PK:lle taas loppuhetkien karvasta kalkkia

_MG_2235

Kotiotteluiden loppuhetket ovat olleet PK:lle karvasta kalkkia tällä kaudella. PK on menettänyt tasapelipisteen viimeisellä kympillä niin FC YPA:a, PS Kemiä kuin nyt KPV:tä vastaan. Nyt tappio oli iisalmelaisille erittäin karvas, sillä PK oli vahvasti kiinni kolmessa pisteessä avausjakson jälkeen KPV:tä vastaan.

Noilla pisteillä PK olisi jättänyt putoamistaistelussa sekä OLS:n että JBK:n taakseen.  Toisella jaksolla PK:n maailma romahti. Janne Rissasen ulosajo käänsi pelin suunnan, ja KPV kampesi aivan loppuhetkellä 1-2 – vierasvoittoon. Voittomaalin viimeisteli komealla vapaapotkumaalilla Washilly Tshibasu lisäajan kuudennella minuutilla.  Kauden kuudennen kotitappion myötä PK jatkaa pohjoislohkon jumbona seitsemällä pisteellä.

PK:n pelaajia harmitti, että ratkaisun teki juuri Tshibasu, joka oli säästynyt kuin onnen kaupalla toiselta keltaiselta. Tunteita herättänyt tilanne nähtiin kun Tshibasu tuli turhan aggressiivisesti, vaikka maalivahti Ville Kososella oli jo pallo hallussaan. Jos tuomarilinja olisi pysynyt samana läpi ottelun, olisi belgialaisen pitänyt lentää ulos Rissasen tavoin.

Päävalmentaja Mika Pesosen suuren pettymyksen aisti äänestä, naamalta ja olemuksesta. Näistä päätellen tappio oli Pesoselle kauden kaikista raskain. Kolmen pisteen menettäminen toisella jaksolla kirpaisi syvältä.

– Ketuttaa. Ei voi kun syyttää omaa joukkuetta, KPV ansaitsi voittonsa. Maalit olivat meidän omia mokia. Joukkue yrittää kyllä kovasti, mutta se ei vain riitä, Pesonen totesi lyhytsanaisesti.

Viime hetken takaiskut ovat kovasti taistelevalle nuorelle joukkueelle henkisesti kovia paikkoja. Pettymystä, kun sinnikäs taistelu valuu hukkaan aivan loppuhetkillä. Pesonen uskoo kuitenkin vahvalla äänenpainolla siihen, että joukkue nousee vielä. Taistelu sarjapaikasta ei ole ohi, vaikka tavoitteen täyttyminen vaikeutuu koko ajan. Joukkue tarvitsee kipeästi pisteitä.

Seuraavien pelien merkitys putoamistaistelussa korostuu entisestään.  PK:n on pystyttävä nollaamaan pettymys nopeasti, sillä seuraava ottelu tulee jo pian. Iisalmelaiset kohtaavat vieraissa GBK:n keskiviikkona. Ensi viikon sunnuntaina PK kohtaa todellisessa kuuden pisteen thrillerissä JBK:n kotonaan. Sen ottelun merkitystä ei voi liikaa korostaa.

Peli hallussa vielä avausjaksolla

_MG_1921

Positiivisuutta PK voi huoletta kaivaa esiin avausjakson pelistä.  PK:lla oli peli hallussaan avausjaksolla, vaikka KPV otti pallonhallinnan odotetusti itselleen. Kokkolalaisten pallonhallinta oli kuitenkin näennäistä, eikä johtanut maalipaikkoihin.

PK hallitsi avausjaksolla suunnanmuutospelin mainiosti. Joukkue pääsi hyvien pallonriistoihin ja vastaiskujen kautta tekopaikkoihin. Olli Huttunen ja Anssi Lipponen olivat vahva kaksikko niin pallonriistoissa kuin pallollisessa pelissä. Pallonmenestysten jälkeen joukkue ryhmittyi nopeasti pallon alle, eikä KPV löytänyt keinoja murtaa tiivistä pakkaa.

PK:n johto-osuma syntyi erikoistilanteesta 21. minuutilla. Jani Vidgren antoi laadukkaan vaparin, jonka Joonas Myllymäki näytti jo vangitsevan. Tilanteen loppuun asti pelannut Ruotsalainen sai yllättäen Myllymäen haparoiman pallon ja puski maalin aivan lähietäisyydeltä.

Erikoistilanteet ovat PK:n selkeä vahvuus, niistä on syntynyt yli puolet joukkueen maaleista. Jani Vidgren ja Anssi Lipponen ovat hyviä erikoistilanteiden antajia. Boksiin ryhmittyneet pelaajat menevät hyvällä liikkeellä ja päättäväisesti kohti maalia. Myös pelaajien porrastus tilanteissa näyttää hyvälle.

Tshibasu ja Okodugha ratkaisupelaajat

Rissasen ulosajo heti toisen jakson alkuun oli käänteen tekevä tapahtuma. Myös KPV teki toiselle jaksolle selvän taktisen muutoksen. Se halusi lisää fyysisyyttä ja pallon pitämisen taitoa yläkertaan. Niinpä Henri Myntti siirtyi topparin paikalta kärkeen. KPV:llä oli ylhäällä kaksi selvää ja fyysistä kohdepelaajaa kun myös Samu Laitinen tuli sisään puoliajalla.

Myntti ja Laitinen pysyivät hyvin myös fyysisen toppariparin Vidgren – Ruotsalainen pihdeissä.  KPV:n kannalta ratkaisevat olivat keskikenttäpelaajat Tshibasu ja  Echiabhi Okodugha. Kaksikolle PK ei vain löytänyt pysäyttäjää. PK käytti kaikki keinot, että se saisi napattua tasapelipisteen. Loppu oli todellista selviytymistaistelua kelloa vastaan.

_MG_2276

Okodugha ja ottelusta selvästi eniten laukonut Tshibasu jaksoivat yrittää päättäväisesti loppuun asti. Aktiivisuus tuotti palkinnon aivan loppuhetkillä. Kolme vuotta sivussa ollut Okodugha pääsi tempokuljetuksella ohi PK:n keskikentän, eikä Ruotsalaisella ollut muita vaihtoehtoja kuin vetää mies nurin lähellä boksin rajaa. Seuranneesta vaparista Tshibasu iski komean häkin etuyläkulmaan.

Osumansa jälkeen belgialainen ryntäsi vaihtopenkin eteen juhlimaan voittoa koko joukkueen tavoin. Jo hetken paistanut turhautuminen oli vaihtunut suunnattoman riemuun. KPV lähti Iisalmesta kolmen pisteen kanssa, kuten se oli tavoitteekseen asettanut.

_MG_2311

Okodugha oli kuitenkin illan onnellisin mies. Hän teki iloisen paluun todellisen loukkaantumishelvetin jälkeen, joka alkoi vuonna 2011. Nigerialainen oli sivussa kolme vuotta, mutta on sisukkaasti tehnyt töitä kuntoutumisen eteen. PK-ottelun pelattu täydet 90 minuuttia osoittivat, että mies on kunnossa. Parhaimpana osoituksena siitä nopea ja pitkä tempokuljetus vielä ottelun lisäajan kuudennella minuutilla.

Ottelun tilastot

PK- 37 – KPV 1-2 (1-0) Kakkonen pohjoislohko 14. kierros

Maalit

1-0 Juho Ruotsalainen 21

1-1 Joonas Pennanen 65

1-2 Washilly Tshibasu 90+6

 

PK-37 avaus 4-2-3-1: Ville Kosonen – Miika Ekmark, Jani Vidgren, Juho Ruotsalainen, Jarkko Venäläinen – Janne Rissanen, Olli Huttunen – Teemu Leskinen, Anssi Lipponen, Antti Lappalainen – Tuomas Halonen

Vaihdot

Lappalainen <> Niklas Aminoff 68

Halonen <> Matias Mähönen 76

Leskinen <> Tuomas Leskinen 90+1

 

Varoitukset

Janne Rissanen 40+47 = ulosajo 47. minuutilla

Juho Ruotsalainen 90+5

Jani Vidgren 90+6

 

Yleisöä: 137

Ottelun tuomari: Matti Roth

 

Mainokset

Posted on heinäkuu 12, 2014, in PK-37 and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: