”Sarjapaikan säilyttäminen vaatii yhtenäistä joukkuepelaamista.”

Mika Pesonen

PK-37:n päävalmentaja Mika Pesonen Vartaloharhatuksen tentissä.

Tämä on ensimmäinen kautesi päävalmentajana. Miten mielestäni olet onnistunut tähän mennessä?

Mielestäni olen tehnyt parhaani näistä lähtökohdista. Korostan valmennuksessa, että yhteinen tekemisemme taso on tärkeää. Odotan joukkueelta henkistä kypsyyttä erityisesti kokeneilta pelaajilta. Heidän pitää näyttää esimerkkiä sekä kentällä että sen ulkopuolella.

Mikä on ollut suurin haasteesi päävalmentajana ?

Olen tyytyväinen suurimman osan harjoitteluun, mutta tiettyjen pelaajien pitäisi pystyä harjoittelemaan kovemmin. On selvää, että ilman hyvää harjoittelua, ei synny tuloksia. B-junioreista ja reserveistä tulleet pelaajat eivät ole tottuneet harjoittelemaan näin kovaa ja useasti. Se on ollut myös selvä haaste.

Olet painottanut alusta alkaen joukkueen yhtenäistä pelaamista. Millä tasolla se on nyt?

Yhtenäinen pelaamisemme näytti talvella jo todella hyvälle. Pelitapa toimi hyvin pienessä hallissa. KuFu-tappio oli selkeä aallonpohja, FC YPA-pelissä yhtenäisyys oli selkeästi parempi. Siinä riittää kuitenkin kehitettävää. Annoin pelaajille esimerkin, miten Chelsea puolusti Atletico Madridia vastaan: sivuvaparissa kymmenen Chelsean pelaajaa oli laskeutunut omaan boksiin puolustamaan. Haluan joukkueeltani samanlaista uhrautumista ja loppuun asti pelaamista. Puolustaminen on todella tärkeässä roolissa, mutta en ole unohtanut hyökkäyspeliä. Pitää myös muistaa, millainen on pelaajamateriaalimme, ja millaisia pelaajatyyppejä meillä on. Pelaisimme varmasti hyökkäysvoittoisemmin, jos  meillä olisi erilainen materiaali.

Kuinka paljon kaipaat ykköshyökkääjä Tuomas Halosta takaisin pelikentille ?

Kukapa ei kaipaisi. Odotan Halosen paluuta kovasti. Halonen on selkeä vahvistus. Tärkein asia on, että ”Tume” on meidän paras maalintekijä.

Ketkä ovat tehneet suurimman vaikutuksen harjoituskaudella ?

Anssi Lipponen ja Olli Huttunen. Lipponen on välivuoden jälkeen harjoitellut hyvin ja tehnyt vahvan paluun. Lipponen on meille tärkeä pelaaja, joka pystyy pitämään palloa ylhäällä kuten myös Huttunen. Huttunen ei ole saanut aiemmin isoa vastuuta, nyt hän saa ison roolin. Uskon, että Huttunen olisi vieläkin parempi, jos vierellä pelaisi oikein huippuprofiilipelaaja. Nuorista Antti Lappalainen ja Jarkko Venäläinen ovat pelanneet paljon.

Joukkueen tavoitteena on säilyttää sarjapaikka. Mitä se vaatii?

Sarjapaikan säilyttäminen vaatii henkistä vahvuutta, yhtenäistä joukkuepelaamista ja joukkueen pysymistä ehjänä. Meidän materiaali on melko kapea ja varsinkin kokematon. Ykkösnyrkillä pystymme haastamaan, mutta edelleen tiukan puolustamisen kautta.

PK:n tärkeä tavoite on myös parantaa jatkumoa juniorijoukkueista edustusjoukkueeseen. Mille tilanne näyttää tulevaisuutta ajatellen ?

Iisalmen ongelma on, ettei täällä ole tarpeeksi koulutus- ja työpaikkoja. Tilanne oli aiemmin parempi sen suhteen. Junioripuoli on hyvällä mallilla kun katsoo tulevaisuuteen. Viiden vuoden päästä on tulossa tosi lahjakkaita pelaajia, talenttipuolelta. Seuraavat vuodet ovat PK:n osalta vaikeita, sillä juniorituotanto ei ole entisellä mallillaan. Jokaisen ihmisen Iisalmessa pitää tajuta, että laatua ei saa halvalla. Seuratoiminta tarvitsee rahaa, jotta pystytään pyörittämään laadukasta toimintaa. Juniorivalmentajien pitäisi saada sellainen korvaus, että se olisi houkutteleva. Junioritoiminta ja iisalmelaisista nuorista huolehtiminen ovat tärkeä asia tulevaisuudessa.

Onko joukkueeseen tulossa vielä vahvistuksia ?

Vahvistuksia ei ole ikinä suljettu pois. Täytyy muistaa, että hankinnan täytyy vahvistaa selkeästi joukkuettamme. Lähtökohtaisesti haluamme pelaajaa keskikentälle. Olen jutellut eri pelaajien kanssa, mutta vahvistuksia ei ole luvassa ainakaan aivan sarjan alussa. Pelaajan tulee olla myös hinta-laatusuhteeltaan seuralle sopiva. Emme aio mässäillä rahalla vaan pelaajalla on oltava halu tulla meille.

 Kuinka kovana pidät Kakkosen pohjoislohkoa, ketkä ovat ennakkosuosikit ?

Lohko on pirun kova. Joukkueetkin, jotka eivät ole olleet kovin korkealla Suomen jalkapallokartalla ovat tehneet aika rajuja satsauksia. PS Kemi on isoin suosikki, joukkue on todella kova. Riveissä on useita ulkomaalaisia vahvistuksia ja pelaajia, jotka ovat pelanneet Veikkausliigaa viime vuosina. AC Kajaani sai todella hyvän valmentajan Jarmo Korhosesta. Materiaali on kova, jos Korhonen saa Kajaanin pelaamaan joukkueena. OPS:sta ei tiedä ikinä. Nykyisellä joukkueella se ei pärjää Kemille, mutta sinne voi tulla kesken kauden kovia vahvistuksia. Lohkossa ei ole heikkoja joukkueita.

 

 

Mainokset

Posted on huhtikuu 24, 2014, in PK-37 and tagged , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: