KuPS Liigacupiin vielä rakennusvaiheessa

 IMG_5133

Pekonen haluaa löytää Omar Colleyn rinnalle johtavan topparin.

Kuopion Palloseura aloittaa Liigacupin FC Lahden vieraana lauantaina.  Keltamustien päävalmentaja Esa Pekonen myöntää, että joukkueen rakennus on vaiheessa verrattuna lohkon muihin kahteen joukkueeseen, FC Lahteen ja MyPaan.

– Lahti on hyvä mittari meille, he ovat monelta osin valmis ja vahva paketti. Liigacupissa tärkeää on joukkueen rakentaminen ja omaan pelaamiseen keskittyminen: pystymme testaamaan pelaajia ja ajamaan omia pelillisiä asioita sisään. Tavoitteena on mennä lohkosta jatkoon ja saada lisää pelejä liigajoukkueita vastaan ennen kauden alkua, Pekonen tiivistää.

Pekosella on selvä viesti Liigacupin avauksen pelillisistä tavoitteista.

– Puolustamiseen ja pelinavaamisen pitää saada järkeä. Se ei saa olla vain toivotaan toivotaan –osastoa.

Johtava toppari haussa

KuPSilla on tällä hetkellä 13 sopimusta ja uusia vahvistuksia haetaan koko ajan.  Testipelaajista Lahtea vastaan kentällä nähdään ainakin kanadalainen toppari Adam Straith. Pekonen uumoilee, että joukkueessa saattaa olla toinenkin testitoppari.  Straithin osalta Pekonen on odottavaisella kannalla.

– Treenien perusteella on jäänyt positiivinen kuva. Hän on oikeajalkainen toppari, joka on pelannut Saksan 2. ja 3. Bundesliigassa.

Pekonen korostaa, että tavoitteena on löytää Omar Colleyn rinnalle nimenomaan johtava toppari.

– Ennen kaikkea hänen pitää olla johtaja. Hänen pitää käyttää ääntä ja ohjata koko puolustuslinjan työskentelyä. Colleylla on paljon hyviä ominaisuuksia, mutta hän keskittyy enemmän omaan pelaamiseen. Johtavalta topparilta odotan, että hän pystyy hahmottamaan kokonaisuuden, Pekonen arvioi.

Pekonen nostaa hyväksi esimerkiksi 2010 kaudella KuPSissa pelanneen Olivier Risserin, jota hän pitää parhaana alaisuudessaan pelanneena topparina. Viimeisin tilannetieto on, että KuPS ei pysty vastaamaan Risserin palkkapyyntöön.  Risser on kuitenkin yksi vaihtoehto topparin tontille kuten ilman sopimusta MLS:ään jäänyt Tyler Ruthven.

Vahvistusta myös keskikentälle ja hyökkäykseen

Toinen oleellinen vahvistuksen kohde on keskikentän keskusta, sillä isoon roolin kaavailtu Jussi Kujala on pitkään sivussa. SJK:ta vastaan näyttöjä antaneen Yankuba Ceesayn testijakso sen sijaan päättyi.

– Meillä on keskikentän keskustaan hyviä nuoria pelaajia (Saku Savolainen, Jerry Voutilainen ja Aleksi Paananen.) Kaipaan keskikentälle myös tietyn tyyppisen johtavan pelaajan, joka tuo fyysisyyttä ja pystyy pitämään palloa.

Kolmas kartoitettu vahvistus on hyökkääjä.

– Haemme kärkeen Ilja Venäläisen tyyppistä, suhteellisen isokokoista kärkimiestä.

Lahtea vastaan KuPSista ovat varmuudella sivussa Jussi Kujala ja Ilmari Niskanen. Tuomas Rannankarin pelaaminen on epävarmaa.

KuPSin liigacupin ohjelma

01.02.2014 13.00 FC Lahti KuPS
07.02.2014 17.00 KuPS FC Lahti
14.02.2014 18.00 KuPS MYPA
01.03.2014 13.00 MYPA KuPS
Mainokset

Posted on tammikuu 30, 2014, in Kuopion Palloseura, Veikkausliiga and tagged , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: