Uhrautuvan puolustuksen viimeinen lukko

_MG_0600

Pallo-Kerho 37 on kiinni Kakkosen avauspisteessään KPV:n vieraana. Pelataan aivan loppuhetkiä, kun Kim Palosaarelle avautuu vapaa vetopaikka. PK:n monivuotinen luottovahti Ville Kosonen tulee kuitenkin rohkeasti ulos ja venyy todelliseen game saveriin.

Seuraavassa pelissä Kosonen pohjustaa PK:lle toisen tasapelipisteen torjumalla rangaistuspotkun. PK on parantanut paljon joukkueena, mutta Kosonen ollut se viimeinen lukko, joka pitää tiukoilla hetkillä joukkuetta pystyssä.

– Parissa viime pelissä on tullut mukavasti onnistumisia, jotka ruokkivat omaa itseluottamusta. Tavoitteeni on antaa joukkueelle mahdollisuus voittaa jokaisessa pelissä, Kosonen painottaa OLS-ottelun alla.

Palosaaren vedon torjuminen oli Kososta parhaimmillaan: määrätietoinen ulostulo, hyökkääjän ratkaisun lukeminen viimeiseen saakka ja lopuksi loistava lähitorjunta. Kosonen arvioi lähitorjunnat suurimmaksi vahvuudekseen.

– Toinen vahvuus on pelinohjaaminen. Kova äänenkäyttö ja vaativa pelinohjaus ovat minun tyylini. Hyvä pelinohjaaminen helpottaa paljon omaa torjuntatyöskentelyä, Kosonen korostaa.

Kosonen on johtavassa roolissa niin tolppien välissä kuin treenikentällä.

– ”Koso” on joukkueen kantavia voimia. Kentällä suurin vahvuus on pelin ohjaaminen. Hän tsemppaa ja on vahvasti äänessä myös treeneissä, päävalmentaja Mika Pesonen toteaa.

IMG_1106

Kosonen toteaa, että suurin kehityskohde ovat keskityspallot. 179-senttiseltä maalivahdilta vaaditaan erilaista panostusta keskityksiin kuin kaksimetrisiltä hujopeilta.

– Se vaatii, että pomppu on hyvä. Vieläkin tärkeämpää on oikea ajoitus. Niillä ominaisuuksilla voi poimia palloja korkealtakin, vaikka ei ole erityisen pitkä, Kosonen selvittää.

Maalivahdilta vaaditaan keskityspalloissa myös tiettyä rämäpäisyyttä: rohkeutta mennä tilanteisiin.

– Sitä minulta ei ole ikinä ole puuttunut. Olen mielelläni mennyt ahtaisiin väleihin ottamaan palloja. Välillä menen liian innokkaastikin. Pitää muistaa tietty maltti niissä tilanteissa.

Kosonen on ollut PK:n luottopelaajia ja Kakkosen pohjoislohkon maalivahtien parhaimmistoa. Henkilökohtaisesti parhaaksi kaudeksi nousee vuosi 2010, jolloin PK sijoittui neljänneksi.

Tulevaisuudessa siintää seuraava askel. Kososen tavoite on katsoa, miten pitkälle rahkeet jalkapallomaalivahtina riittävät.

– Paras kausi on vielä tulossa. Se vaatii, että jokapäiväinen treenaaminen on huolellista, ja että pysyn terveenä.

Mika Pesonen arvioi, että Kososen rahkeet riittäisivät varmasti Ykköseen. Se vaatisi Pesosen mukaan vielä kovempaa harjoittelua.

Viime kauden jälkeen Kosonen oli lähellä siirtyä Ykkösessä pelaavaan JIPPOon päävalmentaja Mika Lähderinteen mukana.

– Se oli pirun hyvä mahdollisuus. Työ ei antanut myöden, joten jäin pelaamaan PK:hon ainakin tämän kauden.

25-vuotiaalla Kososella on vielä useita pelivuosia edessään. Uusia mahdollisuuksia mitata uran paras potentiaali tulee vielä.

Ville Kosonen #31

Ville_Kosonen_6p_228845b

Syntymäaika: 3.2.1989

Pituus/paino: 179 cm/85kg

Maalivahtiesikuva: Iker Casillas, Real Madrid.

Pahin laukoja PK:ssa: Tuomas Halonen.

Pahimmat laukojat Kakkosessa: Lawrence Smith, GBK ja Dragan Pejic, FC YPA.

 

Teksti on julkaistu Iisalmen Sanomissa 1.6.2014

 

Mainokset

Posted on kesäkuu 2, 2014, in PK-37 and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: