Katsaus PK-37:n avainpelaajiin – kokeneiden esimerkki korostuu

PK-37

Iisalmen Pallo-Kerhon joukkue on huomattavasti viime vuotta nuorempi ja kokemattomampi. PK:n johtavien pelaajien rungon muodostavat kokeneet luottopelaajat. Näiltä pelaajilta odotetaan johtajuutta ja esimerkkiä nuoremmille. Erityisesti se korostuu vaikeilla hetkillä.

”Kokeneilta pelaajilta odotan henkistä kypsyyttä erityisesti tappion hetkillä”,  päävalmentaja Mika Pesonen.

 

Ville Kosonen #31 –  Alakerran äänekäs johtaja ja loistava lähitorjuja

Ville Kosonen

Ville Kosonen on ollut iisalmelaisten luottoveskari usean vuoden ajan. Kososen suurimmat vahvuudet ovat puolustuksen organisointi ja lähitorjunnat. Kososen rooli PK:n tolppien välissä korostuu tulevalla kaudella.

– Olen pystynyt pelaamaan viime kaudet hyvällä tasolla ja se on tavoitteena myös alkavalla kaudella. Puolustuspelimme on toiminut hyvin, tarvittaessa minun täytyy pystyä pitämään joukkuetta pystyssä. Haluan osoittaa johtajuutta niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Emme lähde nöyristelemään yhtään joukkuetta vastaan.

Jani Vidgren #29 – Pelaajavalmentaja vetää tilanteet loppuun saakka

Jani Vidgren

Iisalmelaisyleisön kovasti rakastama kulttipelaaja on ottanut isompaa vastuuta kaudelle. Vidgren on toiminut Pesosen kakkosvalmentajana ja vetänyt osan harjoituksista joukkueelle. Tilanteet loppuun asti pelaava ”Zlatan” nähdään pääsääntöisesti topparin tontilla. Vidgrenillä on selvät tavoitteet kaudesta:

– Henkilökohtaisesti haluan auttaa pelillisesti joukkuetta mahdollisimman paljon. Joukkueena tavoitteena on säilyttää sarjapaikka, siihen vaaditaan noin kolmekymmentä pistettä. Lohkossa on mielestäni kahtia jakoa, kaikilla joukkueilla ei ole varaa satsata yhtä paljon kuin PS Kemillä.

Juho Ruotsalainen #27  – Luottotoppari ja vaativa esimerkkijohtaja

Juho Ruotsalainen

Joukkueen kippari Juho Ruotsalainen on arvostettu kaikkensa antava joukkuepelaaja. Ruotsalainen vaatii paljon niin itseltään kuin muilta. ”Ruotsi” on isossa roolissa puolustuslinjassa toppariparinsa Vidgrenin kanssa.

– Meillä ei ole Vidgrenin kanssa mitään erikoista roolijakoa. Tunnemme toisemme hyvin, joten pyrimme tekemään asiat yhteistyössä. Puolustuspelimme on toiminut hyvin, joukkue ryhmittyy hyvin puolustukseen. Suurin kehitysaskel on, että pystyisimme riistämään pallon ylempänä. Sitä kautta pääsisimme paremmin myös maalipaikoille. Lähdemme täysillä varmistamaan sarjapaikan.

Anssi Lipponen #22 – Älykäs ja taitava pelin rauhoittaja

Anssi Lipponen

Välivuoden pitänyt Anssi Lipponen on tehnyt vahvan paluun joukkueeseen. Lipposen taito ja pallon suojaamiskyky korostuu PK:n taktiikassa. Harjoituskaudella Lipponen on pelannut eniten keskikentän keskustassa. Joukkueen vanhin pelaaja on valmis ottamaan johtavan pelaajan roolia:

– Kaudesta on tulossa haastava, meillä on koossa nuori joukkue. On tärkeää, että joukkueen kokeneet pelaajat pysyvät terveenä. Haluan saada nuoria kehitettyä. Pyrin ohjaamaan nuorten pelaajien liikkumista kentällä ja sanomaan myös, millaisia ratkaisuja toivoisin. Hyökkäyspeliin kaipaamme lisää aktiivisuutta. Pelaajien pitää liikkua paremmin pelattavaksi.

Tuomas Halonen #20 – Joukkueen selkeä ykköshyökkääjä

Tuomas Halonen 2

PK:n viime kauden paras maalintekijä Tuomas Halonen on toipunut lupaavasti pahasta polvivammasta. Halonen on parhaassa iskussaan Kakkosen parhaita hyökkääjiä. Halonen osaa maalinteon lisäksi myös tehdä hyvin tilaa joukkuekavereille. Hyökkääjän paluu pelikentille on vielä avoin.

– Lääkärin mukaan polvi alkaa olla hyvässä kunnossa. Olen ollut sivussa lokakuusta saakka, joten odotan kovalla innolla paluuta. Vakuutusyhtiön kielto ulottuu tällä hetkellä kesäkuulle. Pelimme on kehittynyt harjoituskauden edetessä. Uskon vahvasti siihen, että PK säilyttää sarjapaikkansa.

 

 

 

Mainokset

Posted on huhtikuu 24, 2014, in PK-37 and tagged , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: