ei silti pystynyt murtautumaan tekopaikoille. Jipon maalivahti Lassi Hurskainen oli ottelussa lähes työtön mies. Jippo teki iisalmelaisten pelinrakentelun hankalaksi miehittämällä tiiviisti keskialueen ja voitti kovalla prosentilla kaksinkamppailut.

– Tiesimme, että se on Jipon tavaramerkki. Yritimme pelata enemmän laitojen kautta, mutta se ei onnistunut, Lähderinne arvioi hyökkäyspelaamista.

PK:lla tuli liiallinen hätä pallollisena, kun Jippo iski prässinsä kiinni. PK ei pystynyt rakentamaan tänään kontrolloituja hyökkäyksiä.

”Pulloja keräämään”

Jipon päävalmentaja Jarmo Korhonen saapui haastatteluun hymyillen, hieman leikkisästi vastustajalle kuittailen. Hänellä oli kuitenkin vakavaa ja painavat sanottavaa joensuulaisten realiteeteista.

– Ei meillä ole resursseja, joten kapealla ringillä joudutaan menemään ja myös harjoitusolosuhteissa on puutetta. Olemme joutuneet harjoittelemaan koko talven pienessä hallissa.

Yhtenäisyys on noussut joensuulaisten vahvuudeksi viime kausina – niin nytkin kun Ykkönen on ehkä kaikkien aikojen kovatasoisin.

– Joukkue on pyritty saamaan kasaan ajoissa. Muun muassa Chidi ja Jammeh ovat olleet alusta asti mukana. Meidän täytyy harjoitella laadukkaasti, jos haluamme pärjätä. Se on ainoa keinomme, Korhonen painotti.

– Nyt lähdetään pulloja keräämään, jotta päästään Suomen cupin seuraavaan peliin Helsinkiin, Korhonen letkautti.

Jippo kohtaa Suomen cupin 5.kierroksella Laajasalon Palloseuran.

Rakennusvaiheessa

Kollega Lähderinteen ilme oli huomattavasti vakavampi. Joukkue on hienosti sujuneeseen viime kauteen verrattuna aikataulusta jäljessä.

– Joukkue on vielä rakennusvaiheessa, on vielä paljon töitä edessä, Lähderinne painotti kohti tulevaa.

Iisalmelaisten harjoituskausi on ollut repaleinen loukkaantumisten ja poissaolojen myötä. Nyt kentällä nähtiin jo lähes paras arsenaali, kun sivussa olivat vain Olli Huttunen ja Anssi Lipponen. Jippo-taustaisen keskikenttäpelaaja Antti Åken kanssa neuvottelut ovat käynnissä. 17 pelaajan harjoitusrinki on kuitenkin vielä liian kapea 28.pävä alkavaan Kakkosen kauteen.

Iisalmelaisten tilanteesta on turha tehdä vielä liian suuria johtopäätöksiä, ennen kuin se pelaa sarjaportaansa joukkueita vastaan. Kaksi valmistavaa ottelua vielä ennen sarja-avausta tulevat vielä tarpeeseen, että PK saa hiottua enemmän yhteispeliään. Aikaa on siis vielä.

Ottelun tilastot

PK-37 – Jippo 0-2 (0-2) Suomen Cup 4. kierros Savon Sanomat Arena

Maalit

0-1 Baboucar Jammeh

0-2 Samuel Chidi

Kokoonpanot

PK-37 4-4-2: Ville Kosonen, Teemu Tirkkonen (Juho Ruotsalainen 46 v), Mika Lähderinne, Olli Valto, Joonas Väisänen, Ilmari Niskanen, Marko Kivilä, Jani Vidgren, Erno Nissilä (Juho Huttunen 64), Tuomas Halonen, Samu Vidgren (Timo Pitko 64)

Jippo: Lassi Hurskainen, Samu Soraniemi, Tuomas Korpela (Topi Sormunen 46), Vili Roivainen, Joni Rissanen, Tarmo Koivuranta, Baboucar Jammeh, Teemu Hallikainen, Santeri Sjöblom, Samuel Chidi, Toni Tahvanainen (Petteri Rönkkö 83)

Posted on huhtikuu 1, 2013, in PK-37 and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: