Toimiva pelisuunnitelma ja korkea työmoraali voiton avaimet

IMG_9557

Kuopion Palloseura palasi Veikkausliigassa voiton makuun mainiolla peliesityksellä Vaasan Palloseuraa vastaan. KuPS pelasi vahvan pelin yhtenäisenä joukkueena ja voitti VPS:n 1-0, Antti Hynysen maalilla. Kahden kuukauden tiivis pelitahti päättyi keltapaitojen osalta onnellisesti.

– Henkisesti todella tärkeää, että pystyimme väsyneinä kairaamaan voiton, ottelun parhaana palkittu Hynynen tiivisti.

Positiivista on se, että joukkue löysi toimivan pelisapluunan, jolla se iski VPS:n heikkouksiin ja ennen kaikkea pelitavan, joka tukee nykyisen pelaajamateriaalin vahvuuksia. Voiton avain oli myös, että jokaisen pelaajan työmoraali oli korkealla tasolla.

Liike tuotti VPS:lle ongelmia

KuPS lähti kamppailuun toimivalla pelisuunnitelmalla hyvin organisoitua VPS:ää vastaan. KuPSin pelaajat liikuttivat palloa aktiivisesti ja pakottivat VPS:n liikkumaan sivuttaissuunnassa. Pitkällä pallolla avaaminen olisi ollut kookasta puolustusta vastaan toivotonta. Paremmalla pallollisella pelaamisella oli myös positiivinen vaikutus pelin tasapainoon.

– Hyvä hyökkäyspelaaminen oli avainasia, se helpotti puolustamista. Nyt pystyimme pitämään hyvin palloa hallussa, Hynynen tiivisti.

Avausjakson reilu puolituntinen oli KuPSilta erinomaista pelaamista, jolla paine pysyi sitkeästi vieraiden kenttäpäädyssä. Pelaajien hyvä liikkuminen ja tarkka lyhyt syöttöpeli avasi tilaa linjojen väliin ja puolustuslinjan selustaan. Hyökkäyspelissä oli mallikas leveys, jota laitapakkien nousut tukivat.Kamppailun voittomaali syntyi kun Chris James pelasi mainion pallon pystypallon oikea-aikaisen juoksun boksiin tehneelle Hynyselle. Hynynen siirsi laukauksensa paluupallon varmasti tyhjään maaliin. Hynyselle rakentui myös toinen hyvä maalipaikka oikealta, muuten KuPS käytti avausjaksolla melko korostetusti vasenta laitaa.

Kokoonpanoon palannut Dawda Bah oli tärkeä osa hyökkäyspeliä. Gambialainen piti Kuopioon VPS-paidassa palanneen Atte Hoivalan avausjaksolla todella kiireisenä. Bah pystyi monipuolisiin ratkaisuihin – välillä edistämään peliä nopealla ja luovalla ratkaisulla, toisaalta taas välillä rauhoittamaan tärkeillä hetkillä.

Toimiva kaksikko

Keskikentän pohjalla pelannut Chris James – Jussi Kujala kaksikko oli Hynysen ohella ottelun tärkeimpiä lenkkejä. Molempien liike ja pallollinen pelaaminen mahdollistivat aktiivisen pelaamisen. Kaksikko teki myös uutterasti töitä puolustussuuntaan.

– Molemmat ovat kokeneita ammattilaisia, tosi hyvä peli kaksikolta molempiin suuntiin, KuPSin päävalmentaja Esa Pekonen kiitteli.

Ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuudessaan KuPSilta mainiota peliä. Toinen jakso oli huomattavasti tasaisempi.

– Erittäin hyvä ensimmäinen jakso, toinen hieman vaisumpi. Se oli myös vastustajan summa: VPS tuli toiselle jaksolle paremmin ja voitti kaksinkamppailuja, Pekonen summasi.

VPS askeleen perässä

VPS oli avausjaksolla suurissa vaikeuksissa KuPSin hyvän liikkeen kanssa. Ongelmat kasaantuivat, kun pelinavaaminen kesti liian pitkään. Puoliajalle mentäessä päävalmentaja Olli Huttunen jäi pohtimaan penkille pitkäksi aikaa keinoja herätellä joukkuetta.

Huttunen kertoi lehdistötilaisuudessa, että naama oli pukukopissa punaisena. Motivoinnilla oli positiivinen vaikutus ja vaasalaiset ryhdistyivät selvästi toiselle jaksolle. Tasoitus oli lisäajalla enemmän kuin hilkulla, kun Sebastian Strandvallin vapari kimposi ristikon kautta maaliviivalle. Se oli VPS:n ainoa vaarallinen paikka koko ottelussa. Muutenkin todelliset huippupaikat olivat toisella jaksolla kortilla.

– Vaikea peli meille. Ensimmäisellä jaksolla olimme koko ajan välimaastossa kun prässi – ja hyökkäyspeli ei toiminut. KuPS liikutti hyvin palloa. Tasoitus oli senteistä kiinni, ehkä tällä pelillä emme ansainneet sitä säkää, Strandvall kommentoi.

Kohtalaista tyytyväisyyttä

KuPS venyi voittoon tärkeässä paikassa, jotta mitali – ja europaikat eivät pääsisi karkaamaan liian etäälle. Nyt ero kolmanteen sijaan, juuri VPS:ään, kaventui seitsemään pisteeseen. Pekonen on ollut kohtalaisen tyytyväinen joukkueen pelaamiseen tähän mennessä.

– Olemme pelannee muutamia hyviä pelejä, mukaan mahtuu myös vaisuja pelejä. Kun olemme pelanneet parhaalla miehistöllä, ei ole montaa peliä hävitty. Vähitellen pelaajille alkaa löytyä oikeita rooleja ja pelitahti muuttuu rauhallisemmaksi, Pekonen summasi.

Pelaajien vahvuuksia tukevalla pelitavalla, oikealla roolituksella ja korkealla työmoraalilla on hyvä jatkaa eteenpäin.

KuPSin illan tähdet

Antti Hynynen ***

IMG_9567

Viimeisteli tärkeän voittomaalin päättäväisen nousun päätteeksi. Paikat toiseenkin maaliin. Toisella jaksolla tärkeitä katkoja ja kaksinkamppailuvoittoja. Joukkueen vahvan asenteen ilmentymä.

Chris James **

IMG_9570

Jälleen armoton määrä liikettä ja töitä, James on todella rautaisessa fyysisessä kunnossa. Pystyi ehkäpä kauden parhaaseen pallolliseen peliin, parhaana esimerkkinä voittomaalin alustus. Myös näyttäviä ohituksia 1vs1 tilanteissa. Ehdottomasti jatkosopimuksensa arvoinen.

Jussi Kujala *

IMG_7028

Pääsi omimmalle pelipaikalleen ja myös pelityyli sopi nyt Kujalalle paremmin.  Oli tärkeä rauhoittava lenkki keskialueella molempiin suuntiin. Pystyi nopeampiin ratkaisuihin pallollisena kuin vielä alkukaudesta.

Ottelun tilastot

KuPS – VPS 1-0 (1-0) Veikkausliiga 17. kierros

Maalit

1-0 Antti Hynynen 22

Kokoonpanot

KuPS 4-2-3-1: Mika Hilander – Tero Taipale, Ilja Venäläinen, Etchu Tabe, Antti Hynynen – Chris James, Jussi Kujala v, Dawda Bah (Dudu 78), Aleksi Paananen (Miikka Ilo 58), Ats Purje v – Akseli Pelvas

VPS 4-4-1-1: Henri Sillanpää – Antti Uimaniemi, Karsten Smith, Ville Koskimaa, Atte Hoivala – Patrik Lomski (Jyrki Saranpää 84), Tony Björk, Ville Luokkala (Grant Kerr 55), Sebastian Strandvall – Jarno Parikka (Jesper Engström 23) – Jordan Seabrook

Ottelun tuomari: Petteri Kari

Yleisöä: 1923

Mainokset

Posted on kesäkuu 30, 2013, in Kuopion Palloseura, Veikkausliiga and tagged , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: