AC Kajaani ratkaisi erikoistilanteesta

AC Kajaani haki 0-1 vierasvoiton Iisalmen Pallo Kerho 37:sta kahden Kakkosen pohjoislohkon joukkueen välisessä harjoitusottelussa. Kajaanilaiset tekivät voittomaalin ottelun loppupuoliskolla pitkän rajaheiton jälkitilanteesta. PK:n puolustus hävisi ensimmäisen ilmataistelun ja vapaaksi takatolpalle unohtunut Michael Nzekwe sai siirtää pallon maalin.

PK:n päävalmentaja Mika Pesonen totesi osuman olleen selkeä puolustuksen virhe. Pesosen mielestä joukkueesta löytyi useita onnistujia. Kovimmat kehut sai koko joukkueen asenne.

– Yleisilme oli erittäin hyvä ensimmäisen puoliajan ja toisesta puoliajasta viisitoista minuuttia. Joukkueelta löytyi sitä tunnetta ja taistelua, jota olen painottanut. Loppua kohden virta alkoi loppua, Pesonen summasi.

Maalipaikat tiukassa

Pelin luonteelle kuvaavaa oli, että maalitilanne oli ottelun ainoa laadukas maalipaikka. Joukkueet pelasivat hyvin tiiviinä pakkana puolustussuuntaan. Hyökkäyspelissä kummallekin jäi rutkasti parannettavaa. Kumpikaan ei löytänyt keinoja murtautumiseen boksin sisälle tai hyville maalintekopaikoille. Murtavat syötöt ja ajoitukset viimeisellä hyökkäyskolmanneksella eivät napsuneet kohdilleen.

PK:n esitys oli ehjä ensimmäisen puoliajan ja toisen jakson alun ajan. Joukkueen kenttäryhmitys pysyi tiiviinä, ja joukkue pääsi hyviin pallonriistoihin keskikentällä. Mitä pidemmälle ottelu meni, sitä paremmin keskikentän kontrolli siirtyi vieraille. Vaihdot ja väsymys painoivat vaakakupin Kajaanille, joille avautui etäisyyksien kasvaessa enemmän pelitilaa.

PK:n maalitilanteet jäivät AC Kajaanin tavoin vähiin. Vaarallisin tilanne oli Jani Vidgrenin hyvä kierteinen vapaapotku avausjakson lopulla. Iisalmelaisten toinen hyvä tilanne rakentui laitapelaamisen kautta toisen jakson alkuun. Olli Huttunen pääsi laukomaan kohti etukulmaa hyvän haastamisen jälkeen, mutta kajaanilaisten maalivahti torjui kudin.

Uudet haasteet isommalla kentällä

PK on pelannut nyt neljä harjoitusottelua saldolla: kaksi voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio. Ensi sunnuntaina on luvassa ensimmäinen kilpailuottelu. Testi on tähän mennessä kovin, kun Ykkösessä pelaava JJK tulee vastaan Suomen cupin kolmannella kierroksella. Pesonen myöntää, että joukkueella on vielä paljon tekemistä ennen kauden alkua. JJK-ottelu on myös ensimmäinen peli, jonka PK pelaa täysimittaisella kentällä.

– Lähdemme cupin otteluun selkeästi kiusaajan roolissa.  JJK on vielä kovempi vastustaja kuin AC Kajaani tänään, joka oli meille kauden ensimmäinen todellinen mittari.  Siirtyminen isommalle kentälle tulee olemaan haaste kun etäisyydet kasvavat.

– Ottelut ovat tärkeitä, mutta painopiste on harjoittelussa. Harjoittelu painottuu enemmän vauhtikestävyyteen.  Tämä ottelu osoitti, että myös  peruskestävyyttä tarvitaan lisää, että jaksamme paremmin loppuun saakka, Pesonen painotti.

Pesonen myöntää, että hänelle on hahmottunut ajatus ykkösavauskokoonpanosta. Hän korostaa, että ykkösnyrkin terveenä pysyminen on PK:n menestyksen kannalta erittäin tärkeää. Harjoituspeleissä on nähty paljon kokeiluja pelaajien kuin pelipaikkojen osalta. Kajaani-ottelussakin pelaajia nähtiin eri pelipaikoilla, mihin on aiemmin totuttu. Muun muassa tavallisesti hyökkäävänä keskikenttäpelaajana viihtyvä Olli Huttunen pelasi oikeana puolustajana.

PK37 – AC Kajaani 0-1 (0-0)

Maali: Michael Nzekwe

PK37:n avaus (4-2-3-1) ottelun alussa: Ville Kosonen – Antti Lappalainen, Jani Vidgren, Miika Ekmark, Olli Huttunen – Janne Rissanen, Matias Mähönen – Jarkko Venäläinen, Anssi Lipponen, Teemu Leskinen – Samu Vidgren

PK37:n avaus (4-2-3-1) toisen jakson alussa ja vaihdot: Ville Kosonen – Antti Lappalainen, Joel Hyvönen, Miika Ekmark, Olli Huttunen (Juuso Heinonen 52) – Janne Rissanen, Jani Vidgren – Jarkko Venäläinen, Anssi Lipponen, Niklas Aminoff (Simo Kokkonen 60) – Teemu Leskinen (Matias Mähönen 75)

Mainokset

Posted on maaliskuu 1, 2014, in PK-37 and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: