Organisoitu puolustuspelaaminen kotiavauksen ilonaihe

IMG_7545

Vielä rakennusvaiheessa olevan Kuopion Palloseuran Liigacup-taival on käynnistynyt mainiosti. KuPS johtaa omaa lohkoaan kahden pelin jälkeen. Liigacupin kotiavauksessa keltapaidat nollasivat nimekkään FC Lahden toistamiseen, nyt 0-0 tasapelillä. Vierasottelun 0-2 voiton jatkoksi ei nähty maaleja, sen sijaan KuPS tarjosi kotiyleisölleen suurimpana ilonaiheena organisoitua puolustuspelaamista.

– Puolustamiseen olen erityisen tyytyväinen. Peli ei ollut yhtä hyvä kuin Lahdessa, vaikka oli meillä muutama maalipaikkakin. 0-0 on ansaittu lopputulos, KuPSin päävalmentaja Esa Pekonen tiivisti.

FC Lahden iltapuhde oli kokonaisuudessaan tuskainen.

– En ole esitykseen erityisen tyytyväinen, esitys oli parempi kuin edellisessä kohtaamisessa,  FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas summasi.

Korkeakunnas mielestä KuPSin onnistunut pelaaminen oli yksi syy vieraiden vaisuuteen.

– KuPS oli sitoutunut joukkue, joka puolusti todella hyvin. Meillä oli toisella jaksolla parin kymmenen minuutin etsikkoaika, mutta emme onnistuneet löytämään keinoja puolustuksen murtamiseen, Korkeakunnas myönsi.

Reagointi puolustussuuntaan sujui – hyökkäyksiin jäi petrattavaa

Parasta KuPSin pelissä oli organisoitu puolustuspelaaminen. Kaikesta oleellisemman kertoo, että Tomi Maanojan ei tarvinnut tehdä yhtään kunnon torjuntaa. Reagointi puolustussuuntaan pallon menetyksen jälkeen toimi mainiosti. KuPS pystyi vähintään peittämään Lahden nopeat hyökkäykset, ja ryhmittämään pakan nopeasti pallon alle. Tiiviin puolustuspakan murtamiseen vieraat eivät löytäneet keinoja. Lahden vaarallisin tilanne nähtiin ensimmäisen jakson lopussa kun Mikko Hauhian laukaus boksin ulkopuolelta pysähtyi maalikehikkoon.

Lahti luotti ottelussa enemmän pallonhallintaan. Vaarallisemmat paikat loi kuitenkin KuPS. Isäntien paras paikka tarjoutui vaihdosta sisään tulleelle Ali Al-Musawille, joka sai haltuunsa Markus Joenmäen harhasyötön. Henrik Moisander Lahden maalilla kuitenkin pysäytti hyökkääjän terävän laukauksen yläkulmasta.

Pekosen mielestä suunnanmuutoksissa hyökkäyssuuntaan jäi parantamisen varaa.

– Vierasottelussa pääsimme iskemään hyvin keskeltä heti pallon menetyksen jälkeen. Nyt paikat rakentuivat enemmän laitapelin kautta. Erityisesti vasemmalta laidalta Miikka Ilon ja Tuomas Rannankarin kautta pystyimme toimittamaan palloja maalille, Pekonen ynnäsi.

 Onnistumisia laajalta rintamalta

IMG_7847

Kotijoukkueesta on helppo nimetä onnistujia junioreista aina kokeneempaan osastoon. Yksi pirteimmistä yllättäjistä oli topparina pelannut Joonas Ojantie. KuFu- pelaaja Ojantie tuli polvensa loukanneen Juuso Korhosen tilalle, ja esiintyi ensi minuuteista lähtien eleettömän varmasti. Varman pelinavaamisen lisäksi Ojantie hoiteli hyvin myös kaksinkamppailut.

Kamppailun jälkeen Pekonen nosti esiin myös Maanojan ja Omar Colleyn roolin alakerran johtajina sekä Jerry Voutilaisen ja Saku Savolaisen arvokkaan työn keskikentällä vastustajan pelinrakentelun tukahduttamiseksi. Valmentajan kehut sai myös Joel Vartiainen, joka on sopeutunut oikean laitapakin tontille.

– Vartiainen pelasi nyt kolmannen pelinsä laitapakkina. Hän on fyysisesti todella hyvä.

Vahvistuksia luvassa

Ottelun perusteella KuPS vaikutti valmiimmalta joukkueelta. Puolustuspelaaminen oli organisoidumpaa ja myös hyökkäyspelistä löytyi selkeitä hyökkäysmalleja. Lahden osalta pelinrakentelu oli hyvin ongelmallista, joukkueelta loppuivat aseet viimeistään viimeisellä hyökkäyskolmanneksella. Korkeakunnas ei ole huolissaan joukkueen esityksistä.

– Jos positiivista hakee, jatkopaikka lohkossa on vielä omissa käsissä. On turha tehdä vielä suuria johtopäätöksiä. On tärkeää, että olemme pystyneet treenaamaan hyvin ja terveellä miehistöllä. Se ei ole vielä näkynyt peleissä, Korkeakunnas totesi.

Korkeakunnaksen mukaan joukkueeseen on luvassa vielä vahvistuksia.

– Vahvistuksia tulee 2-3. Hirveästi ei ole maaleja tehty, joten hyökkäyspäähän haetaan vahvistuksia kuten myös puolustajaa, Korkeakunnas arvioi.

KuPSin osalta uusia testipelaajia saatetaan nähdä jo ensi viikolla. Seuran toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen kertoo, että seura on sopinut testistä yhden keskikenttäpelaajan kanssa.

– Tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä on toppari, sen jälkeen Jussi Kujalan korvaaja keskikentälle ja hyökkääjä.  Keskikentälle haemme fyysisempää pelaajaa, joka pystyy riistämään palloja ja laittamaan pallot nopeasti omille, Heiskanen kertoo.

Ottelun tilastot

KuPS – FC Lahti 0-0 (0-0) Liigacup Kuopio-halli

Kokoonpanot

KuPS 4-2-3-1: Tomi Maanoja – Tuomas Rannankari, Omar Colley, Juuso Korhonen (Joonas Ojantie 10), Joel Vartiainen – Saku Savolainen, Jerry Voutilainen (Ali- Al Musawi 71) – Miikka Ilo, Aleksi Paananen (Peetu Pöyhönen 65), Jani Mahanen v – Ats Purje (Aatu Laatikainen 90)

FC Lahti 4-3-3: Henrik Moisander – Mikko Hauhia, Markus Joenmäki, Jani Tanska, Henri Toivomäki – Eero Korte, Pyry Kärkkäinen, Matti Klinga – Drilon Shala (Mikael Salimäki 83), Rafael (Loorents Hertsi 46), Tuco

Erotuomari: Jari Järvinen

Yleisöä: 880

Mainokset

Posted on helmikuu 7, 2014, in Kuopion Palloseura, Veikkausliiga and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: