Yhtenäisyydellä kuromaan materiaalieroa kiinni

PK-37

PK-37:n päävalmentajaksi tullut Mika Pesonen tietää joukkueen haastavat lähtökohdat tulevaan Kakkosen kauteen. Iisalmelaisseura lähtee matkaan viime kautta nuoremmalla ja kapeammalla ringillä.

– Viime kauden joukkueesta on jäljellä yhdeksän pelaajaa, uusia pelaajia on tullut kolmetoista. Jos PS Kemi on vahvistunut Veikkausliigasta ja Ykkösestä tulleilla pelaajilta, meidän vahvistukset ovat tulleet B-junioreista. Näistä lähtökohdista ei voi lähteä kauteen henkseleitä paukutellen, Pesonen vertailee panostuksia.

PK:sta ovat poistuneet nimekkäät vahvistukset seuran ulkopuolelta. Vahvistukset ovat tulleet reservijoukkueesta ja B-junioreista. Miika Ekmark on joukkueen ainoa pelaaja, jolla ei ole aiempaa PK-taustaa. Puolustaja pelasi viime kaudella Kolmosta FC Blackbirdissa.

PK:ssa tehtiin periaatepäätös viime kauden jälkeen, että tulojen ja menojen on oltava tasapainossa. Seura ei rahoita ulkopuolisia pelaajavahvistuksia.

– Lähtökohtaisesti en odota vahvistuksia joukkueeseen. Olen valmistunut siihen, että näillä mennään, mitä meillä on, Pesonen toteaa.

Yhtenäisyys menestyskeinona

Tuleva kausi on seuran toimintatavat hyvin tuntevalle Pesoselle ensimmäinen edustusjoukkueen päävalmentajana. Hän on tarttunut nöyrästi ja päättäväisesti haasteeseen.

– Kun lähdin valmennusprojektiin, sanoin, että luovuttamaan ei lähdetä vaan teemme parhaamme ja haluamme kehittää nuoria pelaajia, Pesonen toteaa vakuuttavasti.

Pesonen myöntää haastattelussa useaan kertaan joukkueen realiteetit. Hän ei kuitenkaan mene piiloon niiden taakse, vaan löytää keinoja, jolla iisalmelaiset voivat pärjätä kovassa Kakkosen pohjoislohkossa. Pesonen mukaan menestyskeino tulee olemaan joukkueen yhtenäisyys ja tiivis puolustuspeli.

– Rehellisyyden nimissä annamme paljon tasoitusta lohkon kärkijoukkueille taidossa ja kokemuksessa. Yhtenäisyydellä ja sitoutumisella voimme kuitenkin kuroa materiaalieroa umpeen. Tavoitteena on saada yhtenäinen joukkue, joka tekee perusteellisesti töitä. Haluamme puolustaa tiiviisti, hyökkäyspeliä unohtamatta.

Vahva joukkuehenki on Pallo-Kerhon tavaramerkki jo useamman vuoden ajan.

– Muistan jo peliajoiltani, että PK on tunnettu yhtenäisenä joukkueena, jossa on hyvä joukkuehenki. Siihen pyrimme nytkin. Kaikilla pelaajilla tulee olla halua ja sydäntä olla sitoutunut yhteiseen tavoitteeseen, Pesonen painottaa.

Vahvuudet peräpäässä – hyökkäyspää on kapea

Juho Ruotsalainen

Pesonen näkee joukkueen vahvuudet nimenomaan alakerrassa. Pesonen mainitsee tyytyväisenä maalivahtikolmikon Ville Kosonen, Joonas Piipon, Matias Rissasen lisäksi puolustuslinjan.

– Näen, että puolustuslinja on jo Kakkosen tasoa. Haasteita riittää ylempänä, hyökkäyksessä materiaali on aika kapea.

PK:n ehdoton avainhyökkääjä Tuomas Halonen on vielä pitkään sivussa. Tällä hetkellä varsinaisia hyökkääjiä on kolme: Samu Vidgren, Teemu Leskinen ja Jarkko Venäläinen. Välivuoden paluun tekevä Anssi Lipponen pystyy myös pelaamaan kärjessä.

Hyökkäyspelissä Pesonen odottaa suojateiltaan aktiivisuutta.

– Haluamme, että pelaamme keskialueella tiivisti ja kun voitamme pallon, pystymme kääntämään pelin nopeasti, Pesonen linjaa.

Pelitavan omaksumista pienemmällä kentällä

Pesonen on ollut tyytyväinen joukkueen sitoutumiseen ja aktiivisuuteen harjoituksissa. Harjoituksissa on keskitytty viime aikoina peruskestävyyteen, jolla luodaan vahvat pohjat tulevaa kautta varten. Pesosen mukaan vauhtikestävyyteen siirrytään helmikuun puolella. Lauantaina on edessä ensimmäinen harjoituspeli Kajaanin Hakaa vastaan. Harjoitusottelut ovat tärkeitä pelitavan hiomista ajatellen.

– Neljän ensimmäisen pelin jälkeen olen tyytyväinen, jos joukkue on omaksunut pelisysteemiä ja tekee kentällä asioita, joita haluan. Tuloksilla ei ole niinkään merkitystä.

Pesonen näkee positiivisena, että PK pelaa ensimmäiset harjoituspelinsä pienessä Iisalmen jalkapallohallissa.

– Pienemmällä kentällä pelaajien välimatkat ovat lyhyemmät, joka mahdollistaa pelitavan paremman hiomisen. Neljän hallissa pelatun ottelun jälkeen olemme valmiimpia pelaaman isolla kentällä, kun olemme omaksuneet pelisysteemin perusteet pienellä kentällä.

Pesonen tavoitteena on kahdessa ensimmäisessä ottelussa antaa peliaikaa kaikille treenivahvuudessa mukana oleville pelaajille.  Joukkueen kokoonpanoon suuremman loven tekevät pitkäaikaispotilaat Juho Ruotsalainen ja Tuomas Halonen. Kaksikon paluuta kokoonpanoon odotetaan kuin kuuta nousevaa.

– On selvä, että Halosta ja Ruotsalaista ei voi Iisalmessa kukaan korvata.  Toivon, että molemmat tulevat kuntoon, he ovat todella tärkeitä pelaajia joukkueelle. Ruotsalaista odotan takaisin maalis- huhtikuun vaihteessa. Halosen paluu saattaa venyä kesäkuulle, Pesonen toteaa.

Ensimmäisestä harjoituspelistä on sivussa kaksikon lisäksi Samu Vidgren. Pesonen myöntää ajan olevan joukkueen puolella haastavista lähtökohdista huolimatta. Kakkosen kausi alkaa PK:n osalta alustavasti 27. huhtikuuta.

PK-37 Infopaketti

Kevään harjoitusottelut

25.1.2014 13:30 Iisalmen jalkapallohalli PK-37 – KAJHA
8.2.2014 13:30 Iisalmen jalkapallohalli PK-37 – SIPS
15.2.2014 13:30 Iisalmen jalkapallohalli PK-37 – SC KUFU-98
1.3.2014 13:30 Iisalmen jalkapallohalli PK-37 – AC Kajaani
15.3.2014 14:00 Urpola tk (Mikkeli) MP – PK-37
22.3.2014 18:00 Kipparihalli (Kokkola) GBK – PK-37
23.3.2014 11:00 Kipparihalli (Kokkola) KPV – PK-37
12.4.2014 14:00 Lippumäen tk (Kuopio) SC KUFU-98 – PK-37
21.4.2014 13:00 Kankaan liikuntapuisto PK-37 – FC YPA

Joukkueen kokoonpano 

Joukkueesta lähteneet: Ilmari Niskanen, Mika Lähderinne, Antti Åke, Erno Nissilä, Olli Valto, Jerry Nissinen, Jiri Nissinen, Marko Kivilä ja Teemu Tirkkonen.

Mainokset

Posted on tammikuu 22, 2014, in PK-37 and tagged , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: