Tasapainoinen kokonaisuus KuPSin tavoitteena

_full

Kuopion Palloseura kohtaa Liigacupin kotiavauksessaan FC Lahden, jonka se kaatoi viime viikonloppuna vieraissa 0-2. KuPSin päävalmentaja Esa Pekonen painottaa omalta joukkueeltaan tasapainoista pelaamista myös kotiottelussa.

– Tavoitteena on tasapainoinen kokonaisuus. Haluan, että pystymme hyökkäämään ja puolustamaan tasapainoisesti, Pekonen toteaa.

Pekonen oli tyytyväinen joukkueiden ensimmäisen kohtaamiseen viime lauantaina.

– Ensimmäinen puoliaika oli todella tasapainoinen, ja hallitsimme keskikenttää. Toisella Lahti piti enemmän palloa, mutta peli oli meidän hallussa. Mielestäni loimme toisella jaksollakin enemmän vaarallisia maalipaikkoja. Meille avautui lopussa hyviä paikkoja kun Lahti haki maalia riskillä. Viimeistely olisi voinut vielä tehokkaampaa, Pekonen kertoo.

Pekonen ennakoi kotiottelun pelin kuvasta toisen puoliajan kaltaista.

– Uskon, että Lahti tulee pitämään enemmän palloa. Heillä on kokeneempi ja tietyllä tavalla fyysisempi joukkue. Meidän tavoitteena on puolustaa kurinalaisesti ja iskeä terävästi vastaan kun paikka tulee.

Tärkeäksi elementiksi Pekonen nostaa ensimmäisessä kohtaamisessa hyvin toimineet suunnanmuutokset.

– Vieraissa suunnanmuutokset sekä pallon menetyksen että pallon riistämisen jälkeen toimivat hyvin. 0-2 maali oli hyvä esimerkki puhtaasta vastahyökkäyksestä, Pekonen mainitsee.

Testipelaajia Nigeriasta

KuPSin joukkueen rakennus on vielä vaiheessa. Haussa ovat toppari, keskikentän pohjan pelaaja ja hyökkääjä. Perjantain kotipeliin ei ole luvassa testipelaajia. Tulevaisuudessa on, sillä Pekonen odottaa Nigeriasta kolmea nuorta pelaajaa testiin.

– Paperit ovat vetämässä. He ovat tavallaan oma projektinsa. Toppariksi ja keskikentän pohjalla haemme kokeneempia ja valmiimpia pelaajia, Pekonen toteaa.

KuPSilla on kasassa 14 pelaajasopimusta kun viime kaudella debytoinut Juuso Korhonen, 19, teki yksivuotisen pelaajasopimuksen. Niin topparina kuin laitapakkina pelaava Korhonen on satsaus tulevaisuuteen.

– Korhonen on kehittynyt hyvin talven aikana. Hänellä fyysisesti ja taidollisesti riittävät ominaisuudet. Eniten tekemistä on pelin lukemisen ja rauhallisuuden kanssa.

KuPSin kokoonpanossa sivussa ovat varmuudella loukkaantuneet Ilmari Niskanen ja Jussi Kujala. Tuomas Rannankari puolestaan palaa kokoonpanoon. KuFu-pelaajista mukana jatkavat laitapelaaja Jani Mahanen ja toppari Joonas Ojantie.

Mainokset

Posted on helmikuu 6, 2014, in Kuopion Palloseura, Veikkausliiga and tagged , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: