PK-37:lle riemukas avauspiste

Ville Kosonen

Odotettu ja vapauttava kauden avauspiste. Sen PK:n hankki kauden viidennessä ottelussaan 0-0 – tasapelillä KPV:n vieraana. PK:n päävalmentaja Mika Pesonen oli syystäkin tyytyväinen ja helpottunut. Joukkueen tavoitteena oli vaisun GBK-pelin jälkeen pelata huomattavasti paremmin joukkueena ja olla valmiina heti ottelun alusta. Tavoiteet onnistuivat mainiosti.

– Tämä oli selkeä parannus koko joukkueelta. Parannus perustui yhteiseen juttuun. Kaikki pelaajat halusivat pelata joukkueelle, Pesonen korosti joukkueen yhtenäisyyden merkitystä.

Pesonen kertoi, että ottelun jälkeen pukukopissa oli varsin iloiset tunnelmat. Pistetilin avautumisella on varmasti myös iso henkinen merkitys jatkoa ajatellen.

Tasapeli perustui tiiviseen puolustamiseen ja ennen kaikkea vahvaan maalivahtipeliin. KPV:lla oli aivan lopussa vielä loistava tilanne voittaa ottelu, mutta PK:n parhaana palkittu maalivahti Ville Kosonen pelasti tilanteen.

Muutenkin Kosonen piti vieraita pystyssä torjunnoillaan. Ottelun ykköspelaajan kunnia oli ansaittu. Kososen lisäksi Pesonen nosti esiin onnistujina kokeneen kaartin muun muassa toppari Juho Ruotsalaisen, laitapuolustaja Miika Ekmarkin ja keskikenttäpelaajaOlli Huttusen.

– Koko joukkue puolusti uhrautuvasti. Se on sitä mitä vaaditaan, jotta saamme pisteitä. Onnistuin myös pelaajien roolituksessa hyvin. Emme avanneet peliä niin paljon vaan puolustimme hieman alempaa, Pesonen tuumasi.

Tiivistyneen puolustuspelaamisen lisäksi parannusta tapahtui myös hyökkäyssuuntaan.

Pesonen totesi, että nyt joukkue pääsi myös hyökkäämään toisin kuin GBK:ta vastaan. Se tuotti myös hyviä maalipaikkoja. Pesosen mukaan PK:lla oli kaksi loistavaa paikkaa, joista toinen läpiajo avauspuoliajalla. Molemmat paikat tulivat hyökkääjä Teemu Leskiselle, mutta KPV-vahti Joonas Myllymäki torjui tilanteet.

Iisalmelaiset ovat yhdellä pinnalla pohjoislohkossa sarjajumbona. PK kohtaa seuraavassa matsissa JBK:n vieraissa ensi torstaina. Pesosen mukaan toimivaan pelisuunnitelmaan ei ole luvassa muutoksia.

Teksti julkaistu Iisalmen Sanomissa 23.5.2014

 

KPV – PK-37 0-0 (0-0) tilastot

PK-37 avaus: Ville Kosonen, Antti Lappalainen, Jani Vidgren, Juho Ruotsalainen, Miika Ekmark, Janne Rissanen, Olli Huttunen, Anssi Lipponen, Jarkko Venäläinen, Niklas Aminoff, Teemu Leskinen

Vaihdot

Aminoff <> Heinonen 44

Varoitukset

Venäläinen 72

Mainokset

Posted on Touko 28, 2014, in PK-37 and tagged , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: