Asennepelaaja, joka vihaa häviämistä yli kaiken

Jani Vidgren

PK-37:n monivuotisen luottopelaajan Jani Vidgrenin pelityyli ei ole muuttunut vuosien saatossa. Vidgren on vahva asennepelaaja, joka antaa kentällä kaikkensa. Välillä roiskuu, mutta se kuuluu miehen pelityyliin. ”Zlatan” ei pelkää antaa kentällä mustelmia ja ottaa niitä myös vastaan. 

– Loppuun asti pelaaminen on ollut minulle luontaista. Olen aina vihannut häviämistä yli kaiken. Esimerkiksi treeneissä hävityt maalintekokisat harmittavat kovasti.  Kentällä ei saa jää ainakaan siitä kiinni, etten pistäisi kaikkea likoon, Vidgren korostaa.

Vidgren on persoona, joka näyttää vahvasti tunteensa pelin eri käänteissä. Tiukkoja ohjeita tulee omille joukkuetovereille kuten myös napakkoja neuvoja tuomareille. Iisalmessa Vidgren on yksi yleisön suosikeista, tilanne vieraskentillä on varmasti päinvastainen.

– Mukavampi, että herätän tunteita kuin olisin mauton. Kivempi kuunnella, että joku pilkkaa katsomosta kuin olisi täysin hiljaista. Ei suomalaisessa jalkapallossa ole persoonia liikaa, niitä tarvitaan lisää.

Vidgren pitää 2012 kautta henkilökohtaisesti parhaanaan. Tuolloin hän pelasi keskikentän pohjalla puolustavassa roolissa. PK keikkui alkukauden Kakkosen pohjoislohkon kärkitaistossa ja ylsi lopulta komeasti neljänneksi.

– Se kausi sujui todella hyvin itseltäni ja joukkueelta. Yhteistyö Simo Sirviön kanssa keskikentän pohjalla toimi mainiosti, pelaaminen oli helppoa.  Tein myös muutaman maalin, joka on minulle harvinaista, Vidgren tuumii.

Tälle kaudelle Vidgren on palannut vakituisesti toppariksi muutaman vuoden tauon jälkeen. Se on vaatinut tiettyjen asioiden opettelua.

– Topparina pelaaminen vaatii enemmän rauhallisuutta ja sijoittumista. En pysty niin paljon lähtemään ylös katkomaan tai taklaamaan.

Vahvuudet asenteessa ja peruspelaamisessa

Vidgrenin arvo joukkueelle on kasvanut, samalla myös vastuu. Nyt hän on myös joukkueen kakkosvalmentaja. Tehtäviin kuuluu muun muassa treenien vetäminen kerran viikossa. Vidgren kuvaa itseään johtajaksi, joka ohjaa eniten esimerkin kautta. Hän muodostaa Juho Ruotsalaisen kanssa puolustuslinjan selkärangan.

– Ruotsalainen on vahvempi pääpalloissa ja ottaa isoimman miehen vartioitavaksi. Minä pyrin hoitamaan irtopallot. Pelinavaamisessa vastuu on tällä hetkellä enemmän minulla.

Minkä kaksikko jää nopeudessa jälkeen, se korvataan tinkimättömällä asenteella. Vidgren esitti Ruotsalaisen tavoin monta viime hetken tärkeää liukua kotiavauksessa AC Kajaania vastaan.

– Oma vahvuus on tehdä vastustajan peli mahdollisimman hankalaksi. Pelaan enemmän rikkovassa ja puolustavassa roolissa. Siinä minulla on eniten annettavaa joukkueelle. Vahvuuteni on, että tiedostan omat heikkouteni. Mielelläni pelaisin kymppipaikalla, mutta taitoni ei riitä siihen. En lähde yrittämään sellaista, mitä en varmasti osaa. Jätän Ronaldo-jutut muille. Luotan asenteeseen ja vahvaan peruspelaamiseen.

Vidgren arvioi, että asenne on pelaajana hänen kaikista suurin vahvuus. Suurin heikkous on puolestaan korttiherkkyys. Aggressiivisella pelityylillä kortteja tulee väkisinkin, muttta tyhmiä lappuja pitäisiä karsia.

Kausi kerrallaan

Tulevaisuus on Vidgrenille avoin. Hän myöntää,  että  valmentaminen kiinnostaa.

– Kyllä se kiinnostaa, mutta siihen täytyy olla annettavaa. En halua olla huono valmentaja. Arvostukseni valmentajia kohtaan on noussut kun olen ollut kakkosvalmentaja.  Esimerkiksi treenien suunnittelu vie yllättävän paljon aikaa.

Pelaamisen suhteen voimassa on perinteinen kausi kerrallaan ajattelu.

– Syksyllä katsotaan taas, jatkuvatko pelihommat. Viime kauden jälkeen lopettaminen oli lähellä, mutta saivat ylipuhuttua.

Vidgren on syvästi kiitollinen kasvattajaseuralleen, jonka riveihin hän liittyi 6-vuotiaana.

– PK on minulle suosikkiseura. Olen pelannut käytännössä koko ikäni PK:ssa, joten seuralla on iso merkitys.  Kaikki asiat on hoidettu viimeisen päälle, joten täällä on ollut helppo jatkaa.

Jani Vidgren tietolaatikko

_MG_5023

Syntymäaika ja -paikka: 19.4.1985, Iisalmi

Pelinumero: # 29

Lempinimi: Zlatan

Pituus/paino: 180/80

Pelipaikka: toppari/puolustava keskikenttä

Liittyi PK:hon 6-vuotiaana, pelannut edustusjoukkueessa vuodesta 2003

Suurin vahvuus: Asenne

Suurin heikkous: Korttiherkkyys

 

Mainokset

Posted on Touko 18, 2014, in PK-37 and tagged , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: