PK ei pystynyt kaatamaan kovempaansa

_MG_8508

Kentällä on sankasti pettymystä. Iisalmen Pallo-Kerho oli lähellä ottaa ensimmäisen pisteen lohkon kovimmilta joukkueilta. Selkeä ennakkosuosikki PS Kemi kuitenkin rokotti 84. minuutilla PK:n puolustuslinjan uinahduksesta. Ville Moilanen karkasi oikealta laidalta Billy Ionsin hyvästä pystysyötöstä. Vastaan tullut Ville Kosonen ei mahtanut Moilasen vedolle mitään.

Loppuhetket olivat muutenkin kiivaat kun ottelun tuomari Anton Mustonen otti liian isoa roolia. Kotijoukkueen ilta synkkeni kun ykkösvahti Kosonen sai suoran punaisen suunsoitosta.

– Todella hyvin taistelimme, mutta puolustuksen pieni uinahdus ratkaisi. Varsinkin PS Kemin tasoinen joukkue tekee noista varmasti, paluun tehnyt hyökkääjä Tuomas Halonen summasi.

Avainhyökkääjä Halosen kauan odotettu paluu oli urhollisen taistelun ohella PK:n ilonaiheita.

– Oli hienoa palata kentälle, on tätä hetkeä odotettu. Ainoa positiivinen asia on, että polvessa ei tuntunut kipuja, tulokseen pettynyt Halonen totesi.

25-vuotias Halonen oli sivussa lokakuun puolesta välistä asti, jolloin hän kävi uransa neljännessä polvileikkauksessa. Tuolloin operoitiin eturistiside ja molemmat kierukat. Halonen myönsi suoraan, että pelaaminen oli vielä haastavaa.

– On selvä, että pelituntuma ei ole hyvä kun on viimeksi pelannut lokakuussa. Hienoa, että pystyn nyt kunnolla treenaamaan. Toivottavasti syksyllä pystyn olemaan huippukunnossa.

Halosta voi sanoa todelliseksi taistelijaluonteeksi. Hyökkääjä ei voi millään hylätä rakasta lajia vaikeuksista huolimatta.

– Leikkausten jälkeen ollut vaikeita hetkiä. Tämä laji on minulle kuitenkin niin rakas, että en lopeta millään. Tulkoon, vaikka kuinka monta polvileikkausta, Halonen painotti.

Avausjaksolla Halonen pääsi pariin kertaan haastamaan PS Kemin puolustusta juoksuillaan. Kaksinkamppailuissa näkyi kuitenkin vielä luonnollisesti tiettyä arkuutta.

PK oli avausjaksolla hyvin pelissä mukana ja sai pari kohtuullista paikkaa. Anssi Lipponen testasi Juhani Pennasen refleksit mainiolla vaparilla. Pennanen kuitenkin kurotti hienosti pallon eteen. Toisella jaksolla PS Kemi hallitsi selvästi peliä ja PK vetäytyi alas puolustustaisteluun. Kotijoukkueen hyökkäyspeli oli lähinnä pallon purkamista paineen helpottamiseksi.

Topparit Juho Ruotsalainen ja Jani Vidgren olivat PK:n parhaimmistoa. Kaksikon rooli korostui varsinkin toisen jakson puolustustaistelussa. Fyysiseltä kaksikolta nähtiin monta näyttävää liukua sateen liukastamalla nurmikolla.

Keskikentällä Janne Rissanen on ollut joukkueen parhaimpia pelaajia viime peleissä. Pallollisesti taitavan ja nopeasti kääntyvän Rissanen hyvät otteet jatkuivat. Maalivahti Kosonen oli myös mies paikallaan.

Pallo-Kerho jatkaa pohjoislohkossa toisen putoajan paikalla kuudella pisteellä. PK pelaa kesäkuussa vielä kaksi ottelua.

Ensi torstaina Sankariniemelle saapuu Tornion Pallo-47. Kesäkuu huipentuu lohkonkärkijoukkue AC Kajaanin vieraana 29. päivä.

Teksti julkaistu Iisalmen Sanomissa 19.6.2014

Ottelun tilastot

 PK-37 – PS Kemi 0-1 (0-0) Kakkonen pohjoislohko 10. kierros

Maalit

0-1 Ville Moilanen 84 (Billy Ions)

 

PK-37:n avaus 4-2-3-1: Ville Kosonen – Antti Lappalainen, Jani Vidgren, Juho Ruotsalainen, Olli Huttunen – Janne Rissanen, Jyri Leinonen – Teemu Leskinen, Anssi Lipponen, Samu Vidgren – Tuomas Halonen

 

Vaihdot:

S.Vidgren <> Matias Mähönen 69

Leskinen <> Juuso Heinonen 84

 

Ulosajo:

Ville Kosonen 90+3

 

Varoitukset

Jani Vidgren 41

Anssi Lipponen 71

Juho Ruotsalainen 87

 

Ottelun tuomari: Anton Mustonen

Yleisöä: 120

 

 

Mainokset

Posted on kesäkuu 19, 2014, in PK-37 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: