Pelaajien ja pelin kehitys keskiössä

IMG_1107

Iisalmen Pallo-Kerho 37 on ideologialtaan vahvasti seura, joka tarjoaa rohkeasti omille kasvateilleen näytönpaikkoja. Niin seurajohto kuin pelaajavalmentaja Mika Lähderinne eivät linjaa erityistä sijoitustavoitetta vaan keskiössä on yksilöiden ja pelin kehittäminen.

– Pelaamme sillä sarjatasolla, millä omien kasvattiemme kyvyt edellyttävät. Kun Diego tuli tänne, käynnistimme projektin, jossa pelaajien kehitys on olennaista, puheenjohtaja Mikko Aminoff korostaa.

Tätä tavoitetta täyttämään Lähderinne on ollut juuri oikea henkilö. Ex-liigapelaaja omaa kovan vaatimustason ohella erinomaisen psykologisen silmän, joten hän osaa käsitellä oikein niin nuoria pelaajia kuin saa myös kokeneista pelaajista esiin uuden tason. Selkeä ja moderniin jalkapalloon perustuva pelitapa tukee kehittymistä seuraavalle tasolle.

– Pyrin kehittämään yksilöitä kokonaisvaltaisesti: varsinkin niitä, jotka haluavat urallaan eteenpäin. Teen kaikkeni mitä osaan sen eteen, Lähderinne painottaa.

Lähderinne aloittaa toisen kautensa iisalmelaisten pelaajavalmentajana. Viime kaudella joukkue sijoittui mainiosti neljänneksi omin voimin. Sijoitusta oleellisempaa oli kuitenkin joukkueen isot harppaukset niin pelillisesti kuin yksilötasolla. Lähderinteen ajattelussa kaikki lähtee siitä, että vaatimustaso pidetään korkealla jokaisessa harjoituksessa, jotta pelaajia saadaan vietyä eteenpäin. Eikä siitä ole lipsuttu.

Ei piiloon poissaolojen taakse

Lähtökohdat tähän kauteen eivät ole toki ole yhtä ruusuiset, kun joukkueella on takana repaleisempi harjoituskausi. Lähderinne ei kuitenkaan harmittele tilannetta.

– Emme ole pystyneet harjoittelemaan ja pelaamaan samalla kokoonpanolla juurikaan pelejä peräkkäin. Olen joutunut tekemään kompromisseja, mutta loukkaantumiset kuuluvat jalkapallon luonteeseen. Ei niillä voi selitellä.

Kuluva kuukausi on Lähderinteen mukaan antanut positiivisia viestejä siitä, että PK on valmis menestymään, vaikka harjoituskausi ei ole ollut optimaalinen. Erityisesti viime lauantaina pelattu kenraali AC Oulua vastasi taisteluilmeeltään ja aktiivisuudeltaan sitä PK:ta, joka tuli jalkapalloystäville tutuksi viime kaudella.

– Se peli antoi luottamusta, jolla on hyvä sarja aloittaa. Joukkueella oli pelissä hyvä ja rohkea yleisilme. Otimme askeleen oikeaan suuntaan.

Kehittymisen tie ei kuitenkaan pysähdy ikinä.

– Rakennustyömme jatkuu. Eteenpäin on menty parissa viime pelissä, mutta eihän peli sinällään ole koskaan valmista.

Lähderinne näkee joukkueen suurimmaksi vahvuudeksi yhtenäisen pelitavan. Vaikka joukkueen kokoonpano on kokenut muutoksia, pelitapa on pysynyt samana.

– Pelitapa on hyvin pitkälti sama kuin viime vuonna, ei ole lähdetty sitä muuttamaan. Osalle pelaajista se on jo tuttu, uusille pelaajille sitä on ajettu sisään. Pyrimme olemaan aktiivinen, aggressiivinen ja pelirohkea joukkue, Lähderinne alleviivaa.

Jatkuvuutta riittää

Joukkueen junioriputkessa riittää jatkuvuutta, kun seuran B-juniorit nousivat SM-sarjaan ensimmäistä kertaa seuran historiassa. Joukkueen kantava voima Ilmari Niskanen on noussut mukaan jo edustusjoukkueeseen ja vakiinnuttanut harjoituskaudella paikkansa avaukseen. U16-maajoukkuepelaajalla on kaikin puolin edessä iso tulevaisuus. Talven- ja kevään aikana myös muita B-junioreita on ollut harjoitusringissä mukana. 

– Olisimme varmasti nostaneet enemmänkin junnuja edustukseen mukaan,  jos  joukkue ei olisi edennyt SM-sarjaan. Nyt pelit osuvat paljon päällekkäin, joten se hankaloittaa B-junioreiden käyttöä, Aminoff toteaa.

Viime vuoteen verrattuna PK saa käyttöönsä myös Kuopion Palloseuran pelaajia yhteistyösopimuksen turvin. Sopimuksen myötä PK:lla on mahdollisuus saada 1-3 pelaajaa peliä kohti.

Kapuloita rattaisiin

PK:lla riittää haastetta, sillä Kakkosen pohjoislohko on tänä vuonna todella tasainen kärjen osalta. Taso on ennakkoon katsottuna viime vuotta laajempi. Lohkon joukkueista GBK, PS Kemi ja VIFK ovat linjanneet tavoitteekseen sarjanousun. Ennakkospekulaatioissa Kemi nousee lohkon ykkössuosikiksi. Kemissä on saatu hyvän perusrungon päälle nimekkäitä vahvistuksia ja ennen kaikkea brittiluotsi Tommy Taylorin tuoma ammattimainen vaatimustaso. Myös vahvistunut FC YPA ja RoPSin farmiseura TP-47 kärkkyvät paikkaa kärkitaisteluun.

– Lohko on ehdottomasti kovatasoinen, varmasti useampi joukkue hamuaa kärkisijoille. On mukava lähteä lyömään kapuloita rattaisiin kärkijoukkueille. Innolla odotan sunnuntaina kun päästään pelaamaan sarjapisteistä, Lähderinne toteaa.

PK-37:n sarjakauden avaus Kankaan tekonurmella 28.4 18:30 TP-47:ää vastaan.

Seuraavat ottelut:

su 5.5 KPV- PK-37 18:30

ke 8.5 PK-37 – Kerho-07 18:30

su 12.5 FC YPA – PK-37 18:30

la 18.5 PK-37 – ORPa 16:00

Mainokset

Posted on huhtikuu 26, 2013, in PK-37 and tagged , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: