Turhauttava tasuri

IMG_5526

Kuopion Palloseura joutui tyytymään turhauttavaan 1-1 tasapeliin FC Interiä vastaan. Sunnuntaisen Honka-tappion tapaan tarjolla oli enemmän, kuin tulostaulun lukemat tylysti osoittivat. Kaksi viimeistä kotiottelua ovat olleet karvasta nieltävää päävalmentaja Esa Pekoselle.

– Näistä peleistä on ollut mahdollisuus ottaa kuusi pistettä, mutta ei olla tehty tarpeeksi maaleja, Pekonen painotti selvästi harmistuneena.

Syytä harmitukseen riitti nytkin, sillä kovaa yritystä ei palkittu täydellä pistepotilla. KuPS oli kentällä Interiä energisempi ja voitontahtoisempi joukkue, joka pystyi luomaan enemmän vaarallisia paikkoja. KuPS johti peliä 1-0 Dudun osumalla viimeiselle vitoselle, mutta turkulaiset iskivät tasoituksen erikoistilanteen jälkilöylyistä.

Maalipaikkoja riitti ratkaisuun

Kotijoukkueen kohdalla maalinteko nousi jälleen kynnyskysymykseksi. Pitkälti sen takia kolme pistettä jäivät ottamatta. KuPSilla oli riittävästi paikkoja ratkaista peli ennen Interin tasoitusta.

Paras tontti siunaantui Miikka Ilolle, joka pääsi puskemaan Joel Vartiaisen loistavasta keskityksestä. Ilon pusku aivan lähietäisyydeltä suuntautui kuitenkin yli maalin. Avausjaksolla Ilja Venäläiselle tarjoutui kaksi hyvää tekopaikkaa. Johtomaalin jälkeen KuPSilla oli myös saumat iskeä naula arkkuun vastaiskuilla.

Petrattavaa molempien maalien edustalla

Tasoitukseen johtaneessa tilanteessa KuPS ei saanut kunnollista purkua aikaan, ja lopulta Solomon Duahin keskitys tuotti toivotun tuloksen Interin kannalta. Pekonen ei voinut käsittää, miten huippuvaarallinen maalintekijä Irakli Sirbiladze sai siirtää pallon maaliin niin helposti. Syyttävä sormi kohdistui keskuspuolustukseen.

– Sirbiladze sai vapaasti ottaa rinnalla haltuun. Olisin melkein itsekin hoitanut tilanteen paremmin. Liian helppoja maaleja meille tehdään, Pekonen ruoti ja kutsui puolustamista tilanteessa koulupoikamaiseksi.

Pekonen oli tyytyväinen pelaamiseen kokonaisuudessaan, mutta molempien maalien edustalta löytyy petrattavaa.

– Peleissä ratkaisut nähdään maalin edustalla. Jos et itse tee maalia, kaveri jaksaa punnertaa, kun on vain yhden maalin ero.

Väsymys näkyi

Interin päävalmentaja Job Dragstman mielestä tasuri oli reilu tulos. Hollantilaisluotsi painotti, että otteluruuhka näkyi pelin tasossa.

– Väsymys näkyi molempien pelaamisessa. Avausjakso oli meiltä vaisu, toisella jaksolla pelasimme hieman paremmin. Alussa pelasimme liian hitaasti, eikä keskikentällä ollut tarpeeksi liikettä, Dragstma arvioi.

Interin pelaamista puuttui varsinkin avausjaksolla kuuluisa punainen lanka. Vieraat pelasivat joko linjan taakse liian hätäisesti tai pallon siirtely puuroutui keskikentälle. KuPSin puolustusryhmitelmä pystyi hyvin peittämään syöttösuunnat.

– Ekalla jaksolla ei nostettu pakkaa tarpeeksi ylös, tehtiin vähän tyhmiä ratkaisuja. Meille tuli paljon pallonmenetyksiä, Interin keskikentällä alas peliä rakentamaan laskeutunut Tamas Gruborovics ynnäsi.

Toisella jaksolla Interin pelaamisessa näkyi hieman enemmän ajatusta ja pelirohkeutta. Vaaralliset tekopaikat olivat kuitenkin kortilla. Viimeiset hetket toivat vieraille kuitenkin tyydyttävän tuloksen. KuPS menetti pallon hölmösti hyökkäyskolmanneksella ja seuranneesta vastahyökkäyksestä Inter sai vapaapotkun kuopiolaisten puolustusalueelle.

Dudulta selvä tasonnosto

Tasapeli oli selvä pettymys KuPSille, mutta joukkueen tekemisen meininki on alkukautta ja erityisesti viime kautta nähtyä huomattavasti parempi. Hyvästä joukkueesta nousi Inter-ottelussa onnistuneita yksilöitä, jotka ansaitsevat kehut.

Tasoaan kohotti eniten Dudu, joka sai helpottavasti maalitilin auki myös Veikkausliigassa. Nigerialaishyökkääjä hakeutui hyvin etutolpalle vapaaksi ja puski pallon verkon perukoille Ilon kulmasta. Esitys oli kokonaisuuden osalta ehdottomasti parasta Dudua tällä kaudella. Nyt kovaan tsemppiin ja juoksemisessa yhdistyi myös peliajatusta ja määrätietoisuutta. Dudulta nähtiin kovaa työmoraalia puolustussuuntaan – esimerkkinä pari tärkeää katkoa.

Toista kertaa avauksessa pelannut nuori Joel Vartiainen ansaitsee hatunnoston. Laituri haastoi ennakkoluulottomasti vastustajia ja pystyi ohituksiin mainiolla rytminvaihto kyvyllään. Vartiaiselta nähtiin myös muutama maukas keskitys, joista parhaana esimerkkinä Ilolle tuhannen taalan maalipaikan järjestäminen. Kaiken kaikkiaan lupaava ja pelirohkea esitys.

Ilon olisi pitänyt hyödyntää maalipaikka, mutta muuten hän oli KuPSin parhaimmistoa. Erityisesti silmään pisti miehen erinomainen asenne pelata molempiin suuntiin.

KuPS – FC Inter 1-1 (0-0) Veikkausliiga 10. kierros

Maalit

1-0 Dudu 59 (Miikka Ilo)

1-1 Irakli Sirbiladze 85 (Solomon Duah)

Kokoonpanot

KuPS 4-1-4-1: Mika Hilander – Sami Räsänen, Omar Colley, Etchu Tabe v, Antti Hynynen – Chris James – Miikka Ilo (Saku Savolainen 90), Aleksi Paananen, Dudu v, Joel Vartiainen – Ilja Venäläinen

FC Inter 4-2-3-1: Magnus Bahne – Felipe Aspegren, Ari Nyman, Juuso Hämäläinen, Ville Nikkari – Pim Bouwman (Aleksi Laiho 56), Severi Paajanen v – Henri Lehtonen (Solomon Duah 41 v), Tamas Gruborovics, Guy Gnabouyou (Demba Camara 80) – Irakli Sirbiladze

Ottelun tuomari: Juha-Matti Kanniainen

Yleisöä: 2110

Mainokset

Posted on Touko 29, 2013, in Kuopion Palloseura, Veikkausliiga and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: