Alakerran johtajan kotidebyytti edessä

 img_3106

Veikkausliigan maalivahtieliittiin kuuluvan Tomi Maanojan, 27, kiinnitys oli maltillisesti siirtomarkkinoilla esiintyneelle KuPSille elintärkeä palanen. Ulottuvalla maalivahdilla on tärkeä alakerran johtajan rooli nuoressa joukkueessa.

Itsevarmuudestaan tunnetun Maanoja vastaus roolin täyttämiseen tulee varmasti ja päättäväisesti.

– Aion ottaa sen. Pelinjohtaminen ja puolustuksen organisointi ovat suurimmat vahvuuteni.

KuPSin päävalmentaja Esa Pekonen vahvistaa, että on saanut Maanojalta treeneissä ja peleissä, mitä halusikin.

– Maanoja on tuonut selkeästi johtajuutta joukkueeseen. Hän pystyy hallitsemaan laajan alueen: hoitaa hyvin keskityspallot ja pystyy katkomaan hyvin selustaan tulevia palloja.

– Hilander pelasi hyvän kauden, mutta valinta oli selkeä kun Maanoja oli tarjolla. Nimenomaan johtajaominaisuuksien takia, Pekonen perustelee.

Kotidebyytin odotus

Huomenna Maanojalla on edessään kotidebyytti kuopiolaisyleisön edessä. Hän myöntää, että ensiesiintyminen saa aikaan positiivista virinää.

– Odotan kamppailua enemmän kuin normaalia ottelua. Onhan se mukava päästä katsomaan, millaista palautetta tulee, Maanoja toteaa.

Marraskuussa sopimuksen tehnyt Maanoja on viihtynyt KuPSissa mainiosti.

– Olen sopeutunut tosi hyvin, joukkueesta löytyy mukavia pelaajia pukukopissa.KuPSista ja Kuopiosta on hyvät fiilikset tähän asti.

Tärkein syy siirrolle Kuopioon oli perhe.

– KuPS tuntui parhaalta paketilta koko perheen näkökulmasta, Maanoja perustelee.

Viime kaudella Maanoja voitti RoPS-paidassa Suomen cupin. Hän uskoo menestykseen myös tulevalla kaudella.

– Olen aika varma, että saamme hyvän joukkueen kasaan. Tällä hetkellä meillä on jo hyvä ykkösnyrkki, mutta joukkueeseen kaivataan lisää leveyttä. Futis on siitä hyvä laji, että joukkue ratkaisee. Menestyksen kannalta on tärkeää, miten onnistumme joukkueena.

Yhteistyö vielä rakennusvaiheessa

Maanojan alku KuPS-paidassa on ollut haastava, sillä joukkueen rakennus on vielä kesken. Puolustuslinjan vaihtuminen joka peliin on vaikeuttanut maalivahdin ja puolustuksen yhteistyötä.

– Se on ollut suurin haaste. Olen tasan yhtä hyvä kuin puolustuslinja. Yhteistyön löytyminen on menestyksen kannalta tärkeää.

Hyvä esimerkki koko joukkueen ja maalivahdin välisestä yhteistyöstä on viime kaudelta. Heinäkuussa Maanoja ei päästänyt RoPS-maalilla kertakaan palloa selkänsä taakse, ja hänet valittiin Veikkausliigan kuukauden pelaajaksi.

– Puolustuksemme oli loistava. Henkilökohtaisesta tunnustuksesta kunnia kuului koko joukkueelle. Koko joukkueen onnistunut puolustuspeli tekee homman helpommaksi ja yksinkertaisemmaksi. Se on mahdollista myös KuPSissa, Maanoja uskoo.

Suoritusvarmuus tavoitteena

Maanoja on pelannut KuPS-maalilla kolme peliä. Hänen mielestään 0-2 vierasvoitto Lahdesta oli selkeä parannus kahdesta aiemmasta harjoituspelistä.

– Edellisen ottelun jälkeen (tappio SJK:lle 4-0) olihan se yllätys, miten kypsästi pelasimme. Puolustimme tasapainoisesti, joka mahdollisti myös hyvän hyökkäyspelin. Meillä oli hyvä kontrolli keskikentällä. Ne olivat avain kolmeen pisteeseen.

– Huomenna meillä on haasteena pitää sama taso yllä. Uskon, että Lahti parantaa ja ottelusta tulee vaikeampi.

Maanoja on tyytyväinen esityksiinsä tähän mennessä, vaikka löytää toki parannettavaa. Tärkeäksi henkilökohtaiseksi tavoitteeksi nousee suoritusvarmuus.

– Koen, että perustekemiseni on tällä hetkellä korkealla tasolla, ja pyrin pitämään oman tasoni siellä koko kauden.

Mainokset

Posted on helmikuu 6, 2014, in Kuopion Palloseura, Veikkausliiga and tagged , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: