Suuri haaste, suuri mahdollisuus

IMG_5733

Iisalmen Pallo-Kerho 37 saa sunnuntaina vieraakseen Kakkosen pohjoislohkoa suvereenisti hallinneen FC YPA:n. Debyyttiluotsi Jani Sarajärven suojatit ovat viihdyttävällä ja myös tehokkaalla pelillään edelleen tappioton joukkue: saldolla yhdeksän voittoa ja kaksi tasapeliä. Tappiottoman kärkijoukkueen kohtaaminen on iisalmelaisille samalla suuri haaste ja suuri mahdollisuus. PK:n pelaajavalmentaja Mika Lähderinne odottaa innolla kamppailua.

– Ottelu on meille loistava tilaisuus, meillä ei ole mitään hävittävää. YPA on ollut alkukaudesta ylivoimainen. Meillä on hyvä mahdollisuus testata omaa pelaamistamme, Lähderinne arvioi ottelun ennakkoasetelmaa.

Pyrkimys vastata aktiivisuuteen

Lähderinne odottaa sunnuntailta viihdyttävää jalkapallo-ottelua, jossa kentällä nähdään kaksi aktiivista joukkuetta.

– YPA jatkaa varmasti samalla tavalla: he pyrkivät pelaamaan hyvää futista, pitämällä palloa. Meidän on turha jäädä nöyristelemään. Meidänkin pitää pystyä laadukkaaseen pallolliseen peliin ja pitämään palloa ajoittain, eikä juosta vain vieressä, Lähderinne painottaa.

Avainteemaksi kotijoukkueen puolelta nousee myös tiivis joukkuepelaaminen. Ylivieskalaiset ovat mättäneet maaleja kolmen maalin keskiarvolla per peli.

–  YPA on todella taitava joukkue, joka käyttää kyllä ylimääräisen tilan hyödykseen. Hyökkäys on ollut vaarallinen Dragan Pejicin johdolla ja topparipari (Radojko Colovic –  Luis Morrison Derbyshire ) on vahva. Toistaiseksi heiltä ei ole löytynyt heikkoa lenkkiä. Meidän tavoitteena on tehdä siihen muutos, Lähderinne vakuuttaa.

Lähderinnettäkin on yllättynyt, miten nopeasti FC YPA sai pelinsä vahvaan kuosiin jo heti alkukaudesta.

– Sarajärvi on tehnyt hienoa työtä ja saanut joukkueen hyvään lentoon. Osasin odottaa heiltä vahvaa panosta, mutta en näin nopeasti, Lähderinne toteaa.

Maalintekoon lisää tehoja

PK:lla on menossa viiden voitottoman ottelun putki. Viime sunnuntain 1-1 vierastasapeli Kerho 07:ää vastaan ilahdutti kuitenkin pelillisesti Lähderinnettä.

– Viime aikoina peli on ollut menossa hyvään suuntaan. Pitemmän aikaa osa pelistä on ollut hyvää, tyyliin ensimmäinen puoliaika. Seinäjoella koko 90 minuuttia oli hyvä pelillisesti, jaksoimme puristaa loppuun asti vahvasti, josta olen erittäin tyytyväinen. Pelistä jäi hyvä nälkä.

Seinäjoella PK:lta jäi vain voitto puuttumaan, lukuisista maalintekopaikoista huolimatta. Maalinteko on noussut ryhmän kynnyskysymykseksi viime otteluissa. Positiivista on ollut, että PK on pystynyt luomaan tarpeeksi paikkoja voittoon. Voitoton putki ei ole näkynyt tuskastumisena, vaan Lähderinteen mukaan joukkueessa on säilynyt positiivinen ja hyvä meininki. Pelaajavalmentajan kommenteista korostuu myös kärsivällisyys.

Maalinteon tehokkuuden lisäksi parantamisen kohteet löytyvät myös hyökkäyspelaamisesta.

– Kymppipaikan pelaamista pitää saada aktiivisemmaksi ja tehokkaammaksi. Ilmari Niskasen vasen laita on toiminut hyvin, mutta toivon myös oikealta laidalta enemmän tehoja, Lähderinne nimeää kehittämisen kohteet.

Kokoonpanosta: Marko Kivilä on kärsinyt pelikiellon ja on jälleen käytettävissä. PK:lta ovat sivussa Juho Ruotsalainen (pelikielto), Niklas Aminoff, Janne Rissanen ja Samu Vidgren.

PK-37 – FC YPA sunnuntaina  7.7  Sankariniemellä 18:30

Mainokset

Posted on heinäkuu 5, 2013, in PK-37 and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: