Kotiavauksesta ei tullut pisteitä

_MG_5101

Taisteluilme kohdillaan – Juho Ruotsalainen pelasti monta tilannetta viime hetken liuillaan.

Kova yritys ei riittänyt, AC Kajaanin tähtinippu haki pisteet PK:lta.

Iisalmen Pallo-Kerho 37:n kotiavaus päättyi 0–2 tappioon AC Kajaanille. Kakkosen pohjoislohkon suurimpiin ennakkosuosikkeihin kuuluvat kajaanilaiset ansaitsivat kauden kolmannen voittonsa. PK:n kausi on puolestaan käynnistynyt kolmella tappiolla. Esityksessä paljon taitavampaa vastustajaa vastaan oli kuitenkin positiivista PK:n näkökulmasta.

Päävalmentaja Mika Pesonen oli syystäkin tyytyväinen joukkueen yritteliääseen peli-ilmeeseen.

– Aika tyhjä olo. Ei pelaajia voi yrityksen puutteesta syyttää. Kyllä he laittoivat jälleen kaiken likoon, mutta se ei vain ihan riitä, Pesonen totesi.

Pesosta kismitti AC Kajaanin avausmaali, joka syntyi aivan avausjakson loppuun. Ottelun molemmat maalit tehnyt Samsonia Kakhaber sai puskea vapaasti irtopallon verkkoon. Sitä ennen PK:n tiivis puolustuspelaaminen oli pystynyt pitämään kajaanilaiset hyvin maalipaikoilta pois.

– Se oli taktinen ja keskittymisvirhe. Pelaajat nukkuivat siinä rajaheitosta ja AC Kajaani sai maalin liian helposti.

PK sai toisella jaksolla muutaman puolittaisen tilanteen AC Kajaanin maalin tuntumaan. Todellisia maalipaikkoja ei kuitenkaan yhtään. Iisalmelaisten hakiessa riskilläkin tasoitusta, Kakhaber rokotti toistamiseen nopean vastaiskun päätteeksi ottelun lisäajalla. Realiteetti on, että PK on pelannut nyt yhdeksän peliä putkeen ilman maalia.

– Meidän maalipaikat ovat harvassa, ja ne tulevat olemaan jatkossakin. Erikoistilanteet ovat tärkeässä osassa, Pesonen totesi.

AC Kajaani luotti ottelussa vahvasti pallonhallintaan. Avausjaksolla kajaanilaiset hakivat kärsivällisesti tilaa PK:n kenttäpuoliskolle lyhyellä syötöllä. Toisella jaksolla PK pääsi selvästi paremmin kiinni pallolliseen peliin. Jarmo Korhosen suojatit kuitenkin puolustivat tilanteet hyvin puolustuksen johtohahmo Gracianon johdolla. Kajaanilla oli toisella jaksollakin paremmat maalipaikat muun muassa tolppa ja ylärima.

PK koki ottelussa takaiskun kun ykkösvahti Ville Kosonen loukkasi selkäänsä avausjaksolla. Kosonen tuli huonosti alas nyrkkeiltyään palloa. Tilalle tuli Kakkosen debyyttiinsä Matias Rissanen, joka selvisi kovasta paikasta mainiosti. Iisalmelaisten suurimmat onnistujat löytyivät muutenkin alakerrasta. Topparipari Jani Vidgren ja Juho Ruotsalainen olivat joukkueen henkinen ja pelillinen selkäranka puolustustaistelussa.

PK:n kausi jatkuu ensi lauantaina kotiottelulla GBK:ta vastaan. Pesonen korostaa ottelun tärkeyttä, sillä GBK on yksi päävastustajista taistelussa sarjapaikasta. Ottelun arvoa korostaa, että molemmat joukkueet ovat vielä ilman avauspisteitä.

Teksti julkaistu Iisalmen Sanomissa 12.5.2014

PK-37 – AC Kajaani 0-2 (0-1) tilastot

Maalit

0-1 Samsonia Kakhaber 45+1

0-2 Kakhaber 90+2

PK-37:n avaus: Ville Kosonen – Miika Ekmark, Jani Vidgren, Juho Ruotsalainen (c), Joel Hyvönen – Teemu Leskinen, Anssi Lipponen, Matias Mähönen, Olli Huttunen, Antti Lappalainen – Samu Vidgren

Vaihdot:

Ville Kosonen <> Matias Rissanen 22

Samu Vidgren <> Miika Luoma 46

Matias Mähönen <> Niklas Aminoff 84

Varoitukset:

Jani Vidgren 25

Samu Vidgren 30

Miika Ekmark 42

Olli Huttunen 55

Yleisöä: 210

Posted on Touko 14, 2014, in PK-37 and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: