PK-37:lle selkeä pettymys: ”Peli oli taputeltu avausjakson jälkeen”

_MG_5905

PK-37:n kausi oli lähtenyt käyntiin kolmella tappiolla. Kotiottelussa yhtä päävastustajaa vastaan oli lupa odottaa parempaa pelillisesti. Tuloksellisesti pistetilin avaamista. Ottelun alku näytti kuitenkin selvästi sen, kumpi joukkueista halusi enemmän ottaa avausvoittonsa. GBK tuli vahvalla latauksella ja otti pelin heti suvereenisti haltuunsa. PK taas karrikoidusti katsoi vain vierestä ja oli jatkuvasti tilanteista myöhässä. Joukkue ei ollut yksinkertaisesti henkisesti valmis.

Kokkolalaiset tekivät kauden avausmaalinsa heti avausminuutilla vapaapotkun jälkitilanteesta. Kotijoukkue ei päässyt pelin rytmiin kiinni millään, ja GBK iski toistamiseen ennen kuin jakso oli ehtinyt puoliväliin. GBK:n Jonas Nyberg iski jakson loppunumerot 0-3:een maalin edustalta. PK:n päävalmentaja Mika Pesonen ei säästellyt sanojaan heikosta avausjaksosta.

– Peli oli taputeltu avausjakson jälkeen, GBK oli jokaisella osa-alueella paljon parempi. Osalta pelaajista valmistautuminen meni pieleen. Osa pelasi kuin löysät munat, Pesonen totesi turhia kiertelemättä.

Selkeä ero taidossa ja fyysisyydessä

Suoraa palautetta tuli syystäkin, sillä selkeänä altavastaajana kauteen lähteneellä PK:lla ei ole varaa tinkiä tippaakaan asenteesta. Pesonen ei  löytänyt selkeää selitystä heikolle valmistautumiselle. Sen sijaan hän otti omaan piikkinsä osan avauksen pelaajavalinnoista.

PK:n pelisuunnitelmana oli vaikeuttaa GBK:n pelirakentelua ottamalla kiinni keskikentän vahva kaksikko Lawrence Smith ja Luciano Delbono. Pesonen myönsi, että tehtävässä ei onnistuttu alkuunkaan. GBK pelasi ottelussa fiksua ja kontrolloitua hyökkäyspelaamista. Se käytti paikkansa tehokkaasti ja määritti ottelun tempoa pallonhallintajaksojen avulla. Kokkolalaisten vaarallisimmat paikat rakentuivat laitamurtautumisten ja erikoistilanteiden kautta. Suurin ero joukkueiden ero välillä tuli taidossa sekä fyysisyydessä. PK:lle kontrolloitujen hyökkäysten rakenteleminen ja pallon suojaaminen ahtaassa tilassa olivat selkeä ongelma.

Kaunis kauden avausmaali

_MG_5921

Toisella jaksolla PK oli ryhdikkäämpi peli-ilmeeltään vaihtojen ja pelipaikkamuutosten jälkeen. Myös tuskastuttavan pitkä maaliton putki meni onnellisesti poikki. Iisalmelaisten kauden avausmaali oli Olli Huttusen kaunista käsialaa, todellinen taidonnäyte. Huttunen laukoi nerokkaalla kaukovedolla pallon yli hölmistyneen GBK-vahti Olli Nylundin. Pesosen pieniä ilonaiheita maalin lisäksi oli, että pelaajat päättivät pelata toisen jakson kunniakkaalla työmoraalilla loppuun saakka.

Henkilökohtaisella tasolla Huttunen oli PK:n paras pelaaja ja selkeästi paras yksilö hyökkäyssuuntaan. Huttunen pystyi tekemään hyviä ratkaisuja pallollisena, mutta jäi yksin keskikentällä.

– Huttusta lukuun ottamatta keskialueemme oli aika nolla. Topparipari Jani VidgrenJuho Ruotsalainen pelasi hyvin kuten myös laitapakit toisella jaksolla.  Maalivahti Joonas Piippo paransi toisella jaksolla ja pelasi hyvän pelin, Pesonen listasi onnistujat.

PK kohtaa ensi viikolla vieraissa toisen kokkolalaisseuran, KPV:n. Pesoselta löytyi selkeä ja yksinkertainen painotus kohti jatkoa.

– On aivan selvä, että meidän täytyy parantaa paljon tästä. Täytyy nostaa pää ylös ja jatkaa eteenpäin, Pesonen totesi päättäväisesti.

Pesosen mukaan PK:n ykkösvahti Ville Kosonen pystyy pelaamaan jo seuraavassa pelissä. Ykköshyökkääjä Tuomas Halosen tilanne saattaa ratketa lähiaikoina. Paluu pelikentille on vakuutusyhtiön luvasta kiinni. Kokoonpanoon palaa myös laituri Jarkko Venäläinen, joka on kärsinyt pelikieltonsa.

 

PK-37 – GBK 1-4 (0-3) Ottelun tilastot

Maalit

0-1 Tobias Wentin 2

0-2 Miika Paldan 17

0-3 Jonas Nyberg 44

1-3 Olli Huttunen 52

1-4 Lawrence Smith 77

 

PK-37 avaus 4-2-3-1: Joonas Piippo – Joel Hyvönen, Jani Vidgren, Juho Ruotsalainen, Miika Ekmark – Janne Rissanen, Olli Huttunen – Matias Mähönen, Anssi Lipponen, Antti Lappalainen – Teemu Leskinen

Vaihdot

Matias Mähönen <> Samu Vidgren 46

Joel Hyvönen <> Niklas Aminoff 46

Janne Rissanen <> Juuso Heinonen 85

 

PK-37 avaus toisen jakson alussa: Piippo – Lappalainen, Vidgren, Ruotsalainen, Ekmark – Rissanen, Huttunen – Lipponen, Vidgren, Aminoff – Leskinen

 

PK:n varoitukset

Samu Vidgren 76

Juho Ruotsalainen 80

 

Yleisöä: 199

 

Mainokset

Posted on Touko 17, 2014, in PK-37 and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: