KuPSille henkisesti vapauttava avausvoitto

_MG_4780

Vapautuneisuutta on helppo aistia joka puolelta Keskuskenttää. Kuopion Palloseura on napannut kuudennessa pelissään avausvoiton Veikkausliigassa. Taiston tauottua KuPSin pelaajat yhtyvät rytmikkäisiin hei-huutoihin ringissä. Pelaajien hymyt ovat herkässä myös kiittäessä kannattajia. Osa yleisöstä on jäänyt kiittämään joukkuetta seisaaltaan. He ovat tyytyväisiä näkemästään. RoPS kaatuu vähän maalipaikkoja tarjonneessa pelissä 1-0. Kolme pistettä ovat ne, jotka merkitsevät. KuPSin kannalta voittoa voi korostaa ennen kaikkea henkisesti vapauttavana.

Marko Rajamäen aloitus KuPSin päävalmentajana on ollut vahva, kahdesta pelistä neljä pistettä. Sitä ennen KuPS oli hävinnyt kaikki neljä peliään Veikkausliigassa. Rajamäelle ensimmäinen tavoite on kääntää kurssi tuloksellisesti. Sillä osin suunta on vahvasti ylöspäin: voiton myötä KuPS jätti jumbopaikalle hyvästit.

Kotidebyytissään Rajamäki eläytyi tuttuun tyylinsä vahvasti pelille. Rajamäki ohjasi innokkaasti joukkuettaan ja heitti hauskaa kommenttia välillä myös tuomareiden suuntaan. Parhaimmillaan kädet kävivät yhtä tiuhaan tahtiin kuin suurta orkesteria johtavalla kapellimestarilla. Sama energia ja vahva näyttämisen halu näkyy myös kentällä. KuPSin pelaajien itseluottamus on nyt oikealla tasolla. Keltapaidat uskaltavat pelata taas rohkeasti, omiin vahvuuksiinsa luottaen. Eikä pelaajien pää painu epäonnistumisen jälkeen. Parantuneiden tulosten ohella KuPS on kentällä huomattavasti ryhdikkäämpi. Siitä tuloksena oli Veikkausliiga-kauden ensimmäinen nollapeli.

Toimiva pelisuunnitelma

Rajamäki aloitti lehdistötilaisuuden letkeästi puujalkavitsillä kysyttäessä avausvoitosta Kuopiossa.

– Ei tämä ollut minulle ensimmäinen voitto täällä. Olen voittanut täällä ennenkin, Rajamäki letkautti.

Puhuttaessa itse pelistä, Rajamäestä jakoi kiitosta joukkueelle.

– Ensimmäisellä puoliajalla onnistuimme noudattamaan hyvin pelisuunnitelmaamme. Puolustussuuntaan tavoitteena oli ottaa Antti Okkonen pelistä pois. Jos hän pääsee laittamaan palloa läheltä pystyyn, RoPS on todella vaarallinen joukkue. RoPS joutui nyt laittamaan enemmän palloja toppareilta suoraan kärkeen, ja meidän toppareiden piti pystyä painimaan niistä palloista.

– Hyökkäyssuuntaan meillä oli ajatusta pelata. Joskus tuli menetyksiä, mutta se on ihan ok tässä vaiheessa. Tärkeää on, että meillä on ideaa pelata.

Rajamäki totesi, että hyökkäyspeliä painotettiin toiselle jaksolle enemmän vasemman laidalla vahvasti pelanneen Ats Purjeen kautta. Rajamäen mukaan se oli onnistunut siirto. Paljon erikoistilannemaaleja päästänyt KuPS teki ottelun ainokaisen kulmapotkusta. Ottelun selkeä ykköshahmo Omar Colley ohjasi voimalla Miikka Ilon keskityksen takatolpalta maalin kattoon. Muuten laadukkaat maalipaikat olivat ottelussa kortilla.

RoPS sai lopussa hyvän paineen KuPS päätyyn ilman tulosta.

– Ei ollut tarkoitus, että joukkue joutui noin puolustusasemiin. Jalkapallossa monesti menee niin, että johdossa oleva joukkue ottaa vastaan ja häviöllä oleva hyökkää riskillä. RoPS nosti pelaajia enemmän ylöspäin.

”Laitoimme itsemme likoon”

RoPSin päävalmentaja Juha Malinen oli pettynyt tappioon. Aluksi hän jakoi tunnustusta KuPSille.

– Selkeästi KuPSissa on nyt yhteen puhaltamisen henki. KuPS on selkeästi tulossa ja ottanut askelia oikeaan suuntaan, Malinen arvioi.

Tappiosta huolimatta Malinen oli tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen.

– Tulos on ehdottomasti suuri pettymys, mutta laitoimme itsemme likoon kunnolla. Vaikka meiltä kannettiin kaksi pelaajaa paareilla ulos, joukkueen taisteluilme pysyi hyvänä. Olimme hyvä jalkapallojoukkue molempiin suuntiin, Malinen totesi.

– Pelimme on mennyt koko ajan parempaan suuntaan. Jos pystymme pelaamaan samanlaisella peli-ilmeellä kuin tänään, ei ole mitään hätää. Pisteitä tulee aivan varmasti, Malinen uskoo.

Ottelun tilastot

KuPS – RoPS 1-0 (0-0) Veikkausliigan 6.kierros

Maalit

1-0 Omar Colley 65 (Miikka Ilo)

Kokoonpanot

KuPS 4-2-3-1: Tomi Maanoja – Tuomas Rannankari, Omar Colley, Toni Markic, Joel Vartiainen (Jani Mahanen 85) – Ebrima Sohna, Aleksi Paananen – Ats Purje, Admir Catovic (Joonas Ojantie 90), Saku Savolainen (Tero Taipale 82) – Miikka Ilo

RoPS 4-2-3-1: Saku-Pekka Sahlgren – Juuso Majava (Lassi Nurmos 35), Faith Obilor, Ndukaku Alison, Antti Peura (Emenike Mbachu 74) – Mika Mäkitalo, Antti Okkonen v – Petteri Pennanen (Olli Pöyliö 45), Ville Saxman, Nicholas Otaru – Mika Lahtinen v

Yleisöä: 1768

Ottelun tuomari: Miikka Lähdesmäki

 

Mainokset

Posted on Touko 8, 2014, in Kuopion Palloseura, Veikkausliiga and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: