PK-37 haluaa kalavelat maksuun

Halonen Tuomas

 Iisalmen Pallo-Kerholta ei puutu motivaatiota kun Sankariniemelle saapuu TP-47, joka antoi iisalmelaisille 6-0 selkäsaunan toukokuussa.

– Meillä on Torniota vastaan todella kalavelkoja maksettavana. Nyt on tarkoitus kääntää osat ja ottaa ehdottomasti kolme pistettä, päävalmentaja Mika Pesonen painottaa.

Pelissä riittää muutenkin panoksia, sillä pohjoislohkon säilymistaistelu on tiivis. Lohkon viisi viimeistä on viiden pisteen sisällä. Pesonen uskoo vahvasti sarjapaikan säilyttämiseen.

– Tilanne näyttää nyt erittäin hyvälle. Olemme pelanneet tasaisia otteluita lohkon kärkijoukkueita vastaan. Heinäkuu tulee olemaan ratkaisevassa asemassa, haluamme säilyttää hyvät asemat. Kolmella pisteellä on todella tärkeä merkitys, Pesonen korostaa.

PK on tällä hetkellä toisella putoajan paikalla. Pesonen laskee päävastustajaksi JBK:n, OLS:n, TP-47:n, OPS:n ja KPV:n.

PK:lla on Torniota vastaan käytössä lähes paras miehistö. Ainoa iso miinus on ykkösmaalivahti Ville Kososen pelikielto. Maalilla aloittaa Matias Rissanen. Pesonen korostaa, että omaa maalia pitää puolustaa entistä tunnollisemmin, kun tolppien välissä on kokemattomampi veskari.

– Nuorelle maalivahdille ei kannata asettaa turhia paineita. Meidän pitää joukkueena pystyä peittämään vetosektorit hyvin, kuten olemme viime peleissä tehneetkin.

Pesosen mukaan hyökkäyksen palapeli alkaa muotoutua Tuomas Halosen paluun myötä.

– Nyt avaus on se, mitä olen hakenut. Hyökkäävät pelaajat pystyvät kaikki ratkaisuihin.

PK-37 on menettänyt kolmessa viime pelissään neljä pistettä viimeisellä kymmenminuuttisella. Kahdessa viimeisessä kotiottelussa PK:n puolustus on joutunut kovaan puolustustaisteluun varsinkin toisella puoliajalla.

– PS Kemi -ottelussa taistelimme pitkään ja olimme lähellä onnistua. Puolustuksen nukahdus ratkaisi. Asiat ovat joskus pienestä kiinni.

Tornio on hyytynyt vakuuttavan alun jälkeen myös putoamistaisteluun.

– Heillä on juoksuvoimainen ja nuori joukkue. Kotiottelussaan pienellä kentällä he prässäsivät aggressiivisesti ylhäältä. Luulen, että he eivät pysty Sankkurilla samaan. Uskon, että ottelu ratkeaa keskikentällä.

 

PK-37 avaus:  Matias Rissanen, Jarkko Venäläinen, Miika Ekmark, Juho Ruotsalainen, Olli Huttunen, Jani Vidgren, Janne Rissanen, Jyri Leinonen, Anssi Lipponen, Teemu Leskinen, Tuomas Halonen

* 16-vuotiaalle Rissaselle ensimmäinen kokonainen peli Kakkosessa. Venäläinen palaa pelikiellosta vasemmaksi puolustajaksi. Myös Ekmark on kärsinyt pelikiellon ja palaa Ruotsalainen topparipariksi. Olli Huttunen jatkaa oikeana puolustajana. Teemu Leskinen on siirtynyt Halosen paluun myötä laidalle.

Teksti julkaistu Iisalmen Sanomissa 26.6.2014

 

Tilastoja

* TP-47 on pelannut kaikki viisi vierasotteluaan tasan. Torniolaiset ovat kuudella tasurilla lohkon eniten tasapelejä pelannut joukkue.

* Torniolaiset eivät ole voittaneet PK-37:n 6-0 kaadon jälkeen otteluakaan. Saldo sen jälkeen viisi tasapeliä ja kolme tappiota. Erityisesti maalinteko on takunnut, kahdeksaan viime peliin on syntynyt neljä maalia.

* PK-37 on tehnyt neljä seitsemästä maalistaan erikoistilanteista.

* PK-37:n saldo lohkon neljää viimeistä vastaan: 1 voitto (OLS), 2 tasapeliä (OPS, JBK), 1 tappio (TP-47) Kolmas tasapelipinna irtosi lohkovitosen KPV:n vieraana.

* PK-37:n maalintekijät: Teemu Leskinen 3, Jani Vidgren 2, Olli Huttunen 1, Miika Ekmark 1

* TP-47:n maalintekijät: Johannes Herala ja Jaakko Pyyny 3, Joona Veteli 2, Olli Alakärppä 1, Francois Badji 1, Topias Wiena 1

 

Pohjoislohkon sarjataulukko

MP W D L Goals Pts
1. AC Kajaani 10 7 2 1 16:6 23
2. PS Kemi 10 7 0 3 21:10 21
3. YPA 9 5 2 2 15:10 17
4. GBK Kokkola 9 5 2 2 13:8 17
5. KPV Kokkola 10 4 4 2 12:9 16
6. OPS 10 2 4 4 11:13 10
7. TP-47 10 1 6 3 11:12 9
8. OLS Oulu 10 2 2 6 7:16 8
9. PK-37 10 1 3 6 7:20 6
10. JBK 10 0 5 5 10:19 5
Pohjoislohkon maalipörssi
1) Jonte Smith, PS Kemi 10
2) Michael Nzekwe, AC Kajaani 8
3) Tom Melarti GBK, Janko Vidic ja Dragan Pejic FC YPA 4
6) 3 maalissa mm. Teemu Leskinen

Posted on kesäkuu 26, 2014, in PK-37 and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: