Rangaistualueen suvereeni äijä voiton takuumies

IMG_4323

KuPS-maalivahti Joonas Pöntinen paikkasi enemmän kuin hyvin Ville Kososen pelikieltoa Iisalmen Pallo-Kerho 37:n maalilla. Pöntinen pohjusti muutamalla mainiolla torjunnallaan ja ennen kaikkea vahvalla pelin johtamisellaan iisalmelaisille paluun voittojen tielle ja kauden ensimmäisen nollapelin. Valkopaidat voittivat pirteän sarjatulokkaan Oulun Rotuaarin Pallon 1-0. Tuomas Halosen aikainen avausmaali jäi ottelun ainokaiseksi.

Pöntinen pelasi ensimmäistä kertaa PK:n paidassa ja teki sen tosiaan vakuuttavalla tavalla. Kakkosmaalivahtina Veikkausliigassa alkukauden toiminut ”Pönä” oli rangaistusalueen suvereeni herra ja hoiteli keskityspallot varmasti hyppysiinsä. Pöntisen varmuus ja puolustuksen ohjaaminen korostuivat erityisesti toisella jaksolla, kun ORPa sai vahvan paineen keskityksillä ja erikoistilanteilla. Pöntinen ohjasi puolustuslinjan jättävän hänelle tarpeeksi tilaa ja koppasi keskityspallot ongelmitta.

– Pelin ohjaaminen on vahvuuteni. Oli mukava pelata täällä ensimmäistä kertaa, PK on hyvä joukkue. Olen kiinnostunut pelaamaan täällä myös jatkossa, jos tarve vaatii, kova-asenteinen maalivahti painotti.

On mahdollista, että Pöntinen on mukana kun PK kohtaa PS Kemin ensi lauantaina vieraissa, sillä ykkösmaalivahti Kososen pelikielto kattaa vielä seuraavan ottelun.

Voitto nihkeällä pelillä

Jos Pöntiseltä nähtiin nappisuoritus, PK:n kenttäpelissä erityisesti pelinavaamisessa oli paljon parannettavaa. Alku lupasi hyvää:, kotijoukkuee lähti liikkeelle aktiivisella ilmeellä. Molemmat laitapelaajat Olli Huttunen ja Ilmari Niskanen aloittivat väkevästi kuten myös Tuomas Halonen kärjessä. Halonen avasi maalihanat 9. minuutilla. Tumen röyhkeä nousu päättyi komeaan maaliin ahtaasta tilasta, kolmen vastustajan keskuudesta.

Maalin jälkeen pelin kontrolli alkui siirtyä pikku hiljaa vieraille. Se oli kui enne kotijoukkueen tuskaiselle toiselle jaksolle. PK:lla oli tosin paikat  ratkaista ottelu avausjakson lopulla.

– Nihkeä peli, mutta tärkeät kolme pistettä tuli, kun alla oli 5-0 tappio Ylivieskassa. Olisi pitänyt pystyä tappamaan peli avausjaksolla. Homma meni turhan jännäksi lopussa, vaikka he eivät saaneetkaan todellisia vaaranpaikkoja, PK:n pelaajavalmentaja Mika Lähderinne summasi.

Ongelmat keskikentän keskustassa

Toisella jaksolla pelin hallinta oli suvereenisti ORPa:lla, joka sai keskikentän liian helposti haltuunsa. Oululaiset osoittivat olevan teknisesti taitava porukka, joka pystyi rakentamaan peliä keskikentällä välillä näyttävästi. PK hävisi sen sijaan kaksinkamppailuja keskialuueella ja paine omalla kenttäpuoliskolla kasvoi. Ongelmia piisasi kun pelinavaaminen joko kesti liian pitkään tai ylös lähti liian hätäinen syöttö.

Lähderinteen mukaan syy toiseen jakson vaisuuteen löytyi keskikentän heikosta pelaamisesta.

– Harvoin kritisoin pelaajiani, mutta nyt siihen on aihetta. Kun keskikentällä ei pystytä pitämään palloa, vastustaja sai liikaa painetta. Meidän olisi pitänyt saada enemmän pitkiä hyökkäyksiä, Lähderinne painotti.

Keskikentän kokeneet ja johtaviksi pelaajiksi hankitut Marko Kivilä ja Antti Åke eivät pystyneet täyttämään rooliaan. Lisäksi Kivilälle tarjoutui toisella jaksolla tilaisuus jopa ratkaista ottelu, mutta Kalle Rönkkö torjui löysän ja keskelle suuntautuneen Kivilän rankkarin. Hyvin pelaajat tunteva Lähderinne uskoo, että kaksikko pystyy huomattavasti parempaan seuraavissa peleissä.

Vahva topparipari

Lähderinne – Olli Valto topparipari ja vasemmaksi pakiksi keskikentän pohjalta siirtynyt Jani Vidgren olivat PK:n parhaimmistoa, parhaana palkitun Pöntisen takana. Lähderinne voitti kovalla prosentilla pääpallot. Valto ja Vidgren olivat myös vahvoja kaksinkamppailuissa ja katkontapelissä.

Kolmikko hoiti roolinsa tunnollisesti, mutta PK:lle tuli kuitenkin ongelmia kakkospalloissa, joissa keskikentän liikkuminen ja reagointi olivat hidasta. Siksi ORPa sai paineen liian helposti boksin tuntumaan. Vierailta loppuivat kuitenkin keinot kesken viimeisellä hyökkäyskolmanneksella – viimeiset ratkaisut niin syötöt kuin laukaukset jättivät toivomisen varaa. Piikissä pelannut fyysinen Charles Figho pysyi kuin pysyi Valton ja Lähderinteen takataskussa loppuun asti.

Ottelun tilastot

PK-37 – ORPa 1-0 (1-0) Kakkonen pohjoislohko 5. kierros

Maalit

1-0 Tuomas Halonen 9

Kokoonpanot

PK-37 4-2-3-1: Joonas Pöntinen – Jani Vidgren v, Mika Lähderinne, Olli Valto, Joonas Väisänen – Antti Åke (Juho Ruotsalainen 89), Marko Kivilä v – Ilmari Niskanen (Jerry Nissinen 89), Erno Nissilä (Samu Vidgren 68 v), Olli Huttunen – Tuomas Halonen v

ORPa: Kalle Rönkkö, Ilja Remes v (Mika Meriläinen 72), Aarne Hautajärvi (Mika Korkiala 78), Juho Mäkitalo, Markku Huoponen, Josey Dziadulewicz, Rian De Souza v (Juho Sassi 83), Arno Kandelberg, Marcus Kåla, Sami Karjalainen, Charles Figho

Ottelun tuomari: Hannu Kettunen

Yleisöä: 77

Mainokset

Posted on Touko 18, 2013, in PK-37 and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: