PK:lla nousujohteinen kolmannes

_MG_6756

Iisalmen Pallo-Kerho 37:n kauden ensimmäinen kolmannes oli saada kirsikan kakun päälle. PK oli kiinni ensimmäisessä vierasvoitossaanMiika Ekmarkin loppuhetken maalilla. Oulun Palloseura tasoitti kuitenkin tilanteen ottelun lisäajalla.

– Totta kai harmittaa, vaikka tasoitus oli ansaittu. Tasapeliin pitää olla tyytyväinen, emme olleet ihan parhaimmillamme tänään, PK:n päävalmentaja Mika Pesonen tiivisti.

Pesosella on syytä tyytyväisyyteen yhdeksän pelin jälkeen. Altavastaajana kauteen lähteneen PK:n kausi on ollut vahvasti nousujohteinen. PK hävisi ensimmäiset neljä otteluaan synkällä maalierolla 14-1. Sen jälkeen joukkue on ottanut suuria askelia eteenpäin. Parhaimpana jaksona kolmen ottelun pisteputki.

– Emme pystyneet voittamaan kovempia joukkueita, mutta onnistuimme keräämään pisteitä päävastustajia vastaan lukuun ottamatta GBK:ta. Olemme parantaneet selkeästi joukkueena, erityisesti puolustuspeli pitää mukavasti. Pisteiden myötä pelaajien itseluottamus on kasvanut ja uskallamme pitää enemmän palloa, Pesonen summaa.

Pesosen kauden alusta painottamat arvot vahva tahto ja yhtenäisyys ovat ne, jolla PK pyrkii kuromaan kovempien vastustajien materiaalieroa umpeen.

Tiivistyneen puolustuspelin lisäksi PK on pystynyt hyökkäämään paremmin ja vaarallisemmin. Erikoistilanteet ovat olleet joukkueen suurin ase, sitä kautta on syntynyt yli puolet kauden maaleista. Niin syntyi osuma myös OPS:n vieraana kun Ekmark laittoi pallon yläkulmaan Anssi Lipposen kulmasta. Toinen vahva ase hyökkäyspelissä on sisäistä maalipörssiä kolmella osumalla johtavaTeemu Leskinen.

– Leskinen on meille tärkeä pelaaja maaleillaan. Hän pystyy irtautumaan hyvin vastustajan puolustukselta, Pesonen toteaa.

PK:n hyvää joukkuepeliä ovat vahvistaneet pelaajien sopivien roolien ja pelipaikkojen löytyminen.

– Jani Vidgren on pelannut todella hyvin siirryttyään keskikentän pohjalle. Miika Ekmark – Juho Ruotsalainen muodostavat toimivan toppariparin. Ville Kosonen on pitänyt meitä monesti pelissä mukana torjunnoillaan, Pesonen listaa kauden onnistujia.

Pesonen odottaa vielä valmentajan unelmatilannetta, jolloin hänellä on käytössään paras kokoonpano. Se hetki on lähellä. HyökkääjäTuomas Halonen hakee pelituntumaa tiistaina reservijoukkueen riveistä, myös puolustaja Atte Huttunen on tekemässä paluuta.

-Laitapelaamiseen pitää saada lisää terävyyttä. Sieltä kautta pitää saada enemmän keskityksiä boksiin ja päästä haastamaan rohkeammin vastustajan puolustusta. Meidän pitää pelata rohkeasti, mutta emme avaa liiaksi peliä, Pesonen korostaa.

PK aloittaa toisen kolmanneksen kovalla testillä keskiviikkona kun Sankariniemelle saapuu lohkon ennakkosuosikkeihin kuuluva PS Kemi.Jarkko Venäläinen ja Miika Ekmark kärsivät ottelussa pelikieltoa, Jani Vidgren puolestaan palaa kokoonpanoon.

Teksti ja kuva julkaistu Iisalmen Sanomissa 16.6.2014

Mainokset

Posted on kesäkuu 16, 2014, in PK-37 and tagged , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: