Ei liikaa hyvän olon tunnetta

IMG_5859

Kun joukkue pystyy kaatamaan lohkon suosikkeihin listatun joukkueen, voisi olettaa, että pukukopissa on iloinen meininki. Toisin oli kuitenkin Iisalmen Pallo-Kerho 37:lla, joka voitti sarjanousun tavoitteekseen linjanneen GBK:n komeasti 4-2.

Pelaajavalmentaja Mika Lähderinteen voimakas perfektionismi tuli esiin loppuvihellyksen jälkeen. Lähderinne käveli rivakasti suoraan pukukoppiin ja antoi kovasanaisen palautteen pelaajilleen. Kovasta vaatimustasostaan tunnettu valmentaja kohdisti kritiikkinsä helppoihin maaleihin, jotka PK päästi.

– Jokaiselta pelaajalta pitää odottaa jämäkkää pelaamista loppuun asti. Suoraan sanottuna ketuttaa toinen maali, jonka päästimme. Aivan turhaan annoimme vastustajalle siimaa. Toisella puoliajalla pelasimme osittain järkevästi johtoasemassa, mutta joitain tilanteita puolivaloilla ja huolimattomasti, Lähderinne painotti tiukan palaverinsa perusteluita.

Avausjakso kauden parasta

Tylyllä palautteella hillittiin ainakin liiallista hyvän olon tunnetta voiton jälkeen. Se oli osoitus, että joukkueen pelissä on parantamisen varaa, ehjä ysikymppinen ei toteutunut. PK:n pelissä oli kuitenkin paljon hyviä asioita. Lähderinne myönsi, että joukkueen pelaaminen kokonaisuudessaan on mennyt eteenpäin. Erityisesti kehuja heltisi avausjakson mainiolle pelaamiselle.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä kauden parasta. Pystyimme pelaamaan monipuolista hyökkäyspeliä: niin ristipalloja kuin myös hyvää pallollista pelaamista keskustan kautta. Käytimme paikkamme tehokkaasti, vaikka paikkoja oli toki useampaankin maaliin, Lähderinne summasi.

PK todella vei avausjaksolla peliä, ja GBK:lle jäi pelkkä juoksupojan rooli. PK:n liike ja peliajatus olivat valtavasti vieraita edellä. Avausmaali oli illan upeimmin rakenneltu osuma. Toppari Olli Valton mainio ristipallo tavoitti laidalle vapaaksi unohtuneen Ilmari Niskasen, joka syötti taitavasti takaviiston Olli Huttuselle. Huttusen laukaus painui tarkasti yläkulmaan.

Maalin jälkeen paine pysyi GBK:n päädyssä sitkeästi. PK tuli vahvasti niin laidoilta kuin myös keskustan kautta. Siinä missä iisalmelaisten hyökkäyspeli loisti monipuolisuudellaan, kokkolalaisten pelinavaaminen oli tuhoon tuomittua. Pallon siirtely oli hidasta puolustuslinjassa, eikä keskikentältä tullut tarpeeksi aloitteita. Nämä yhdistettynä PK:n vahvaan prässiin tekivät jaksosta tylyn vieraille. PK sai tehtyä vielä kaksi maalia lisää ja lähti tauolle 3-0 johdossa. Pirteän avausjakson pelannut Erno Nissilä pääsi puskemaan Samu Vidgrenin tolppalaukauksen jatkopallon sisään. Hetkeä myöhemmin Miika Hohenthal nikkasi Nissilän keskityksen omaan pömpeliin.

 Tasaisempi toinen jakso

Toisen jakson alkajaisiksi PK  menetti tarpeettomasti GBK:lle keskikentän hallintaa.Vieraat alkoivat voittaa enemmän kaksinkamppailuja ja saada painetta erikoistilanteilla. Jussi Roiko otti isoa roolia kovalla taistelullaan kuin pallollisella pelaamisellaan. Roiko oli selkeästi vieraiden paras pelaaja, mutta ei saanut esimerkkiään tarttumaan muihin.

Toisella jaksolla GBK ei yrittänyt enää rakentaa hitaita hyökkäyksiä, vaan pelaamiseen muuttaminen suoraviivaisempaan suuntaan tuotti tulosta. Vieraiden ensimmäinen maali syntyi sivuvaparista: keskityspallo tuli koko miespakan läpi takatolpalle, josta vapaaksi unohtunut Tom Melarti sai puskea pallon helposti maaliin.

Näennäinen hallinta säilyi maalin jälkeen GBK:lla, mutta se ei päässyt vaarallisille tekopaikoille. PK löi ottelun lopullisen sinetin 83. minuutilla. Niskanen sijoitti pallon tarkasti takakulmaan nopean hyökkäyksen päätteeksi. Vieraat kuitenkin halusivat saada kunniakkaan lopun. Lähderinteen pettymykselle oli syynsä, sillä GBK sai toisenkin maalin liian helposti.  PK passivoitui loppuminuuteilla liikaa, ja Lukas Rasmus pääsi tykittämään komean kavennuksen 4-2:een.

Iisalmelaisten suurin onnistuja löytyi alakerrasta. Toppari Valto pelasi loistavan kamppailun, johon mahtui tärkeitä katkoja, vahvaa pääpeliä ja oivaa sijoittumista. Valton jalasta lähti myös muutama mainio pelinavaus kuten avausmaalia alustanut ristipallo. Hyökkäyspäänpelaajista Niskanen pelasi kokonaisuuskuva huomioiden parhaiten. Nissilä ja  Huttunen pelasivat vahvan avausjakson, mutta katosivat kuvasta toisella.

PK-37 – GBK 4-2 (3-0) Kakkonen pohjoislohko 7. kierros Sankariniemi

Maalit

1-0 Olli Huttunen 10 (Ilmari Niskanen)

2-0 Erno Nissilä 33

3-0 Miika Hohenthal 38 oma maali (Nissilä)

3-1 Tom Melarti 55

4-1 Niskanen 83 (Tero Taipale)

4-2 Lukas Rasmus 90

Kokoonpanot

PK-37 4-2-3-1: Ville Kosonen – Jani Vidgren, Olli Valto, Mika Lähderinne, Juho Ruotsalainen – Tero Taipale, Marko Kivilä – Ilmari Niskanen, Olli Huttunen v (Joonas Väisänen 59), Erno Nissilä – Samu Vidgren (Jerry Nissinen 76)

GBK: Johannes Wentin, Max Åstrom, Lawrence Smith, Eric Robertson, Kim Ågren v, Lukas Rasmus, Ville Huuhka, Miika Hohenthal (Alexander Wargh 67), David Carlsson (Tobias Wentin 46), Jussi Roiko, Tom Melarti (Matias Kalliokoski 78)

Ottelun tuomari: Anton Mustonen

Yleisöä: 337

Mainokset

Posted on kesäkuu 2, 2013, in PK-37 and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: