Pallovarma taituri vaatii parempaa peliä

_MG_5511

Välivuoden jälkeen PK-37:n paitaan palannut Anssi Lipponen on yksi joukkueen tärkeimpiä pelaajia. Päävalmentaja Mika Pesonen on kuvannut Lipposta joukkueen taitavimmaksi pelaajaksi, jolla on iso vastuu pallollisesta pelissä. 

Lipponen suhtautuu kehuun hymyllä, mutta toteaa samalla rehellisesti, ettei alkukausi ole vastannut henkilökohtaisia odotuksia.

– En tiedä, olenko niin älyttömän taitava. Olen sen verran hidas, että se näyttää hyvälle kun pallo pysyy mukana, Lipponen virnistää.

– En ole vielä kovinkaan tyytyväinen omaan pelaamiseen. Edellisessä pelissä tuntui jo todella hyvällä. Uskon, että pystyn loppukaudesta huomattavasti parempaan, Lipponen painottaa.

Ehjän harjoituskauden tahkonnut Lipponen kärsi kauden kynnyksellä pienistä vammoista, jotka ovat osaltaan vaikuttaneet vaisumpiin otteisiin.

– En ole ollut ihan huippukunnossa. Myös joukkueen pelityyli on muuttunut. Olen tottunut pelaamaan enemmän lyhytsyöttöpelaamisen kautta, nyt palloa pitää kuljettaa enemmän nopeasti eteenpäin. Se vaatii vielä hieman sopeutumista, Lipponen arvioi.

Lipponen nostaa molempijalkaisuuden ja pelilukutaidon suurimmiksi vahvuuksiksi. Lipposen rooli korostuu erityisesti pelin rauhoittamisessa. Hän pystyy pitämään ja suojaamaan palloa ahtaissakin tilanteissa. Lipponen pystyy myös taitelijatyyppisiin, luoviin ratkaisuihin.

– Joku on sanonut, että olen enemmän taitelijaluonne, eikä se kuvaus ole kaukana. Lempiharhautukseni on ruletti, joka onnistui hyvin KPV-pelissä. Myös pallon laittaminen vastustajan längistä on aina mukavaa, Lipponen toteaa.

Pelillisesti taitojen lisäksi 30-vuotiaalta Lipposelta odotetaan nuoressa joukkueessa johtajuutta ja kokeneen pelaajan esimerkkiä.

– Vaikka olenkin joukkueen vanhin pelaaja, en tunne itseäni ikäistäni vanhemmaksi. Rooli pukukopissa on toki muuttunut. Nyt muut kuuntelevat, mitä minä sanon. Ennen saatoin sanoa jotain, mutta kukaan ei kuunnellut, Lipponen letkauttaa.

Lipponen piti välivuoden uransa parhaan vuoden, kauden 2012 jälkeen. Hän oli henkisesti väsynyt.

– Pelasin kaksikymmentä kaksi vuotta putkeen, välivuosi tuli todella tarpeeseen. Huomasin kuitenkin, kuinka paljon jalkapalloa rakastan. Laji on antanut minulle hienoja kokemuksia. Hienoa lajissa on myös yhteisöllisyys.

Nyt Lipponen etenee kuningaspelistä nauttien kausi kerrallaan.

– Ei minulla ole mahdottomia tavoitteita enää. Ennen kaikkea jalkapallo on hauskanpitoa ja nauttimista. Nautin siitä, että pystyn saamaan itsestäni kaiken irti kun pelivuodet vähenevät.

PK kohtaa keskiviikkona lohkon ennakkosuosikki PS Kemin kotikentältä. Lipponen tietää, mistä ekstralataus haetaan.

– Latausta tulee siitä, että meillä on mahdollisuus kampittaa ”ammattilaisjoukkue”. Olemme jätkien kanssa naureskelleet, että miten saamme vietyä veikkaajat sivuraiteille. Jos meitä haukutaan, se lisää joukkueen yhtenäisyyttä ja halua näyttää, että emme ole niin huonoja.

Myös Lipposella riittää näytönhalua. Ehkäpä keskiviikkona ”Lipiltä” nähdään onnistunut ruletti-harhautus, pallon uittaminen vastustajan längistä tai jopa kauden avausmaali.

PK-37 – PS Kemi keskiviikkona 18.30 Sankariniemellä.

Anssi Lipponen #22

Lipponen

Syntymäaika ja paikka 14.5.1984, Iisalmi

Pituus/paino: 184/80

Lipponen antaa suuren osan PK:n erikoistilanteista

Lipponen oli PK:n paras maalintekijä kaudella 2012, 8 osumalla

Lempiharhautus: Ruletti tai pallo vastustajan längistä

Vaikein ohitettava treeneissä: Juho Ruotsalainen. ”Iso ja vahva hirvi, jota on vaikea ohittaa. Ruotsalainen on sen verran kokenut kettu, että ei siltä saa länkejä. Pienellä vartaloharhautuksella pääsee ehkä parhaiten ohi.”

 

Teksti julkaistu Iisalmen Sanomissa 17.6.2014

 

 

 

 

 

 

 

Mainokset

Posted on kesäkuu 17, 2014, in PK-37 and tagged , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: