Tyydyttävä sarja-avaus

IMG_0581

KuPSilla oli ongelmia murtaa MyPan fyysistä puolustusta, Dawda Bah yrittämässä.

Rutkasti viime kaudesta uusiutunut Kuopion Palloseuran kirous voitetusta sarja-avauksesta sitten vuoden 1990 ei vieläkään murtunut, mutta keltapaidat esiintyivät kotiyleisön silmien alla vähintään tyydyttävästi. Joukkueen peli-ilme oli yritteliäs ja Antti Hynysen tahtomaali nosti keltapaidat lopulta 1-1 tasuriin Myllykosken Palloa vastaan. KuPSille tasapeli oli ehdottomasti hyvä suoritus, sillä MyPa oli ottelussa lähempänä täyttä pistepottia. KuPSin maalilla Mika Hilander oli kotijoukkueen selkäranka muutamalla mainiolla torjunnalla.

Huomattavasti varmuutta otteisiinsa viime kauteen verrattuna saaneen Hilanderin ohella KuPSin puolustuspeli oli hyvässä kuosissa. Kapteeni Rami Hakanpää johti puolustusta todella varmaotteisesti. Sen sijaan joukkueen suurimmat ongelmat löytyivätkin hyvin harjoituskaudella toimineesta hyökkäyspelissä.

– Vähän tahmea kuva jäi erityisesti hyökkäyspelissä –  menetimme pallon liian helposti ja hyökkäykset jäivät siksi liian lyhyiksi. Hyökkäyksen rytmityksessä oli ongelmia ja pelaajat tekivät huonoja valintoja. Olemme pelanneet Ykkösen jengejä vastaan harjoitusotteluita ja ehkäpä se kostautui. Kokonaisuudessa pelasimme kuitenkin ihan hyvin, KuPSin päävalmentaja Esa Pekonen tiivisti.

Pekosen mukaan myös MyPan vaaralliset vastahyökkäykset syntyivät hyökkäyspelin huolimattomuuden kautta.

– Menetimme hyökkäyspelissä palloja holtittomasti ja  jouduimme juoksemaan kovaa omaa maalia kohti, Pekonen arvioi.

Hyökkäyksestä puuttui päättäväisyys

Pekonen teki otteluun kaksi muutosta hyökkäyspään rooleihin, kokeilut eivät kuitenkaan toimineet vaan sekoittivat pakkaa. Oikealle siirretty Dawda Bah oli lähinnä hidaste hyökkäyspelissä. Banjulin taikuri otteissa huolestuttaa aneemisuus kaksinkamppailuissa ja 1 vs 1 tilanteissa. Kärjen takana pelannut Dudu oli yritteliäs, mutta nigerialaisen ratkaisut olivat vaisuja – eikä hän pystynyt Aleksi Paanasen tapaan pelaamaan hyvin yhteen Ats Purjeen kanssa.

Purje ei päässyt pelin kiinni oikein missään vaiheessa osittain huonon tarjoilun takia. Vastustajat ovat myös scoutanneet harjoituskaudella maaleja mättäneen virolaisen, joten Purje joutuu huomattavasti tiukempaan vartiointiin. MyPan kaltaista organisoitua vastustajaa vastaan KuPSilla ei ole varaa miettiä liikaa ratkaisujaan. Nyt hyökkäyksistä puuttui päättäväisyys, ja fyysinen MyPan puolustus voitti kaksinkamppailut KuPSin hyökkäyspelaajia vastaan kovalla prosentilla.

Vaihdosta tullut Jerry Voutilainen erottui liikkeellä ja huikealla energiallaan. On täysin oikein kyseenalaistaa, miksi avauksen paikan ansainnut pelaaja istuu viimeiselle vartille saakka penkillä. Nähdyn perusteella aina tilanteet loppuun asti vievä keskikenttäpelaaja kuuluu ehdottomasti avaukseen.

Voitosta pelataan

Ottelu tarjosi lopulta hyvää jalkapalloa hermostuneen ja vaisuhkon avausjakson jälkeen. Toisella jaksolla molemmat joukkueet janosivat voittomaalia, tosin silloinkin peliä leimasi ailahtelu puolin ja toisin.

MyPa siirtyi kamppailussa johtoon 58.minuutilla rangaistustäplältä, kun Ilja Venäläinen puukkasi Pekka Sihvolan selästä nurin. Sihvola sijoitti rankkarin maaliin Hilanderin käsien kautta. Maalin jälkeen MyPa kuitenkin sortui päävalmentaja Toni Korkeakunnaksen mielestä liikaa hyvän olon tunteeseen. KuPS iski tasoituksen oikeastaan melko tyhjästä. Nosh A Lodyn huolimaton purkupallo päätyi Antti Hynyselle, joka laukoi pallon komeasti maaliin toisella yrittämällä.

Maalin jälkeen MyPa oli  hyvin hermostunut ja KuPS sai oman etsikkoaikansa. Kovasta paineesta huolimatta joukkue ei onnistunut pääsemään kunnon tekopaikoille. Lopussa peliä vei taas vierasjoukkue –  Sihvola sai oman tilaisuutensa pääsemällä puolittain läpi, mutta Hilander teki tärkeän pelastuksen.

Tyytyväisyyttä peli-ilmeeseen

Heikko hetki johtomaalin jälkeen ja viimeistely olivat Korkeakunnaksen mielestä korjattavat yksityiskohdat tulevissa otteluissa. Muuten positiivisena tunnettu ”Toke” hehkui tyytyväisyyttä.

– Olen erittäin tyytyväinen peli-ilmeeseen, tulimme tänne rohkeasti pelaamaan emmekä peruuttelemaan. Tunnelmat ovat ehkä hieman kaksijakoiset, sillä meillä oli muutama maukas maalipaikka. Viimeistely jäi kliseisesti uupumaan.

Korkeakunnaksen suojateilla on tuttu menestys resepti. MyPa on työteliäs ja yhtenäinen joukkue, jota vastaan on vaikea tehdä maaleja. Liigadebyyttinsä tehneen Jere Pyhärannan pressissä lausuttuihin sanoihin ” en halua nostaa esiin yksilöitä, olemme joukkue” sanoihin on helppoa yhtyä.

MyPa-luotsia  ilahdutti erityisesti, että joukkueesta peräti neljä pelaajaa sai alleen liigadebyyttiinsä tai ”menetti poikuutensa”, kuten Korkeakunnas asian hauskemmin ilmaisi.

– Olen iloinen, että meillä on noin kaksikymmentä pelaajaa, jotka pystyvät pelaamaan liigatasolla. Grönroos pelasi aivan erinomaisesti kymppipaikalla, Korkeakunnas kehui.

Grönroos oli kentän ehdotonta parhaimmistoa. Vikkelä taituri on tuonut MyPan peliin aimo annoksen juonikkuutta. Myös eleettömästi puolustuslinja johtanut Tuomas Aho ja suurella varmuudella liigadebyytissään torjunut Pyhäranta olivat vieraiden parhaimmat.

Ottelusta kaikista olennaisinta on se, että MyPalla roolit ovat  jo hyvin selkeät, kun taas KuPSissa palikat ovat vielä hakusessa.

KuPS – MYPA 1-1 (0-0) Veikkausliiga avauskierros 2013

Maalit

0-1 Pekka Sihvola 58 rp

1-1 Antti Hynynen 69

Kokoonpanot

KuPS 4-2-3-1: Mika Hilander, Omar Colley, Rami Hakanpää, Ilja Venäläinen, Antti Hynynen, Aleksi Paananen, Jussi Kujala, Miikka Ilo, Dudu (Jerry Voutilainen 74), Dawda Bah, Ats Purje

MYPA 4-2-3-1: Jere Pyhäranta, Hassan Sesay v, Tuomas Aho, Nosh A Lody, Patrick O’Shaughnessy (Jonatan Okafor 78), Xhevdet Gela, Tommi Vesala, Sasha Anttilainen, Emerik Grönroos (Antti Koskinen 78), Olajide Williams (Ville Salmikivi 85), Pekka Sihvola

Ottelun tuomari: Petteri Kari

Yleisöä: 1801

Mainokset

Posted on huhtikuu 14, 2013, in Kuopion Palloseura, Veikkausliiga and tagged , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: