MyPa riemuitsi kuokkavieraana KuPSin juhlapelissä

IMG_6272

Myllykosken Pallo haki kuokkavieraana 0-2 voiton Kuopion Palloseuran 90-vuotisjuhlapelissä. Vierailijat pelasivat vahvan ja kurinalaisen joukkuepelin, ja hyydyttivät vaisusti liikkuneen KuPSin. KuPSilta esitys oli varmasti kotipelien heikoimpia tällä kaudella.

Pronssimitalista vahvasti taistelevalle MyPa:lle voitto maistui erittäin hyvälle. Vieraat ottivat kauden kolmannesta vierasvoitostaan kaiken irti. MyPa pelasi yhtenäisenä joukkueena ja juhli voittoa yhtenäisenä joukkueena. Koko vieraiden konkkaronkka yltyi ottelun jälkeen villiin voitontanssiin, rinkinsä keskellä seremoniamestarina Olajide Williams. Ensin punavalkopaidat olivat rientäneet kiittämään kannattajiaan rytmikkäin huudoin.

– Koko joukkueen taistelupeli, ei pelillisiä hienouksia, mutta jokainen pelaaja uhrautui tänään, MyPan maalivahti Ville Iiskola tiivisti voiton reseptin.

MyPan juhliessa, KuPS-pelaajien ilmeet viestittävät suuresta pettymyksestä. Perinteikkään seuran juhlapeli, ja kentällä riemuitsee toinen joukkue kuin oli suunniteltu. Esitys ei jättänyt KuPSin kannalta kuitenkaan seliteltävää.

– Erityisesti tulos sekä myös suoritus olivat pettymyksiä. Joutuu myös katsomaan itse peiliin, KuPSin päävalmentaja Esa Pekonen totesi heti puheenvuoronsa aluksi.

– Aika monelle tulee tällä hetkellä vauhdin kanssa ongelmia. Ongelmia syntyy toki kelle vain, jos pyöritellään palloa keskialueella ja menetetään se, Pekonen ruoti.

KuPS-luotsin parannuksen kohteina nousivat esiin juuri liian helpot pallonmenetykset keskialueella, maalipaikkojen parempi hyödyntäminen ja aggressiivisempi ote maalin edustalla.

Työmoraali ja fyysisyys erottivat

MyPa oli joukkueista selvästi kolmen pisteen arvoinen. Se pelasi fiksun vieraspelin vahvuuksiinsa nojaten. Vierailta nähtiin tiivistä koko joukkueen puolustuspeliä ja nopeita suunnanmuutoksia, joista syntyivät kamppailun molemmat maalit.

Verrattuna KuPSiin eroa löytyi eniten työmoraalista ja fyysisyydestä. MyPan riveissä jokaisen pelaajan työmoraali oli esimerkillinen, ja pakka pysyi tiiviinä koko ottelun. KuPSilta ei löytynyt onnistujia, tai pelaajia, jotka pelasivat edes omalla tasollaan. Joukkueen asenne ei ollut juhlapelille sopivan arvoinen.

Yksi kamppailun ratkaisuista nähtiin kaksinkamppailuissa, joissa MyPa fyysisempänä vei huomattavan useammin pidemmän korren. Avausjaksolla MyPa pääsi rankaisemaan vastaiskuilla pallonriistojen jälkeen, kun KuPS menetti palloja liian helposti keskikentällä.

Tärkeä avausmaali

MyPan leirissä korostettiin avaintekijänä myös avausmaalin tärkeyttä. Sasha Anttilaisen komean tykityksen jälkeen vieraat saattoivat vetäytyä puolustamaan vahvasti, ja lopulta turhauttaa palloa näennäisesti hallinneen KuPSin, iskemällä tehokkaasti ottelun toisen maalin loppuhetkillä. Pelin sinetöinyt osuma selvästi huojensi päävalmentaja Toni Korkeakunnaksen, joka säntäsi tuulettamaan maalia lähes päätyrajalle asti.

Korkeakunnas oli lehdistötilaisuudessa erityisen tyytyväinen siitä, että joukkue on löytänyt sopivan pelitaktiikan vieraskentille.

– Ollaan otettu hieman taka-askelia ja pyritty laittamaan puolustuspeli kuntoon. Avausmaalin jälkeen luovutimme kaverille hallinnan ja iskimme vastaan –  se homma toimi hyvin. Ekalla puoliajalla oli paikkoja, josta huolellisemmalla rakentelulla olisi voinut tehdä enemmän maaleja, Korkeakunnas ynnäsi.

Myös MyPan tutut menestyksen edellytykset aggressiivisuus ja aktiivisuus ovat jälleen Korkeakunnaksen mukaan oikealla tasolla kesähelteiden jälkeen.

Ei keinoja murtautumiseen

KuPS ei löytänyt keinoja murtaa vieraiden tiivistä pakkaa avausmaalin jälkeen. Eikä se ollut ihme nähdyllä hyökkäyspelillä. Syöttöpelaaminen oli huolimatonta, keltapaitojen oli vaikea saada helppoja perussyöttöjäkin omille. Vielä kun vahvasti toiminut vasemman laidan kaksikko Omar ColleyDawda Bah jäi pimentoon, jäi hyökkäyspelistä valju kuva. Korkeakunnas korosti ”työhevosten” Tommi Vesalan ja Sasha Anttilaisen vahvaa panosta gambialaiskaksikon hyydyttämisessä. ”Token” mukaan tunnollinen kaksikko oli muodostettu juuri tarkoituksenaan nollata ”liigan kovin vasemman laidan kaksikko.” Se suunnitelma toimi kuin nakutettu.

Kun KuPS ei pystynyt murtautumaan tekopaikoille maata pitkin, tuli käyttöön liian usein pitkän pallon ja keskitysten heittäminen. Taktiikka oli tuhoon tuomittu, sillä MyPan puolustuslinja vahvana johtajanaan, Tuomas Aho, pimensi KuPS-hyökkääjät perusteellisesti pääpalloissa.

Alkuminuuteilla KuPS pelaaminen näytti vielä hyvälle: pakka pysyi tiiviinä ja myös maalipaikat kuparisen rikkomiseen olivat olemassa. Paras tilanne tuli Ilja Venäläiselle, jonka puskun Iiskola kuitenkin hienosti torjui. KuPSin esitys tarjosi paljon kysymysmerkkejä tasapainoisen HJK-esityksen jälkeen. Ongelmia syntyi nyt kun vastustaja oli fyysisesti vahvempi, ja KuPS joutui keksimään keinoja, millä muuttaa pallonhallinta vaaramomentiksi vastustajalle. Huonosta kenraalista on vain varaa parantaa rutkasti paikallisvastustajaa JJK:ta vastaan. Cupin välierä Harjulla on KuPSin kauden tärkein peli tähän mennessä.

KuPSin illan tähdet

Mika Hilander ***

IMG_5483

Hila klaarasi tilanteet varmasti, mitä pitikin. Maaleille ei voinut mitään. Pelasti avausjaksolla parilla hyvällä ulostulolla vaaran paikkoja.

Tuomas Rannankari **

IMG_6312

Tuli hyvällä liikkeellä puoliajalla sisään debyyttiinsä. Rannankari oli kotijoukkueen harvoja valopilkkuja. KuPS-kasvatti väläytteli hieman myös pallollista osaamistaan. Lupa odottaa parempaa, kun pääsee huippukuntoon ja paremmin joukkueeseen sisään. Pekosen vaihtoehto keskikentän keskustan ohella myös vasemmalle laidalle niin laitapakkina kuin laiturina.

Omar Colley *

IMG_6222

Ei päässyt lähelle oma kovaa suoritustasoaan, mutta oli niitä ainoita KuPS-pelaajia, joilta löytyi liikettä ja aktiivisuutta. Turhautui toki selvästi loppua kohti.

KuPS – MyPa 0-2 (0-1) Veikkausliiga 23. kierros

Maalit

0-1 Sasha Anttilainen 23

0-2 Xhevdet Gela 88

Kokoonpanot

KuPS 4-2-3-1: Mika Hilander – Omar Colley, Rami Hakanpää, Etchu Tabe, Antti Hynynen – Jussi Kujala, Chris James (Aleksi Paananen 62) – Dawda Bah v, Ilja Venäläinen, Miikka Ilo (Joel Vartiainen 73), Ats Purje (Tuomas Rannankari 46)

MyPa 4-2-3-1: Ville Iiskola – Hassan Sesay, Tuomas Aho, Nosh A Lody, Tommi Vesala – Xhevdet Gela v, Yannick Salmon – Jonathan Okafor, Olajide Williams (David Ramadingaye 64), Sasha Anttilainen v – Pekka Sihvola (Patrick O’Shaughnessy 90)

Ottelun tuomari: Tero Nieminen

Yleisöä: 2690

Mainokset

Posted on elokuu 11, 2013, in Muu jalkapallo. Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: