PK-37:lle avaustappio

IMG_2315

Pelin paras – Daniel Caumo oli liian liukas pideltävä iisalmelaisille. Vastassa kotijoukkueen paras Antti Åke.

Iisalmen Pallo-Kerho 37 kärsi avaustappionsa Kakkosen pohjoislohkossa, kun seinäjokelainen Kerho 07 haki täydet pisteet Kankaan tekonurmelta 0-2 lukemin. Kerho onnistui pelaamaan juuri niillä aseilla, miten iisalmelaisia vastaan pitää pelata. Mustapaidat iskivät nopeilla hyökkäyksillä ja näyttävillä pallonsiirtelyillä ohi PK:n keskikentän varsinkin avausjaksolla. Boksin tuntumassa seinäjokelaiset pelasivat ovelia ja nopeita syöttökuvioita ja rynnivät maalin edustalle röyhkeästi.

– Ei tyydytä, mutta ei tämän enempää  olisi tänään ansaittukaan. Kerho oli taitava joukkue ja pyöritti hyvin peliä, PK:n pelaajavalmentaja Mika Lähderinne myönsi.

Kerho 07:n päävalmentaja Max Peltonen kuvasi esitystä kauden parhaaksi seuransa verkkosivuilla.

–  Päästiin hyvin peliin alusta asti mukaan ja olimme kaveria edellä tänään. Vastustaja antoi meille paljon tilaa, varsinkin avausjaksolla ja otettiin tämä tila tietenkin käyttöön. Aktiivinen ja hyvä peli-ilme pysyi koko avausjakson. Toisella jaksolla vastustaja oli pirteämpi, mutta pystyimme silti olemaan hyökkäyspäässä vaarallisia, Peltonen kehui.

Ongelmat pelinavaamisessa 

Jos vieraiden hyökkäyskuviot toimivat mallikkaasti, PK:lla oli pelinavaamisen kanssa isoja ongelmia koko illan ajan. Kontrolli ja pelisuunnitelma löytyivät vain hetkittäin pelin aikana. Avausjaksolla valkopaidat olivat Lähderinteen sanoin hieman unessa. Se näkyi viiveinä kaksinkamppailuissa, syöttämisen heikossa laadussa ja syöttöjen huolimattomassa vastaanotossa.  Kahdessa voitokkaassa pelissä toimineita laadukkaita nopeita suunnanmuutoksia ei nähty.

– Emme pystyneet hyödyntämään pallonriistoja ja iskemään nopeasti. Jos onnistuimme pelaamaan väleihin, pelaajien peliasento oli väärä. Jouduimme myös kierrättämään liian paljon. Se on pienistä asioista kiinni, Lähderinne arvioi pelinavaamisongelmaa.

Hitaalla pallonsiirtelyllä Kerhon tiivistä nippua oli mahdoton murtaa. Keskikenttäpelaajien kolmio Antti ÅkeJani Vidgren höystettynä KuPS-apu Ali Koljosella  ei toiminut odotetusti. Apua ei ollut myöskään puolustajien pelinavaamisesta. Loukkaantumisen takia sivussa olleen pelintekijä Marko Kivilän puuttuminen näkyi selvästi.

Kolmikosta Åke oli kokonaisuudessa paras: keskikenttäpelaaja väänsi kaksinkamppailussa vahvasti ja syötti pallot varmiten omille. Oivallukset ja murtavat syötöt jäivät Åkeltakin puuttumaan. Koljonen pelasi avausjakson kärjen takana, eikä päässyt peliin mukaan kun joukkueen pelaaminen perustui pitkälti pitkiin palloihin. Myös Tuomas Halonen kärjessä ei päässyt peliin flow’hun sisään.

Suoraviivaisempaan suuntaan

Toisella jaksolla PK:n peli parani, vieraiden 0-2 maali oli tyly kuitti siihen nähden. Kahden maalin tappioasemassa PK suoraviivaisti pelaamistaan. Koljonen tippui alemmaksi rakentamaan peliä. Joukkue pelasi enemmän puolenvaihtoja ja pitkiä keskityksiä kärkeen, kuitenkin tuloksetta. Kiri jäi näennäiseksi hallinnaksi.

– Ei kovin montaa maalipaikkaa tänään saatu. Laitapeli ei toiminut odotetusti, kuten se on toiminut aiemmissa peleissä, Lähderinne totesi.

 Caumo kentän kuningas

Vieraiden ja samalla koko kentän kuningas oli brassihyökkääjä Daniel Caumo, joka latasi illan avausosuman upealla tavalla.  38. minuutilla PK:n puolustus joutui rikkomaan nopeaa kärkeä boksin tuntumassa. Caumo käytti tilaisuuden armotta hyväkseen ja ampui pallon tarkasti etuyläkulmaan.

Brasialaisen pelinäkemys, pallon suojaamisen taito ja nopeus erottuivat kentällä selvästi edukseen. Myös Kerhon laitapakit Sami Viljanen ja Teemu Penninkangas olivat pelin parhaimmistoa. Penninkangas kävi iskemässä ottelun loppulukemat Juuso Aallon läpisyötöstä.

PK:n kauden avaustappion jälkeen ei ole syytä huoleen. Kahden voiton jälkeen nähtiin se heikompi päivä. Joukkue ei pystynyt tuttuun liikkeeseen ja pelinopeuteen. Se korostui nopealla pallotempolla pelannutta, organisoitua vastustajaa vastaan. Seuraavaksi PK kohtaa FC YPA:n vieraissa jo sunnuntaina.

– Käydään tämä peli läpi. Hyvä jengi on silloinkin vastassa, ei Kakkosessa ole helppoja pelejä, Lähderinne arvioi tulevaa.

Ottelun tilastot

PK-37 – Kerho 07 0-2 (0-1) Kakkonen pohjoislohko 3. kierros

Maalit¨

0-1 Daniel Caumo 38

0-2 Teemu Penninkangas 67

Kokoonpanot

PK-37 4-2-3-1: Ville Kosonen – Jerry Nissinen, Mika Lähderinne v, Olli Valto (Juho Ruotsalainen 46), Joonas Väisänen – Jani Vidgren v, Antti Åke – llmari Niskanen (Jiri Nissinen 90), Ali Koljonen, Erno Nissilä (Olli Huttunen 72) – Tuomas Halonen v

Kerho 07 4-2-3-1 Joakim Jans – Teemu Penninkangas, Joona Lautamaja, Teemu Lukkari, Sami Viljanen – Juuso Simpanen, Ville Ylinen – Juuso Aalto (Samir Bouroussi 90 v), Veli-Pekka Pajula (Aleksi Ahde 57), Jesse Sarajärvi (Miika Asunmaa 76) – Daniel Caumo

Ottelun tuomari: Kalle Mäkinen

Yleisöä: 217

Mainokset

Posted on Touko 8, 2013, in PK-37 and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: